USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Gündem

Bakan Turhan Gaziantep’te…

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan kısa süre önce göreve başlayan Gaziantep Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret ederek “hayırlı olsun” dileklerini iletti.

Bakan Turhan Gaziantep’te…
29-12-2018 18:18
Google News

 

Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan kısa süre önce göreve başlayan Gaziantep Valisi Davut Gül’ü makamında ziyaret ederek “hayırlı olsun” dileklerini iletti. Bakan Turhan burada yaptığı basın açıklamasında hızla büyüyen ve gelişen Gaziantep’in altyapı ihtiyaçlarının iyileştirilmesi konusunda çalışmaların hızla devam ettiğini kaydetti.

Valilik ziyareti çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Turhan, Gaziantep’in  Güneydoğu Anadolu bölgesinin hatta ülkenin en hızlı kalkınan şehirlerinden bir tanesi olduğunu söyledi.

İthalat ve ihracatı ile Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olan ve 7 milyar dolara yaklaşan ihracatı ile Türkiye’de 6. sırada bulunan Gaziantep’in hızla büyümesiyle altyapı ihtiyaçlarınında hızlıca gelişmesi gerektiğini vurgulayan Turhan, ildeki mevcut karayolu ulaşım altyapısının geliştirilmesi amacıyla çevre yolu ve D-400 kara yolu üzerindekibazı kavşakların iyileştirilmesi ve yeni kavşakların yapılması gerekliliği üzerine bunların bir an önce hizmete alınması gerektiği kanaati oluştuğunu dile getirerek Karayolları Genel Müdürlüğü’ne talimat verildiğini belirtti.

Gaziray projesinin bir an önce bitirilmesi hususunda da Devlet Demir Yollarına talimat verildiğini dile getiren Turhan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Demiryolu ulaşımı konusunda Gaziantep’in içerisinden geçen Güney Demir Yolu hattımızın şehrin içerisindeki kısmını hızlı demir yolu ulaşımına uyumlu haline getirmek amacıyla başlatılmış olan Gaziray projesinin de bir an önce bitirilmesi hususunda Devlet Demir Yolları Genel Müdürlüğümüze talimatları verdik. Mevcut demiryolu hatlarımızın iyileştirilmesi, güvenli ve konforlu bir hizmet sağlanması adına demiryolu hatlarımızın tamamını iyileştirdik. Bu hatlarımızda, daha güvenli hale getirilmesi için otomasyona geçme adına ve daha ekonomik bir işletme yapılabilmesi için elektrifikasyon ve sinyalizasyon sistemlerimizi geliştiriyoruz. Yüzde kırk beşini ülke genelinde tamamladık. Bu bölgede de bu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yüksek Hızlı Tren sadece Ankara- İstanbul, Ankara-Konya hattıyla sınırlı kalmayacak, Ankara-İzmir, Ankara-Sivas çalışmalarımız, yine Mersin-Adana-Osmaniye-Gaziantep hattında da çalışmalarımız devam ediyor”

Gaziantep İle Adana arası bir buçuk saat olacak

Gaziantep’ten Adana’ya şu anda mevcut konvansiyonel hatla yaklaşık beşsaatte ulaşımın sağlandığını belirten Turhan, inşaat çalışmaları başlatılan Mersin-Adana-Gaziantep hattı tamamlandığında vatandaşların konforlu ve güvenli bir şekilde bir buçuksaat gibikısa bir sürede ulaşımı sağlayacaklarını vurguladı.

Gaziantep'in deniz yoluyla ulaşımını da sağlamak amacıyla İskenderun Körfezi'ne yolu kısaltacak Dörtyol-Hassa Projesi'nin çalışmalarınıda tamamladıklarını ifade eden Turhan,2019 yılı içinde projeye başlayıp Gaziantep'i limana daha kısa ve hızlı şekilde ulaştıracaklarını dile getirdi.

Turhan, TAG Otoyolu'nun yanında devlet kara yolunun da iyileştirilmesi amacıyla Gaziantep ile Nurdağı arasında eksik kalan bölünmüş yol çalışmalarının da gelecek yıl başlayacağını belirtti.

Gaziantep Havalimanı'nın terminallerinin büyütüleceğini, 6 körüklü sistemi içeren terminallerin yapım çalışmalarına başladıklarını anlatan Turhan, "Gaziantep Havaalanı'nın kategori 2 seviyesinde ILS (Aletli İniş Sistemi) cihazı bulunuyor ve çalışıyor." dedi.

Havalimanındaki terminallerin büyütülmesiyle ilgili işin durmasının söz konusu olmadığınada dikkat çeken Turhan, 2020 yılı içinde yeni terminalleri yapıp hizmete açacaklarını, eskilerini de dış hatlar olarak kullanacaklarını söyledi.

Bakan Turhan, Lojistik merkezle ilgili de açıklamada bulunarak yer belirleme ve bu yerin mevcut ulaşım sistemleri ile entegrasyonunu sağlayacak olan karayolu ve demir yolu bağlantıları ile ilgili olarak da proje çalışmalarının başladığını ifade etti.

Bakan Turhan’ın Gaziantep ziyareti Gaziray ve Havaalanı genişletme şantiyelerindeki incelemeler ile son buldu.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü