USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Ekonomi

Altunkaya’ya ihracatın şampiyonluk ödülü

Türkiye'nin birçok sektörde global pazarlarda ki en büyük temsilcileri arasında yer alan Altunkaya Grup’a İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından birincilik ödülü verildi.

Altunkaya’ya ihracatın şampiyonluk ödülü
17-11-2023 23:40
18-11-2023 10:21
GAZİANTEP
Google News

Türkiye'nin birçok sektörde global pazarlarda ki en büyük temsilcileri arasında yer alan Altunkaya Grup’a İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) tarafından birincilik ödülü verildi. Birincilik ödülünü Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül’den alan Mahsum Altunkaya yatırımlarının süreceğini, daha fazla istihdam ve ihracat için çalışmaya devam edeceklerini ifade etti. .

GAİB hizmet binasında düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde en fazla ihracat gerçekleştiren GAİB üyesi yüz firma 2022 verileri baz alınarak ödüllendirildi. Gerçekleştirdiği yatırımlar, üretim ve istihdamın yanı sıra GAİB’ten en fazla ihracat yapan Altunkaya Grup bünyesinde faaliyet gösteren Altunkaya İnşaat Nakliyat Gıda Tic. A.Ş. birincilik ödülünü aldı. GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen ödül gecesine Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Gaziantep Milletvekilleri Abdulhamit Gül, Derya Bakbak, Eyüp Özkeçeci, Bünyamin Bozgeyik, Ertuğrul Kaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Murat Çetin, Gaziantep Ticaret Odası Meclis Başkanı M. Hilmi Teymur, Gaziantep Ticaret Borsası Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu, sanayici, ihracatçı ve resmi kurum yöneticileri katıldı.

Dünyanın bir çok ülkesine ihracat gerçekleştirerek Türkiye'ye önemli oranda döviz girdisi sağlayan, yatırımları ve sağladığı istihdamla ülke ekonomisine katkı sağlayan Altunkaya Grup adına Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya ödülünü Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci ve GAİB başkanları Celal Kadooğlu ve Mehmet Çıkmaz’dan aldı.Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül ve törene katılan milletvekili ve bürokratlar ihracat şampiyonu Altunkaya’yı kutlayarak başarılar dilediler.

Başarı Ekip İşidir

GAİB hizmet binasında düzenlenen İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde şampiyonluk ödülünü alan Altunkaya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Altunkaya  yaptığı değerlendirmede “Bu ödülü bütün Altunkaya çalışanları adına alıyorum. Başarı bir ekip işidir, bu başarıda bizler kadar çalışanlarımızın ve emek verenlerimizin büyük katkısı vardır. Elbette Altunkaya Grup olarak farklı sektörlerde ki yatırımlarımız devam ederken üretimimizi ve istihdamımızı arttırarak dünyanın farklı ülkelerine daha fazla ihracat yapmayı hedefliyoruz” dedi. 

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB), Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ihracat performanslarıyla öne çıkan firmaları düzenlediği törenle ödüllendirdi. Törene; Gaziantep Valimiz Sn. Kemal Çeber, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Fatma Şahin, önceki dönem Adalet Bakanı Sn. Abdülhamit Gül, Gaziantep Milletvekilleri Sn. Derya Bakbak, Sn. Eyüp Özkeçeci, Sn. Sn. Bünyamin Bozgeyik, Ertuğrul Kaya, TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Koordinatör Başkanımız Fikret Kileci, Birlik Başkanlarımız Celal Kadooğlu, Mehmet Çıkmaz, Zeynal Abidin Kaplan, çok sayıda oda-borsa başkanı, iş insanı, kamu kurumlarımızın temsilcileri ve üyelerimiz katıldı.

2022 yılında Bölge ihracatında Orta Doğu Ülkeleri %42,4 pay ile ilk sırada yer almakta, AB Ülkeleri %15,9 pay ile ikinci ve Afrika Ülkeleri %14,3 pay ile üçüncü sırada bulunmaktadır. Bölgeden toplam 196 ülkeye ihracat gerçekleştirilmiş olup bu ülkelerden Irak, ABD, Suriye, İngiltere, Almanya, İtalya, İran, İsrail, Libya ve Cibuti Bölge ihracatında ilk sıralarda yer alan ülkelerdir.

Ayrıca, makine halıları, pastacılık ürünleri, kumaşlar, iplikler, değirmencilik ürünleri, plastikler ve mamulleri, bitkisel yağlar, ağaç ve orman ürünleri, diğer gıda müstahzarları ile demir-çelik mamulleri Bölgemizden en çok ihracatı gerçekleştirilen ürünler olmuştur.

İhracatın Yıldızları Ödül Töreninde bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Kemal ÇEBER, bölgenin ve Gaziantep’in Türkiye ihracatına katkısına değindi. ÇEBER, şunları kaydetti: “Üreten insanlar, emek veren insanlar her birinizi tekrar tekrar tebrik ediyorum. Bugün burada salonu dolduran tüm ihracatçılarımız üreterek, istihdam sağlayarak birer kahramanlık destanı birer başarı hikayesi yazıyor. Bizi bu yıldızlarla buluşturan Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ailesine de teşekkür ediyorum.” dedi.

Törende bir açılış konuşması yapan önceki dönem Adalet Bakanı ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit GÜL “Ülkemizin en önemli şehirlerinden birisinde yaşıyoruz. Yatırımın, ekonominin ve ihracatın kalbinde hukuk yatıyor. Tüm bu dinamikler birbirini destekleyen unsurlardır. Hem düzenlemelerle hem de demokratik adımlarla yıllar içerisinde çokça ilerleme kaydettik. Bu ilerlemeler ülkemizin ihracatına doğrudan etki etmektedir. Bu vesileyle, bugün burada ödül alan tüm ihracatçıları tebrik ediyorum.” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise açılış konuşmasında “İhracatçılarımızı yürekten kutluyoruz. Belediyemiz olarak onların her zaman yanındayız. Yeşil dönüşümü tamamlamak için sanayicilerimizle birlikte var gücümüzle çalışıyoruz. Bu şehre katma değer katan bu bölgeye döviz girdisi sağlayan tüm firma sahiplerimizi tüm emekçi kardeşlerimizi kutluyorum.” dedi.

Törende bir açılış konuşması yapan GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci “Depremden ve küresel krizden dolayı rakamlarımız biraz gerilese de bölgemizin gayretli ihracatçılarının düşüşü telafi edeceğine olan inancımız tam. Bizim bölgemiz diğer bölgelerden ayrışmaktadır. Özellikle beşeri sermayemize çok güveniyoruz. Coğrafi konumumuzdan ötürü bölgesel problemlerden doğrudan etkilensek de topraklarımızdan aldığımız güç bizi motive ediyor. Önümüzdeki yıllarda da başarılarımız artarak devam edecektir.” dedi.

GÜNEYDOĞU ANADOLU BÖLGESİ’NİN EN FAZLA İHRACAT YAPAN FİRMALARI

Bugün dünyanın 196 ülkesine ihracat gerçekleştiren ve 16 binin üzerindeki ihracatçı ordusuyla Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en fazla ihracat yapan şirketleri ise şöyle; 

 

1-ALTUNKAYA İNŞAAT NAKLİYAT GIDA TİC. A.Ş.

3-SANKO DIŞ TİC. A.Ş.

4-MUTLU MAKARNACILIK SAN. VE TİC. A.Ş.

5-ŞÖLEN ÇİKOLATA GIDA SAN.VE TİC. A.Ş.

6-DİA BAKLİYAT A.Ş.

7-KADOOĞLU YAĞ SAN. VE TİC.A.Ş.

8-GÜLSAN SENTETİK DOKUMA SAN. VE TİC. A.Ş.

9-NADİR YAĞ SAN. VE TİC. A.Ş.

11-EROL DIŞ TİC.LTD.ŞTİ

12-AKINAL SENTETİK TEKS. SAN.VE TİC. A.Ş.

13-SAYINLAR GIDA MAD. SAN. TİC. A.Ş.

15-DURMAZ İHRACAT VE İTHALAT DEMİR SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

16-MAKBAŞ ALÜMİNYUM PROFİL İNŞAAT SAN. VE TİC.LTD. ŞTİ.

17-PAKLAR GIDA SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

20-KARAFIBER TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.

21-BEŞLER MAKARNA UN İRMİK GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.

22-ZER YAĞ SAN. VE TİC. A.Ş.

23-GÖYMEN GIDA A.Ş.

24-PAMYAĞ GIDA SAN. TİC. A.Ş.

27-GÜLPA PAZARLAMA VE DIŞ TİC. A.Ş.

28-HACIŞAKİROĞULLARI UN GIDA TAR. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

29-ERUSLU İÇ VE DIŞ TİC. PAZ. A.Ş.

31-PİER AGRO GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.

32-FLAMENT SENTETİK A.Ş.

33-T AND P İÇ VE DIŞ TİCARET SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

34-BEŞYEM TARIM HAYV. GIDA SAN. TİC. A.Ş.

36-ABY PLASTİK AMBALAJ VE ENERJİ SAN. TİC. A.Ş.

37-ALEMDAR UN  NAKLİYE TARIM İNŞAAT PETROL SAN. TİC. A.Ş.

38-UNIPA DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.

39-BAŞAK TRAKTÖR TARIM ZİRAAT VE İŞ MAKİNALARI SAN. TİC. A.Ş.

40-HALITLAR GIDA SAĞLIK ÜRN. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

43-ACARSAN MAKARNA UN GIDA İNŞAAT SAN. VE TİC. A.Ş.

44-DANEM GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.

45-MST CONSTRUCTION EQUIPMENT YATIRIM A.Ş.

46-ÖZAKAN İNŞ.İTH.İHR.SAN.VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.

47-ALMES İÇ VE DIŞ TİC. NAK. A.Ş.

48-SELÇUK YEM GIDA SAN.VE TİC. LTD. ŞTİ.

49-NUR GIDA PETR. ÜRN. ULUS. NAK. MAD TEKS. SAN. VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.

50-DOCOTTON GROUP İTHALAT İHRACAT SAN. VE TİC. A.Ş.

52-TİYAN UN SAN. VE TİC.LTD.ŞTİ.

53-GEMCİLER GÜVEN METAL SAN. TİC. A.Ş.

54-KÖKSAN PET VE PLASTİK AMBALAJ SAN. VE TİC. A.Ş.

55-BEŞSAN MAKARNA GIDA SAN. TİC. A.Ş.

57-PAKTEN SAĞLIK ÜRN. SAN. TİC. A.Ş.

59-SANKO TEKSTİL İŞLETMELERİ SAN. VE TİC. A.Ş

60-NAKSAN DIŞ TİC. A.Ş.

61-AKCAN UN İMALATI SAN. VE TİC. A.Ş.

62-BAY DIŞ TİC. A.Ş.

64-SANAT GROUP AMBALAJ İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.

65-POLY GÜRTEKS TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.

66-KIRICI KURU MEYVA VE GIDA TEKSTİL TUR. SAN. VE TİC. A.Ş.

69-UNAT YAĞ GIDA SAN. VE TİC. A.Ş.

70-AKANLAR ÇİKOLATA İÇECEK GIDA SAN. VE NAKL. TİC. LTD. ŞTİ.

71-TEKKA TEKS. SAN. VE TİC. A.Ş.

72-SELÇUK SATIŞ PAZ. VE DIŞ TİC. A.Ş.

74-ENS GIDA SAN. VE TİC .A.Ş.

75-BIG BRANDS DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.

76-ENDER YAPISAL ALÜMİNYUM SAN. VE TİC. A.Ş.

77-ERDEM SOFT TEKSTİL A.Ş.

78-HASIRCI TEKSTİL SAN. VE TİC. A.Ş.

81-GENERAL NONWOVENS PAZARLAMA LTD. ŞTİ.

82-HALİLOĞLU DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.

83-KAPLAN FLOOR HALI TEKS. SAN. VE TİC. A.Ş.

85-TEMSAN İÇ VE DIŞ TİC. LTD. ŞTİ.

88-ARASA GIDA PERAKENDE YAT.VE İŞL. SAN. TİC. A.Ş.

89-DURMAZ ÇELİK. SAN. VE TİC. A.Ş.

90-SOLİN KRB İNŞAAT GIDA TARIM HAYVANCILIK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

91-MELİKE İPLİK SAN. VE TİC. A.Ş.

92-SEVİNÇLER SAĞLIK ÜRN. SAN. VE TİC. A.Ş

93-ALTUNSOY MOBİLYA HIRDAVAT İTH. İHR. TİC. LTD. ŞTİ.

95-ENKA INTERNATİONAL HİJYEN LTD. ŞTİ.

96-EXPAY GLOBAL GIDA TEMİZLİK SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

97-İSTANBUL GLOBAL PAZARLAMA DIŞ TİC. A.Ş.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü