USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı'na rekor ziyaretçi

İstanbul'da düzenlenen CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı, dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcilerinin buluşma noktası olurken, eski Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de fuara katılan firmaların stantlarını ziyaret etti.

CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı'na rekor ziyaretçi
07-12-2023 09:19
07-12-2023 09:24
İSTANBUL
Google News

İstanbul'da düzenlenen CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı, dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcilerinin buluşma noktası olurken, eski Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle de fuara katılan firmaların stantlarını ziyaret etti.

TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ile birlikte fuardaki stantları gezerek firma yetkilileri ile sohbet eden ve bilgi alan eski TİM Başkanı İsmail Gülle, "Halıcıları bu cesaretli adımlarından dolayı kutluyorum" dedi. Gülle, "Halı sektörümüz ülkemizin güçlü sektörlerinden birisi. Ülkemize net katma değer sağlayan bir sektör. Sektörün böylesine uluslararası bir fuara ihtiyacı vardı. Bugüne kadar hiç yapılanmayan ve çok geniş katılımlı bir fuar olmuş. Sektördeki büyük bir eksiklik giderildi. Ülkemiz ekonomisi için çok önemli bir fuar. Türk ürünlerine talebin her geçen gün arttığı bir ortamda halı sektörünün bu cesaretli adımı ihracatımıza inşallah ciddi katkı sağlayacaktır" diye konuştu.

İsmail Gülle, fuarla ilgili değerlendirmesinde şu ifadelere yer verdi: "Halı ve Gaziantep her zaman kırılan ihracat rekorlarının içerisinde oldular. Ülke ekonomisine önemli katkı sağladılar. Bu yüzden geçmişte birlikte görev yaptığım Salahattin Kaplan başkanımın şahsında Zeynal Abidin Kaplan başkanımı ve Türkiye'nin dört bir yanından fuara katılan halıcılarımızı kutluyorum. Fuarımızın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarına rekor ziyaretçi

TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan’da ilk kez İstanbul’da düzenlenen fuara beklentinin üzerinde ziyaretçi geldiğini ifade ederek “Ülkemiz ve sektörümüz için büyük önem taşıyan İstanbul CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı’na gerçekten çok büyük ilgi var. Fuarın ilk iki gününde yüze yakın ülkeden halı ithalatçısı firmalarımızı ziyaret ederek 2024 kolleksiyonlarını gördü. Bağlantılar istendiği gibi gerçekleşiyor. Son iki günde aynı katılımların artarak devam edeceğine inanıyoruz. Fuarın gerçekleşmesinde büyük emekleri geçen GAHİB Başkanımız Zeynal Abidin Kaplan ve İHİB Başkanımız Ahmet Hayri Diler’in şahıslarında bütün yönetim kurullarını kutluyorum” dedi.

Eski TİM Başkanı İsmail Gülle'nin fuarı ziyareti sırasında Milat Halı CEO'su İskender Kaplan, Gülle'ye özel olarak hazırlanmış bir tablo hediye etti.  Halı firmalarının 2024 yılı koleksiyonlarını tanıtıldığı fuar, 8 Aralık Cuma gününe kadar açık olacak.

İstanbul Valisi Davut Gül Gaziantepli Halıcıları Yalnız Bırakmadı

İstanbul Valisi Davut Gül CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı İstanbul 2023’e katılan firmaların stantlarını ziyaret ederek Başkan Zeynal Abidin Kaplan’dan bilgiler alarak başarılı bir fuar geçirilmesini diledi.

İstanbul'da düzenlenen CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarı İstanbul 2023’ün açılış törenine katılan İstanbul Valisi Davut Gül açılış sonrası fuarda stant açan firmaları ziyaret ederek fuar hakkında bilgiler aldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun da eşlik ettiği ziyarette  Gaziantepli halıcılarla yakından ilgilenen İstanbul Valisi Davut  Gül; TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan’dan halı sektörünün son durumu hakkında bilgiler aldı. Beraberindeki heyetle fuarda bulunan bütün stantları ziyaret eden İstanbul Valisi Davut Gül zaman zaman ziyaretçilerle de sohbet ederek fuarla ilgili düşüncelerini dinledi. Dünya halı üretiminin merkezi konumunda ki Türkiye’de böyle bir fuarın düzenlenmesinin sektörün gelişimine büyük katkıları olacağını ifade eden Vali Gül emeği geçenlere teşekkür ederek fuarın başarılı geçmesini diledi. Ziyaret sonrası genel bir değerlendirme yapan Başkan Zeynal Abidin Kaplan fuarın hazırlıkları sırasında İstanbul Valisi Davut Gül’den büyük destek aldıklarını ifade ederek “Bizler sayın valimizi bir Gaziantepli olarak görüyoruz. Fuarımızla ilgili her konuda sürekli bizlere büyük destek verdi ve bu güzel günümüzde bizimle birlikte oldu. Fuara katılım sağlayan Gaziantepli firmaların yanı sıra bir çok firmanın da stantlarını ziyaret ederek bizlere büyük moral verdi. İstanbul Valimiz Sayın Davut Gül’e çok teşekkür ediyoruz” dedi. 

Vali Çeber ve Başkan Şahin Gaziantepli Halıcılara Moral Verdiler

Halı firmalarının 2024 yılı koleksiyonlarını tanıtıldığı İstanbul Uluslararası CFE Halı ve Yer Kaplamaları Fuarının fuarına katılan Gaziantepli firmaları yalnız bırakmayan Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın  Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, TİM Başkan Vekili Fikret Kileci, Halı Sektör Kurulu Başkanı Selahattin Kaplan, GTO Başkanı Tuncay Yıldırım, Gaziantep OSB Başkanı Cengiz Şimşek GAHİB Başkanı Zeynal Abidin Kaplan’dan fuarla ilgili genel bilgiler alarak firmaları ziyaret ederek başarılar dilediler.

Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile beraberlerindeki heyet Gaziantepli firmaları ziyaretleri sırasında yenilikçi ürünler hakkında bilgiler alırken Türk halı sektörüyle ilgili de Başkan Kaplan’la karşılıklı görüş alışverişinde bulundular. Başkan Kaplan birisi Gaziantep’te olmak üzere Türkiye’de her yıl iki uluslararası halı ve zemin kaplamaları fuarı gerçekleştirileceğini, sektörle ilgili planlamanın buna göre yapıldığını ifade ederek fuarın açılışında Gaziantepli halıcıları yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.

Halı sektörü Türkiye’nin Lokomotif Sektörleri Arasında

Türkiye’nin halı sektöründe dünyada önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Gaziantep Valisi Kemal Çeber makine halı üretim merkezinin Gaziantep olmasının ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade ederek Türkiye’nin lokomotif sektörleri arasında yer alan halı sektörü için fuarların önemli olduğunu sözlerine ekledi. İstanbul’da gerçekleştirilen halı fuarına katılan firmalara başarılar dileyen Gaziantep Valisi Kemal Çeber fuarın gerçekleşmesinde emeği geçenleri de kutlardı.  

Yeni yüzyıl istihdamın, yatırımın, ihracatın, halının ve halıcıların yüzyılı olacaktır

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarına katılan bütün firmaları kutlayarak başarılar dilerken yaptığı değerlendirmede "Burada Anadolu var. Anadolu'nun kalbine, gönlüne dokunma var. Her şartta üretim yapan, gönlünü Türkiye Yüzyılına hazırlayan Anadolu kaplanları var. O yüzden bu an bizim açımızdan çok kıymetli. Asrın felaketinden çıktık hiç durmadılar, hep gaza bastılar. Türkiye Yüzyılı Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, yeni yüzyıl istihdamın, yatırımın, ihracatın, halının ve halıcıların yüzyılı olacaktır. Bu fuarın gerçekleşmesinde emeği geçenleri yürekten kutluyorum. Mayıs 2024 sonlarında Gaziantep’te gerçekleştirilecek olan Uluslararası Halı ve Zemin Kaplamaları Gaziantep 2024’ün de başarılı geçeceğine inanıyorum" dedi.  

Dünya Halı Pazarının Nabzı İstanbul’da Atıyor

Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) ve İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) ortak olarak düzenlediği TÜYAP tarafından organize edilen Uluslararası CFE Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’na Türkiye'nin yanı sıra Çin, İngiltere, Pakistan, Afganistan, Özbekistan, Rusya, Endonezya, Fas, Ukrayna, Mısır ve Ürdün'deki üreticilerle dünyanın dört bir yanından gelen sektör temsilcileri katılıyor. Fuarın ilk gününde yüzün üzerinde ülkeden fuara nitelikli ziyaretçinin katıldığı da açıklandı.

Gaziantep Halı Fuarı Mayıs 2024’te Gerçekleştirilecek

Beklenenin üzerinde ilgi gören halı fuarının 8 Aralık 2023 Cuma günü son bulacağı öğrenilirken Gaziantep Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı’nın ise 28 Mayıs 2024 tarihinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezinde gerçekleştirileceği bilgisine de ulaşıldı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü