USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bahçeli: Özgür Özel sokakta bile yürüyemeyecek!

MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Bahçeli: Özgür Özel sokakta bile yürüyemeyecek!
26-12-2023 10:58
26-12-2023 18:09
ANKARA
Google News

MHP Genel Bakanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) düzenlenen grup toplantısında konuştu.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. CHP Genel Başkanı Özel'i hedef alan Bahçeli, "Memleketi Manisa'da protesto edilen bu şahıs aklını başına almazsa sokakta bile yürüyemeyecektir." dedi.

Bahçeli, DEM Parti'nin kapatılmasını istedi. AYM'yi de hedef alan Bahçeli, "AYM'nin malum başkanı ve üyeleri yüreklerimizi kavuran şehit haberleri karşısında acaba ne hissetmişlerdir. Nasır tutmuş vicdanları biraz olsun sızlamış mıdır? AYM önünde görüşülmeyi bekleyen 129 bin 140 bireysel başvuru dosyası varken hatta bazılarına yıllardır sıra gelmemişken Can Atalay dosyasını acilen inceleyip hak ihlali kararı verilmesinin izahını nasıl yapacaklardır. Aynı özen, hassasiyet, dikkat neden ve niçin HDP ve devamı partilerinin kapatılma davalarında gösterilmemektedir." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin açıklamasından öne çıkanlar şu şekilde:

MHP olarak memnuniyetle ve gönül huzuruyla 2024 yılı bütçesine evet oyu verdik ve arkasında durduk.

Yalandan, riyadan, çarpıtmadan, iftiradan, asılsız ve akıl yoksunu iddialardan mutlak suretle kaçınan demokratik nezaketini muhafaza ederek destekleyici, yapıcı, katkı sağlayıcı bütçe görüşmelerini intikam gösterisi haline getirmekten titizlikle sakınan, kavga, kargaşa ve kriz çıkarmak için fırsat kollayan siyasetçilere prim vermeyen Türkiye Yüzyılı'nın ilk bütçesinin hazırlık aşamasından kabul safhasına varıncaya kadar mesai gösteren Sayın Cumhurbaşkanımız ve kabinesi başta olmak üzere her milletvekilimiz ve her personeline tebrik ve teşekkürlerimi iletiyorum.

Kurtuluş Savaşı dünya tarihinde enflasyonun dizginlenerek kazanılan ilk savaştır. Fırsatçılara göz açtırılmamıştır. 1923 yılında 1 dolar 1.67 riyaldi. Türkiye ekonomisi 1923'ten 1939'a kadar her yıl büyümüş ve milli gelir artmıştır. Cumhuriyetin 100. yıl dönümünün ilhamıyla maruz kaldığımız ekonomik sorunların üstesinden kademe kademe geleceğimize, fiyat istikrarının sağlanmasıyla beraber milletimizin ekonomik rahatlamaya kavuşacağına inanıyorum.

"YAYI GERİLMİŞ OK GİBİYİZ"

"Battık, bittik, iflas ettik" yaygarası koparan odaklar, "Bizden adam olmaz" diyen Batı uşakları, millete tepeden bakan, emekçiyi tanımayan, emeği takmayan meyhane solcuları, çarkıfelek gibi dönen döndükçe posaları çıkan merdane devrimcileri, dinimizi istismar eden bir avuç insanlık müsveddesi, biz nereden geldiğimizi, nasıl geldiğimizi hamdolsun biliyoruz. Peki siz neyi bilmiyorsunuz? Nereye hizmet ediyorsunuz? Hiçbir kiralık akıl sahibine milli şerefimizi, milli geleceğimizi çiğnettirmeyeceğiz. Kararımız kesin, mücadelemiz bıçkındır. Herkes dikkat etsin bugünkü kurşun gibi ağır ortamda yayı gerilmiş ok gibiyiz. Kınından çekilmeyi bekleyen keskin bıçak gibiyiz.

İç ve dış güçler cephesi çok iyi bilsin ki irademiz Milli Mücadele iradesidir. Ne kadar geriye bakarsak o kadar uzağı görürüz.

"DİŞİMİZİ SIKIYORUZ"

Tetiği çeken PKK'lı teröristtir, ancak silahı temin eden, mermiyi veren, hedefi gösteren, eylem zamanını veren güçler de terörü ve terörizmi himaye eden alçaklardır. Türkiye'nin hızını yavaşlatmak, yeni yüzyıl heyecanını azaltmak, milli birlik ve kardeşliğimizi yaralamak için menfur bir operasyon devrededir. Bu operasyonda CHP'nin demlenmesi amaçlanmıştır. Ne zaman Türkiye başını kaldırsa, bir adım öne çıksa, adından bahsettirse çok geçmeden farklı kaynaklardan doğsa da aynı gayeye hizmet eden musibetlerle karşılaşıyoruz. Ne zaman küresel zeminde hakkın ve haklının yanında durup zalime ve zulme hayır desek yumuşak karnımızdan darbe alıyoruz. Ne zaman yürümeyi bırakıp koşalım diyoruz, karanlık oyunlarla, alçak operasyonlarla engellenmek, durdurulmak, daha korkuncu boğulmak isteniyoruz. Her yerden üstümüze geliyorlar. Her iğrenç yolu deniyorlar. Gözümüzün içine baka baka ihanetin fermanını okuyorlar. Göstere göstere terörizme güzelleme yapıyorlar. Dişimizi sıkıyoruz ve sabır diyoruz. Herhangi bir çılgınlığa tevessül etmeyelim istiyoruz. Ne var ki tahrik kampanyası soğukkanlı duruşumuzu gittikçe sarsıyor.

"TBMM'DE TERÖRİST İSTEMİYORUZ"

TBMM, teröristlerin aklanma, sığınma, meydan okuma mekanı değildir. Aksine hizmet eden kim varsa hasmımızdır, vatan hainidir. Canımızı alan teröristlere hangi milletvekili hoşgörüyle ve muhabbetle yaklaşıyorsa suçludur ve tarih önünde hesap vermekten kurtulamayacaktır. Biz TBMM'de terörist istemiyoruz, düşman istemiyoruz, katil istemiyoruz, canilerin sırtını sıvazlayan namertleri asla istemiyoruz. Hazine yardımının derhal kesilerek terörle mücadeleye ve şehit ailelerine aktarılmasını istiyoruz.

AYM'Yİ HEDEF ALDI

AYM'nin malum başkanı ve üyeleri yüreklerimizi kavuran şehit haberleri karşısında acaba ne hissetmişlerdir. Nasır tutmuş vicdanları biraz olsun sızlamış mıdır? AYM önünde görüşülmeyi bekleyen 129 bin 140 bireysel başvuru dosyası varken hatta bazılarına yıllardır sıra gelmemişken Can Atalay dosyasını acilen inceleyip hak ihlali kararı verilmesinin izahını nasıl yapacaklardır. Aynı özen, hassasiyet, dikkat neden ve niçin HDP ve devamı partilerinin kapatılma davalarında gösterilmemektedir.

Uzaktan kumandalı yargı da yargıç da olmaz diyen Bay Zühtü, senin kumandan kimin elindedir! Hakkımızı savunmazsak şerefinizden mahrum olacağınızı size hiç kimse öğretmedi mi?

Bize göre çözüm bellidir ve millettedir. O da terörü ve teröristleri topluca imha etmek, bölücülerin kökünü acımasızca kazımaktır. Adalet bu sayede yerini bulacaktır. HDP'nin devamı PKK'nın gece görüş dürbünü olan DEM'in TBMM'de daha fazla yer alması toplumsal ve siyasi tansiyonu kontrol edilemez aşamalara taşıyabilecektir. Ne sahada, ne ovada, ne şehirde, ne belediyede, ne dağda, ne de TBMM'de terörist görmeye dayanma gücümüz artık kalmamıştır. Ya bu hesabı sorup burunlarından fitil fitil getireceğiz ya da ihanetin şımarmasına sessiz kalıp yıkımın altında kalacağız.

"CHP MİLLİ GÜVENLİK TEHDİDİDİR"

DEM ve CHP'nin haricinde TBMM'de grubu bulunan 4 siyasi parti açıklanmış ortak metne imza koyarak milletimizin sesine ses olmuşlar, terör saldırılarını şiddetle kınamışlardır. Sormak lazım, CHP bu metnin neresini beğenmedi, niçin telaşa kapıldı? CHP, DEM'in peşinde yuvarlana yuvarlana, ahlaki mirasını kaybetmiştir. Hepsine birden yazıklar olsun diyorum. Bugünkü CHP, DEM kadar milli güvenlik tehdididir.

Memleketi Manisa'da protesto edilen bu şahıs aklını başına almazsa sokakta bile yürüyemeyecektir. CHP işgal edilmiş, Türkiye düşmanlarının eline geçmiştir. CHP Genel Başkanı'nın Tuzla Piyade Okulu'nda yaşananlardan sonra Milli Savunma Bakanımıza saldırması alçaklıktır, korkaklıktır. Görevini onurla yapan Milli Savunma Bakanımıza üst perdeden ve tehditvari konuşan esir zihniyet, bu güne kadar kaç kişinin aklını başına getirmiş de böyle atıp tutmaktadır. Bu şahısta akıl olsa zaten böyle konuşmaz, konuşamaz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3355+13
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Sivasspor3448-4
8Çaykur Rizespor3348-6
9Antalyaspor33450
10Alanyaspor3345-3
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3439-7
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü