USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bir Kira Bir Yuva kampanyasına destek yağdı...

Kahramanmaraş merkezli depremler ve Hatay depremleri sonrası meydana gelen büyük yıkımın ardından evsiz kalan milyonlarca insan için başlatılan Bir Kira Bir Yuva kampanyasına destek yağdı.

Bir Kira Bir Yuva kampanyasına destek yağdı...
22-02-2023 22:49
22-02-2023 23:02
GAZİANTEP
Google News

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen yurttaşlar için İzmir Büyükşehir Belediyesi bu akşam Halk TV’de ‘Bir Kira Bir Yuva Özel’ programı düzenliyor. Kampanyada bağışçılar ile ihtiyaç sahibi depremzedeler birbirleri ile aracısız buluşuyor ve Türkiye bu zorlu günlerden dayanışma ruhu ile geçiyor.

Kampanyanın ilk dakikalarında kampanya için ayrılan telefonlar kilitlendi dakikada 11 bini aşkın arama yapıldı.

Depremzedelere kira desteğinde bulunmak isteyenler birkirabiryuva.org sitesinden, çadır ya da konteyner desteğinde bulunmak isteyenler ise umuthareketi.izmir.bel.tr sitesinden bağış yapıyor. Ayrıca 444 40 35 numarası da aranarak bağış yapılabiliyor.

Program açılışında “Ne ağlarsın” şarkısını Cem Adrian seslendirdi. Çok sayıda gazeteci, sanatçı, siyasetçi ve dünyanın farklı ülkelerinden belediye başkanlarının destek verdiği kampanya ile bağışçılar ile ihtiyaç sahibi depremzedeler birbirleriyle doğrudan buluşuyor. Dayanışmaya katılanlar arasında depremde kızı Aydın Eylem Şafak’ı kaybeden sanatçı Orhan Aydın da bulunuyor.

FLORANSA'DAN GELEN TELEFON

Kampanyaya telefonla katılan Floransa Belediye Başkanı ve Eurocities Başkanı Dario Nardella, kampanyaya destek verdiklerini iletti.

Programın açılış konuşmasını yapan İsmail Küçükkaya; ''Halk Tv ekranlarında “Halk Dayanışması” özel yayınıyla karşınızdayız. Programa başlarken öncelikle, başta son Maraş merkezli depremlerde, ama genel olarak deprem ve afetlerde hayatını kaybetmiş vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifa, yakınlarına baş sağlığı ve sabır diliyoruz'' dedi. Bazı devlet kurumlarının yetersiz kaldığını ifade eden Küçükkaya; ''halkın ihtiyaçlarını karşılayabilmek için herkesi kampanyaya davet ediyorum'' çağrısını yaptı.

İsmail Küçükkaya'nın ardından Seda Selek; ''sevgili Cem Adrian ve “Ne Ağlarsın” türküsüyle başladık. Ne yazık ki günlerdir çok ağlıyoruz. Çok büyük bir felaket yaşıyoruz. Derin acılar çekiyoruz. Bu felaketten ve acıların üstesinden ancak ve ancak dayanışmayla, yardımlaşmayla, birliktelikle çıkabiliriz. O nedenle bu gece “Halk Dayanışması”yla buradayız'' dedi.

Tunç Soyer: Ve gerçekten çok büyük bir çadır ihtiyacı var

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "30 ekim 2020 depreminde bizimde canımız çok yanmıştı. İzmir olarak depremin ağır sonuçlarını yaşamıştık. Ve o zaman öyle bir kampanya açalım ki önümüz kış insanlar çadırda konteynerlar da kışı geçirmesinler. Başlarını sokabilecekleri bir yuva bulalım onlara ve bunun üzerine adına bir kira bir yuva dediğimiz ve ihtiyaç haritasıyla beraber çalıştığımız bu kampanyayı o zaman başlatmıştık. Ve o zaman gerçekten olağanüstü büyük bir destek gördük.42 milyon liranın üzerinde kaynak yaratıldı ve biz 4 bin üzerinde vatandaşımızı başını sokacak bir yuvayla buluşturduk. Ve o nedenle de 30 ekimden tam bir ay sonra 30 kasımda son çadırı da İzmir'de sökmüştük. 1ay sonra İzmir'de çadır kalmamıştı. Şimdi birazda o deneyimin verdiği cesaretle bunu tüm Türkiye'ye yaymak istiyoruz çünkü deprem gerçekten 13 milyon 14 milyon insanın hayatını etkileyen sonuçlar doğurdu. Ve acımız çok büyük yasımız çok büyük bir yandan da dışarda açıkta hayatını sürdürmek zorunda kalan 10 binler var. Hele bu son 6.4 Hatay depreminden sonra onlarda açıkta kaldılar. Ne varsa oda yıkıldı. Ve gerçekten çok büyük bir çadır ihtiyacı var. Şimdi kısaca hemen kampanyanın nasıl olacağına dair bir kaç cümle söyleyip sözümüzü bırakacağım."

Tunç Soyer programla ilgili olarak; “Kira yardımı talep eden ve durumunu belgelendiren depremzedelere 10’ar bin liralık kira desteği vermeyi hedefliyoruz. Kampanyada bağışta bulunanlar bağışlarını doğrudan depremzedenin hesabına yatırıyor. Biz sadece aracılık yapıyoruz. Gelin gücümüzü birleştirelim. Dayanışmamızı büyütelim. Depremzede vatandaşlarımıza kucak açalım” dedi.

Kılıçdaroğlu: Bir maaşını bağışladı

Canlı yayına telefonla bağlanan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Herkese iyi akşamlar, bugün 3’üncü kez deprem bölgesine gittim. İnsan oraya gittiği zaman, o acılara tanık olduğu zaman, milletimizin taleplerini, acılarını dinlediği zaman bu tip kampanyaların önemi daha çok anlıyor. İzmir Büyükşehir Belediyemize Bir Kira Bir Yuva kampanyası için, Halk TV’ye de ekranlarını bu kampanyaya açtığı için yürekten teşekkür ediyorum. Binalar yıkıldı, yıkılmayan evlere de endişe nedeniyle girilmiyor. Doğrusu da girilmemesidir. Denetimler tamamlanıncaya kadar riskli yapılara girilmemesi gerekiyor. Durum böyle olunca bölgede çadır, konteyner ihtiyacı var, geçici olarak illerden ayrılan vatandaşlarımız için maddi destek ihtiyacı ortaya çıkıyor. İzmir Büyükşehir Belediyemizin bu anlamlı kampanyasını desteklemek için bir maaşımı bu kampanyaya bağışlamak istiyorum. Ne kadar çok kişiye dokunabilirsek ne kadar el uzatabilirsek o kadar iyidir. Bu onurlu halk bir daha kimsesiz kalmasın. Biz üzerimize düşeni yapalım. Kimsenin de umutsuz olmasını istemem. Dayanışma kültürü ve ruhuna sahibiz, bu acıyı beraber aşacağımıza inanıyorum. Halk TV ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımıza yürekten teşekkür ediyorum.”

İmamoğlu çiftinden iki aileye kira desteği

Halk TV İstanbul stüdyosuna telefonla Hatay'dan Bağlanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu; ‘’Hatay'dan herkesi selamlıyorum. Çok güzel bir proje başlattı sevgili başkanımız Tunç Soyer. Kendisini yürekten kutluyorum. Süreci daha önce İzmir'de yönetmişti ve ben İstanbul'dan onu desteklemiştim arkadaşlarımla birlikte. Çok büyük bir acı yaşıyoruz; insanlarımızı kaybettik, şehirlerimizi kaybettik. Kaybettiğimiz canlarımıza rahmet dileyip, dualar ederken bu bölgeye olan sorumluluğumuzu en üst seviyede tutmamız gerekiyor. Bugünün ihtiyaçların karşılanması bu olayın insani tarafı. Bir de ülkemiz adına geleceğe dair yapılması gereken tarafı var o da şehirlerimizin yeniden ayağa kalkması meselesi. Her durumda her ortam da bir araya gelebilen 11 büyük şehir belediyemiz var bunu da açıkça ifade edeyim. Bunun önemli lokomotiflerinden biri de İzmir Belediye Başkanımız Tunç Soyer'dir. Bu bakımdan bu özel geceye katılmak ve depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına, dayanışmayı en üst seviyeye taşıyabilmenin güzel bir simgesi olacak bu akşamda katkı sunmaya ailece karar verdik. Bu buluşmadan önce eşimle de telefonda görüştüm ve Ekrem İmamoğlu, Dilek İmamoğlu olarak iki ailenin 1 yıllık kira bedelini karşılamayı buradan taahhüt ediyorum ve milletimizin bu güzel ekranda buluşmasını rica ediyorum'' dedi.

Dario Nardella: Büyük can kaybı bizi çok etkiledi

"Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e teşekkür etmek istiyorum. Bu yaşanılan korkunç trajedi büyük can kaybı bizi çok etkiledi. Floransa şehrindeki yaşayanları etkiledi. Şahsen beni de etkiledi. Çünkü Adana ve Gaziantep Başkanları benim şahsen tanıştığım meslektaşlarım aynı zamanda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı sayın İmamoğlu'da. Eurocıtıes olarak biz 27 şubatta dost Türk Birliği Başkanlarıyla birlikte bir toplantı yapacağız bu toplantının amaçları da yardımı daha iyi koordine etmek ve şunu da vurgulamak istiyorum biz bu acil durum geçtikten sonra çabalarımızın ivmesini kaybetmememiz gerekiyor. Türk halkının güçlü gururlu olduğunu ve ayakta kalacaklarını biliyorum. Ancak bu şu anlama gelmiyor. Biz Avrupa şehirleri olarak tabi ki şehirlerin yeniden doğumda onların yanlarında olmaya devam edeceğiz ve burada belediyelerin diplomasisi bize güç veriyor. Her zaman birbirimize yardım etmenin yolunu buluyoruz."

Ali Babacan da bir maaşını bağışladı

Canlı yayına telefonla bağlanan Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan ise; ‘’herkese iyi akşamlar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Gerçekten çok acı günleri yaşıyoruz şu anda. Hayatını kaybedenlerle ilgili acılar dururken depremde hayatta kalanlar için bu zor günlerde çok güzel bir kampanya yaptınız. Bu kampanya da emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Ben de bu kampanyaya bir maaşımla katkıda bulunmak istiyorum. Allah bir daha böyle acı günler milletimize ülkemize göstermesin’’ açıklamasını yaptı.

Fatih Mehmet Maçoğlu: 30 bin lira destek vermek istiyorum

Telefonla bağlanan Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu: "Pazarcık'ta 12 güne yakın bu çalışmalara katıldım. Bu çalışmanın aslında ne kadar değerli olduğu orada görüldü. Bugün Tunç Başkanımızın da sizin de emeklerinizle 'Bir Kira Bir Yuva' halk dayanışması çalışması yada bu böyle bir programın yapılması çok önemlidir. Hepimiz bu meselelere gönülden bağlı olduğumuzu da söylemek isterim. Yani İstanbul'da yapsan, İzmir'de yapsan Silopi'de yapsan bunlar çok önemli. Türkiye halkı çok değerli bir şey yaptı yani Türkiye'nin bütün illerinde bütün ilçelerinde bütün köylerinde o bölgelere çok büyük yardımlar geldi. Bende küçücükte olsa bir katkı sunmak istiyorum.30 bin lira destek vermek istiyorum."

MERAL AKŞENER'DEN ÜÇ AİLEYE DESTEK

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, üç ailenin kirasını karşılayacağını açıkladı. 

DAVUTOĞLU'NDAN BİR YILLIK KİRA DESTEĞİ 

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, "Millet olmak büyük sınamalarda dayanışma ile ortaya konulan bir kimliktir. Sizlere bu güzel kampanya dolayısıyla teşekkür ediyorum. Hatay'da bir konteyner kent kurduk. Şimdi de milletimizin emrindeyiz. Bu kampanyaya da eşimle birlikte bir ailenin bir yıllık kirasını karşılayarak katılmak istiyoruz" dedi. 

GÜLTEKİN UYSAL'DAN 10 KİRA DESTEĞİ

Demokrat Partisi lideri Gültekin Uysal "Tarifsiz bir acı yaşıyoruz. Beylik bir takım sözlerle geçiştirilecek bir acı değil. Bu acı bizi sarsmalı. Bu kampanyaya da katılarak olağanüstü zamanlarda ortaya çıkan milletimizin bir enerjisi var. Namlulara anlı dayamış bir millet bu yaraları tekrar saracağız. Ben de 10 kira bedeliyle bu kampanyaya katılmak istiyorum" dedi. 

MUHUTTİN BÖCEK'TEN BİR YILLIK KİRA DESTEĞİ

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek de de bir yıl boyunca bir kira desteği sunacağını açıkladı. Böcek, "İnşallah bu birlik ve beraberlikle bunları aşacağız. Oğlum Mustafa Gökhan Böcek ve ben 1 yıl boyunca bir depremzede ailenin kirasına destek olmak istiyorum" dedi. 

ZEYDAN KARALAR'DAN BİR YILLIK KİRA DESTEĞİ

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da bir yıl kira desteği verdi. Karalar şunları söyledi:

"9 yaşındaki kızım babam çeride kurtar dediğini unutmayacağım. Biz millet olarak önceden önlem almak yerine sonradan afet olunca kenetleniyoruz. Bir yıllık kira karşılamak istiyoruz ve eşimde bir maaşını bağışlıyor."

VAHAP SEÇER'DEN BİR MAAŞ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ise "Milettimiz çok ali cenap. Ben de bu kampanyaya ailem adına bir maaşımı bağışlamak istiyorum" dedi. 

DEMİRTAŞ'TAN 10 ÇADIR

6 yılı aşkın süredir Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP eş genel başkanı Selahattin Demirtaş Bir Kira Bir Yuva yardım kampanyasına bağışta bulundu. 

Eşi Başak Demirtaş ile beraber mesaj göndererek bağış yaptığını açıklayan Demirtaş "Herkese başsağlığı diliyoruz. Bizim halkımıza sözümüz var. Tüm ezilenler yan yana duracağız. Gücümüz oranında 10 çadırı HDP aracılığıyla gönderdik. 10 çadırı da sizin aracılığınızla göndermek istiyoruz" dedi. 

Dünyadan Bir Kira Bir Yuva kampanyasına destek: Yalnız değilsiniz

"İŞBİRLİĞİ YAPMAK ÇOK ELZEM"

Floransa Belediye Başkanı Dario Nardella, "Şehrim adına ve kendim adına bu yıkım karşısında son derece üzgün olduğumuzu dile getirmek istiyoruz. Ama umutsuzluğa kapılma zamanı değil. Burada belediye zor zamanlarda bir araya geliyorlar. Zaman geldiğinde işbirliği yapmak çok elzem" dedi. 

Nardella şöyle devam etti:

"Sizin yaptığınız dayanışma çok önemli. İşte bu yüzden ben Floransa Belediye Başkanı olarak hem de Eurocities Başkanı olarak buradayım. Temel ihtiyaçlara acilen ihtiyaç vermemiz gerekiyor. Eurocities olarak bizde 27 Şubat'ta bir toplantı yapacağız. 

Biz Avrupa şehirleri olarak bu şehirlerin yeniden doğumunda yanında olacağız."

"YALNIZ DEĞİLSİNİZ"

Dünya Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Emilia Saiz ise şöyle konuştu:

"Son derece üzgünüm. Burada çok büyük bir kültürel mirası da kaybettik. Dünyadaki belediyelerin desteğini sunmak istiyoruz. 

Buradaki her bir belediye başkanı tebrik ediyoruz. Dayanışma fonumuzu size vermek istiyoruz. Yeniden inşa sürecinde de size destek vermek istiyoruz. Tüm belediye başkanlarına söylemek istiyorum yalnız değilsiniz. Biz buradayız. Sizinleyiz."

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3390+56
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3341+5
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü