USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

CHP, 240 seçim çevresinde adaylarını açıkladı

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclisi toplantısında 240 seçim çevresinde belediye başkan adaylarının belirlendiğini açıkladı.

CHP, 240 seçim çevresinde adaylarını açıkladı
11-01-2024 00:05
11-01-2024 11:07
ANKARA
Google News

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Parti Meclisi toplantısında 240 seçim çevresinde belediye başkan adaylarının belirlendiğini açıkladı. 

CHP PM toplantısının ardından, aralarında Adana, Mersin, Hatay, Eskişehir ve Aydın'ın da bulunduğu 240 dolayında il ve ilçe belediye başkan adayını açıkladı. Dört büyükşehirde mevcut başkanlarla devam eden CHP, merakla beklenen İzmir adayını ise henüz açıklamadı.

CHP 8 ilde adaylarını belirledi. Buna göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar, Afyonkarahisar Belediye Başkan adayı Burcu Köksal, Aydın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özlem Çerçioğlu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı Lütfü Savaş, Mersin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Vahap Seçer ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ayşe Ünlüce oldu.

KARALAR'A CHP'Lİ VEKİLDEN TEBRİK GELDİ

Kulislere göre, PM'de Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mevcut başkan Zeydan Karalar'ın yeniden aday gösterilmesi kararlaştırıldı. CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer, sosyal medya hesabından Karalar'ı tebrik etti.

'TOPUKLU EFE' YENİDEN ADAY

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin mevcut başkanı Özlem Çerçioğlu, yeniden aday oldu. Aydın'da diğer 10 ilçe belediyesi de belli oldu.

ANTALYA'DA MUHİTTİN BÖCEK'LE DEVAM

Antalya’da mevcut başkan Muhittin Böcek'in yeniden aday gösterilmesi Parti Meclisi'nde kararlaştırıldı.

BÜYÜKERŞEN'İN YERİNE ÜNLÜCE

Eskişehir’de ise Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in isteği üzerine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce’nin Parti Meclisi’ne önerilmesi kararlaştırıldı.

HATAY'DA ADAY KİM OLDU?

Depremden en fazla etkilenen kentlerden olan Hatay’da mevcut belediye başkanı Lütfü Savaş, CHP PM tarafından bir kez daha kesin aday olarak belirlendi.

ANKARA VE İSTANBUL İLÇELERİNDE DURUM...

Ankara ve İstanbul’da da bazı ilçelerin adayları belli oldu. İstanbul'da 2019 seçimlerinde az farkla kaybedilen Beyoğlu ve Üsküdar'ın da aralarında bulunduğu 23 ilçede adaylar belirlenecek.

Bu çerçevede CHP kulislerinde, Üsküdar’da Sinem Dedetaş, Beyoğlu’nda İnan Güney, Beşiktaş'ta Rıza Akpolat, Silivri’de Bora Balcı, Küçükçekmece'de Kemal Çebi, Kartal'da Gökhan Yüksel, Beylikdüzü'nde Mehmet Murat Çalık, Eyüpsultan’da Bülent Özmen ve Tuzla’da Eren Ali Bingöl’ün PM’nin onayına sunulduğu belirtildi.

Bu isimler dışında Güngören'de Temel Akkoç, Başakşehir'de Mesut Öksüz, Sancaktepe'de Alper Yeğin,  Bayrampaşa'da Hasan Mutlu, Gaziosmanpaşa'da Hakan Bahçetepe de adaylıkları kesinleşen isimler oldu.

ANKARA ETİMESGUT'TA 'BEHZAT Ç' SÜRPRİZİ

CHP MYK, "Behzat Ç" dizisindeki başkomiser karakteriyle hafızalar kazınan oyuncu Erdal Beşikçioğlu'nu Ankara'nın Etimesgut ilçesinde belediye başkan adayı gösterme kararı aldı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın Beşikçioğlu’nun adaylığına itiraz ettiği yönünde iddia ortaya atıldı.

İtirazların artması üzerine yönetim Mansur Yavaş’ı ikna ettikten sonra Beşikçioğlu kararı PM’ye sunuldu. MYK'dan sonra, PM'den de Beşikçioğlu'nun adaylığına onay çıktı.

Öte yandan MYK toplantısının ardından gazetecilerle bir araya gelen Özel, Erdal Beşikçioğlu ile ilgili soruya, “Ben bu fikrimi ilk paylaştığımda Mansur Bey’in hoşuna gitmişti, halen de daha hoşuna gideceğini düşünüyorum. Etimesgut’la ilgili belki başka bir şey olabilir. Mansur Bey’in de gücüne güç katacaktır, orada bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz” yanıtını verdi.

CHP VEKİLLERİ ARASINDA TARTIŞMA

CHP'de devam eden PM toplantısı esnasında Mersin vekilleri Hasan Ufuk Çakır ile Ali Mahir Başarır arasında tartışma çıktığı öğrenildi. İkilinin adaylar nedeniyle tartıştığı iddia edilirken Çakır'ın salondan ayrıldığı belirtildi.

T24'ün haberine göre, Çakır, kendisi gibi Mersin Milletvekili olan Başarır'a "Yeter ulan!" diye bağırdı. Tartışmanın Mersin adaylarıyla ilgili olduğu öğrenildi. Mezitli Mevcut Belediye Başkanı Neşet Tarhan'ı destekleyen Çakır'ın, tartışma üzerine Başarır'a bağırdığı öğrenildi. 

İşte o isimler...  

Adana Büyükşehir Belediyesi: Zeydan Karalar

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi: Ayşe Ünlüce

Mersin Büyükşehir Belediyesi: Vahap Seçer

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi: Candan Yüceer

Aydın Büyükşehir Belediyesi: Özlem Çerçioğlu

Hatay Büyükşehir Belediyesi: Lütfü Savaş

Afyon Belediyesi: Burcu Köksal

Artvin Belediyesi: Bilgehan Erdem

Bilecek Belediyesi: Melek Mızrak Subaşı

Çankırı Belediyesi: İlhan Tekin

Giresun Belediyesi: Fuat Köse 

Kırklareli Belediyesi: Mehmet Siyam Kesimoğlu

Kilis Belediyesi: Hakan Bilecan

Niğde Belediyesi: Hulusi Özen

Osmaniye Belediyesi: Serkan Karayiğit

Sinop Belediyesi: Mehmet Gürbüz

Tunceli Belediyesi: Ali Mustafa Çelik

Uşak Belediyesi: Özkan Yalım

Yalova Belediyesi: Mehmet Gürer

Yozgat Belediyesi: Özkan Şengül

Zonguldak Belediyesi: Tahsin Erdem

'PM KARARIYLA BEŞİKÇİOĞLU...'

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, toplantı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdal Beşikçioğlu ile ilgili soruya Yücel şu yanıtı verdi;

"Erdal Beşikçioğlu adaylaşmıştır. Herhangi bir kriz söz konusu değildir. Bugün belirlenen 242 adayımız ve geçmişte PM’de belirlediğimiz adaylarımız MYK’nin ve PM’nin süzgecinden geçilerek, örgütlerimizden görüşler alınarak belirlenmiş ve PM kararıyla adaylaşmış arkadaşlarımızdır. Herhangi bir kriz söz konusu değil. Başka adaylar farklı iddialar ortaya koymuş olabilirler. PM kararıyla Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut adaylığına uygun görülmüştür."

YÜCEL'DEN ANTALYA AÇIKLAMASI

Yücel, "Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Sayın Muhittin Böcek’in adı geçtiği öğrenildi. Böcek’in durumunun ileri bir tarihe ertelendiği söyleniyor. Neler söylersiniz?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız bir kısım merkez ilçelerle beraber değerlendirilecek olduğundan PM’de gündeme alınmadı, önümüzdeki hafta yapacağımız PM toplantısında gündeme geleceğini düşünüyorum. Bunun başka bir sebebi yok."

İŞTE TAM LİSTE

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Alanyaspor3448+3
8Sivasspor3448-4
9Çaykur Rizespor3348-6
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3337-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü