USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bahçeli, CHP Kurultayı'nı hedef aldı!

Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP'nin hafta sonu gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı'nı hedef aldı.

Bahçeli, CHP Kurultayı'nı hedef aldı!
07-11-2023 11:36
07-11-2023 11:39
ANKARA
Google News

Partisinin Meclis'teki grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP'nin hafta sonu gerçekleşen 38. Olağan Kurultayı'nı hedef aldı.

"Teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demektir" diyen Bahçeli, "CHP Kurultayı'nda milli mücadele inkar edilmiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetleri hiç edilmiştir" diye konuştu. Bahçeli ayrıca Kılıçdaroğlu'nun 'sırtımdaki hançerler' ifadesine de yanıt verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

Siyaset soğuk tandırdan sıcak ekmek alma hesabı yapanların, rüyasında sinek avına çıkanların, yalanı kana kana içip de bir damla hakikati yudumlamaktan aciz olanların harcı olamaz.

"TÜRK SİYASETİNİN REFORMA İHTİYACI VAR"

Türk siyasetinin bir ahlak reformuna, yeni bir kalkınma hamlesine, bir toparlanmaya ihtiyacı vardır. Bunu da MHP ve Cumhur İttifakı gerçekleştirmeye muktedirdir. Günübirlik siyaset yapmıyoruz, güdümlü siyaseti tanımıyoruz. Kuru gürültüden ibaret bir siyaseti takmıyoruz. Her söylenene kulak kabartmıyoruz. Kof söyleyene, boş söyleyene, çok söyleyene aldırmıyoruz.

Bugün hepimizin öncelikli görevi dünyadaki yaşanan gelişmeleri kavramak ve insanlığın ortak geleceğini adil ve sağ duyulu teklifler getirmektir. Daha huzurlu, güvenli ve gelişmiş bir Türkiye önceliğimizdir. Hiçbir engel yolumuzu kesemeyecektir. MHP olarak stratejik hedeflerimizi isabetle belirledik. Gündeme hakim olmanın yanında gelişmelere hakkaniyete saygılı bir üslupla yorumlamak başlıca gayemizdir. Hiçbir zaman çorak yere tohum ekmedik. İlkelerimizden ödün vermedik, irademizden şaşmadık, tutarlılığımızdan vazgeçmedik.

"GÖNÜL KAZANMAK İSTİYORUZ"

Esaret ile özgürlük arasında mekik dokuyan çürüklerin kime çektiği bellidir, belgelidir, bilinmektedir. Ama bizim de hangi muhteşem köke çektiğimiz bariz bir gerçektir. Gönül verdik ülkemize, gönül kazanmak istiyoruz. Cumhur İttifakı parlak bir geçmişle onurlu bir gelecek için çalışıyor. Hiçbir saldırı milletimize hizmet aşkımızı soğutamayacaktır. Birileri gibi ülkü ve ülke sevdamızı pazarlık malzemesi yapmadık, ufalmadık.

Buz üstüne bina yapıp içine girenler ilk güneşte batacak ahmaklardır. İnancı sahte olanların iradesi kumandalıdır. Kendi evindeki dolu testiyi görmeyip başkasının avucundan su içmeye kalkanların ne karnı doymaz. 

CHP'DEKİ GENEL BAŞKAN DEĞİŞİMİ

Kılıçdaroğlu'nun "sırtımda hançerlerle seçime girdim" itirafı gecikmiş bir itiraftır. Hançer tutan ellerin iyilik meleği olmadığını da bilmesi gerekiyor. CHP'deki kurultay bizim konumuz değildir. Bize hayırlı olsun demek düşer. 

Üzüldüğümüz husus Atatürk'ün kurduğu partinin büyük kurultayında şehitlere rahmet dilemek yerine casuslara, teröristlere, işbirlikçilere, kiralık gazetecilere selam gönderilmesidir. Kalem selamdan; selam kelamdan önce gelir. Selam Allah'ın selamıdır ancak teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demektir. Biliniz ki bu tiplerden millete hayır gelmez, gelemez, gelemeyecektir. Biz Türkiye yüzyılı hedeflerini inşanın peşindeyiz. Tavsiyem odur ki hiç kimse hesap hatası yapmasın.

Teröriste selam veren sırtına ihanetin semerini vurmuş demektir. Milli mücadele inkar edilmiş, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetleri hiç edilmiştir. CHP yönetimine diyorum ki Selahattin Demirtaş teröristtir, HEDEP bölücüdür. Siyasetteki nifak tohumu ve ayrık otudur. Osman Kavala sorosçudur, suçludur ve cezasını çekecektir.

İSRAİL-HAMAS ÇATIŞMASI

Kalıcı barış için yarın bile çok geçtir. Duamız ve desteğimiz Filistinli kardeşlerimiz içindir. İsrail terörüne karşı Türkiye'nin duruşu sağlamdır. Filistinde soykırımın yapıldığı bu dönemde zalimlerin karşısında mazlumların yanında durmalıyız. Çocukların katline sessiz kalamayız. Bebeklerin yürek parçalayan haline sessiz kalamayız. Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın anlayışı bozuk bir anlayış. O yılanın bize de dokunacağını görmek mecburiyetindeyiz.

Komşu coğrafyalarda yaşanan buhranları, katılaşan sosyal ve siyasal ilişkileri gözden geçirdiğimizde milli varlığımızı can pahasına koruma sorumluluğumuz daha iyi anlaşılacaktır. Artık devir değişmiştir, köprünün altından çok sular akmıştır. Devir artık Türk devridir.

TÜRK DEVLETLERİNE SELAM

Dünyanın kalbi Türk kuşağında atmaktadır. Barış Türk kuşağının müjdesidir. Türk devletleri zirvesi 3 Kasım'da Kazakistan'da yapılmıştır. Zirve dünyaya bir mesaj vermiştir. Türk dünyasını beraberlik ruhu her alanda gerçekleşmiştir. Önümüzdeki yüzyıl ikinci Türk yüzyılı olacaktır. 

Öte yandan Bahçeli grup toplantısında "Onlar teröristlere selam göndersin, biz Türk devletlerine" diyerek Türk Devletleri Teşkilatı'ndaki ülke başkanlarına selam gönderdi.

TOPLANTIDA ATATÜRK VURGUSU

O Türk milletinin ortak milli değeridir. Türk nesilleri her daim saygıyla anacaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla ve rahmetle anıyorum. Türk Milleti hiçbir güce eğilmeyecek. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü