USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Bahçeli: Altılı masayı bir araya getirsen bir MHP yapmaz!

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli: Altılı masayı bir araya getirsen bir MHP yapmaz!
29-11-2022 11:56
29-11-2022 12:02
ANKARA
Google News

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, altılı masanın önceki gün açıkladığı 'yeni anayasa' taslağını hedef aldı. Çalışmayı, "Beyhude bir çaba" olarak niteleyen Bahçeli, "Zillet ittifakının dün açıkladığı anayasa önerisi ölü doğmuştur. Zillet ittifakı Türkiye'nin çivisini çıkarmak için zehirli önerilerini sıralamıştır. Altılı masayı bir araya getirsen bir MHP yapmaz" ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM'deki haftalık grup toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bahçeli, terörle mücadeleye ilişkin 'kara harekatı' çağrısı yaparak, "Münbiç, Tel Rıfat, Ayn El Arap'ta canlı terörist bırakılmamalıdır, alayı birden ekin gibi biçilmelidir. Karadan süpürme harekatıyla terörün kafası kopartılmalıdır" dedi. 

MİLLET İTTİFAKI'NIN 'ANAYASA' ÇALIŞMASINI HEDEF ALDI

Altılı masanın önceki gün  'Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem Anayasa Değişikliği Önerisi Tanıtım Toplantısı'nda açıkladığı yeni anayasa çalışmasını eleştiren Bahçeli, şöyle konuştu:

"Zillet ittifakının dün açıkladığı anayasa önerisi ölü doğmuştur. Yapılan değişiklik önerileri beyhude bir çabadır."

Öte yandan altılı masanın açıkladığı çalışmadaki 7 yıllık tek dönem Cumhurbaşkanlığı seçimine de tepki gösteren Bahçeli, "Cumhur İttifakı olarak 2 yetmez, 3 olsun desek ne yapacaksınız? 5'er dönemlik 3 dönem..." ifadelerini kullandı. 

Bahçeli'nin açıklamalarından öne çıkan satırlar şu şekilde:

Bugün olanlar dünün sonucudur. Yarın yaşanacaklar ise bugünün eseri olacaktır.

Doğru siyaset için evvela aranılan cevapların doğru olması gerekmektedir. Zillet ittifakının ne cevabı cevaptır ne de siyaseti siyasettir. Söylenenler bir iddia, yapılanlar ise bir ispattır. Doğru cevabı bulmak için sorulan her sorunun isabeti vazgeçilmezdir. 

Bize göre Türk Milleti tarihe geçen bir kudretin adıdır, elbette bu soylu millet gerçeğinin tarih kaydını silmek, tarihi varlığına kastetmek hiç kimsenin yapabileceği veya üstesinden gelebileceği bir şey değildir.

Siyaset eğer tarihe sırtını vermezse, gücünü ve güvenini milletten almazsa üreteceği yalnızca kriz ve kutuplaşma olacaktır. Başkaları günü birlik siyaset yapabilir ancak biz öyle yapamayız, farkımız Türk Milletine duyduğumuz aidiyet sevgisinde saklıdır.

"BİZ BÜYÜK AİLE OLAN TÜRK MİLLETİYİZ"

Artık ev ev dolaşıyoruz, kapıları çalıp kalplere misafir oluyoruz. 2023 yılı için söz, inanç, hedef birliği yapıyoruz. Biliyoruz ki komşu komşunun külüne muhtaçtır. Ülkemizin her hanesini komşu kapısı haline getirmek muradımızdır. İyi komşu demek aile demektir. Biz büyük aile olan Türk Milletiyiz

Nerede bir insanımız varsa iradesine talibiz.Kimseyi ayırmadan herkesi kardeş görerek Cumhur İttifakı’nın muhteşem zaferine cumhuriyetin 100. Yıl dönümünde birlikte imza atacağız. 

İSTİKLAL SALDIRISI

Bölünmeye, ayrışmaya, kardeş kavgalarına, cepheleşmeye hayır diyenlerle aynı yolun yolcusuyuz. Sözümüz, özümüz sağlamdır.  Milliyetçi- ülkücü hareketin çizgisini bozmayan her mensubu da adam gibi adamdır.

İstiklal Caddesi saldırısından hemen sonra bölücü terör örgütüne çok daha şiddetli darbeler vurulmuş, teröristlere saklanacak yer bırakılmamıştır. Türkiye 2023 yılında terör belasından Allah’ın izniyle kurtulacak, tek bir terörist dahi yakayı kurtaramayacaktır. Sabır ve tahammülümüz kalmamıştır.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadelemiz hakkın, hukukun ve helalin müdafaasıdır. Terörle mücadelemiz asayişin, bekanın, güvenliğin, huzurun ve egemenlik çıkarının meşru gerekçesidir. Son günlerde bölücü terör örgütünün hain saldırılarında şehit olan kahramanlarımız yüreklerimize hem ateş düşürmüş hem de mücadele azmimizi kamçılamıştır. Münbiç, Tel Rıfat, Ayn El Arap'ta canlı terörist bırakılmamalıdır, alayı birden ekin gibi biçilmelidir. 

EKRAN YORUMCULARINA SERT ÇIKTI

Kaç gündür dikkatimizi çekmektedir. Dili olan, askerliğin temel kurallarından bihaber, askerlik yapıp yapamadıkları dahil belli olmayan ne kadar sözde uzman varsa, kara harekatı şu günde olacak, bu günde yapılacak diye konuşmaktadır. Deprem olur bunlar ekrana çıkar, sanırsınız fay hatlarını avuçlarının içi gibi bilirler, domates, patates, soğan olur bunlar ahkam keserler, marketten pazardan, bakkaldan neredeyse çıkmadıkları izlenimini verirler, hep aynı isimler gözümüzün içine bakmaktadır. 

"DAYATILAN COĞRAFYALARIN SORGULANMA VAKTİ GELMİŞTİR"

Aslında potansiyel maksatları terörle mücadeleyi sabote etmek, bunlardan bıktık, usandık. Bu edepsiz, cibilliyetsiz ekran yüzlerinden gerçekten midemiz bulanmaktadır. Türkiye'nin ne zaman ve hangi şartlarda muhtemel kara harekatı yapacağının yetkili olmayan kişiler tarafından ulu orta dillendirilmesi güvenlik zaafıdır. Buna sınır konulmalıdır. Güney sınırlarımızın a'dan z'ye emniyete alınması önümüzdeki temel gündemlerdendir. Karşımıza kim çıkarsa sonu teröristlerin sonu gibi olmalıdır. Dayatılan coğrafyaların sorgulanma vakti gelmiştir. 

Hiçbir hain Türkiye'nin yıkımını göremeyecektir. Cumhur İttifakı sıkılmış yumruk gibidir. Devletimiz tarihimiz aradığı inancı gücü ve kararı Cumhur İttifakı'nda bulmuştur. Zillete karşı çıkanlar Cumhuriyet'in yeni yüzyılını Türk ve Türkiye Yüzyılı yapmak amacıyla harekete geçenler Cumhur İttifakı ile kenetlenmiştir. Buradan Türk'e kefen biçmeye hazırlananları bir kez daha uyarıyorum. Sakın aldanmayın. Yanlış hesap yapmayın. Bu hatanın bedelini Çanakkale'de ödediniz. 

"UYANIK DURMALIYIZ" 

Cılız bir ideolojik destekle olup biteni hariçten seyretmek yoktur. Her söylenene inanarak hiçbir katkı sağlamadan eleştiri üzerine eleştiri yapmak yoktur. Heyecandan ibaret destekle macera arayışına yer yoktur. Günübirlik yaşamanın ve yorumlamanın kimseye ve Türkiyemize bir desteği olamayacaktır. İç ve dış odaklara karşı uyanık durmalıyız. En küçük ihmalimiz büyük badirelerin kapılarını açabilir. 

Masa başında cetvelli sınır çizen sömürgeci anlayışın dipsiz kuyuların kapatılması bir mecburiyettir. Kandil’den Ayn el-Arab’a kadar havadan tahrip, karadan da süpürme harekâtıyla bölücü terör örgütünün kafası koparılmalı.

KONYA'DAKİ VAHŞET

Her hayvan emanettir. Hayvanlara eziyet büyük bir vebaldir. Hayvanlara kötü muamele eden kim varsa kınanmalıdır. Sahipsiz ve başıboş hayvanların da farklı mahallelerde savunmasız insanlara saldırıları da sık sık gözlemlenmektedir. Bu sorunun önüne geçmek öncelikle yerel yönetimlerin görevidir. 

İnsan-canlı dengesinin güvenli kurulması elzemdir. Hayvanları koruma kanunu ile bu kanunda yaptığımız değişiklikleri dikkate alarak eksiklikleri bertaraf etmek, hayvan sağlığı ile insan güvenliğini hassas şekilde kurgulamak zorundayız. İnsan haklarına nasıl hürmet ediyorsak, hayvan haklarına da saygı duymalıyız. Mazluma kimliği sorulmaz.

YENİ ANAYASA

2023'te yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerine çok sıkı bir hazırlı döneminden geçiyoruz. Bu sürece sandıkların açıldığı ana kadar devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Cumhur İttifakı'nın ülkemize yeni bir anayasa kazandırması başlıca gayemizdir. 100 maddelik yeni anayasa teklif metnini paylaşmıştık. O tarihte düzenlediğimiz basın toplantımızda demiştim ki, bugünkü siyaset sahnesinde, her partinin yeni anayasa konusunda destekleyici tavrı görülmektedir. 

Hiçbir parti ve STK, yamalı bohçaya dönen, tutarsızlığı aleni olan darbe Anayasasından memnuniyet duyduklarını ileri sürememiştir. Herkes yeni Anayasa'dan söz etmektedir. İlk aşamada konuşmak, görüşmek için müsait zeminin varlığına işarettir. Her partinin samimi durum muhasebesi yapmasında sonsuz yararlar vardır. Önyargıların giyotinine ülkemizi teslim etmek, vatan ve millet sevgisiyle bağdaşmayacaktır. Bir toplum sözleşmesinin hazırlanmasına güçlü vurgu yapıyorsak uzlaşmanın erdemine bağlanmamız gerekecektir. Artık uzlaşmak, yeni anayasa hazırlamak milli vecibedir. 

Buna dudak bükenler, sırt dönenler, ipe un serenler tarih ve millet huzurunda demokratik hesaba şimdiden hazır olmalıdır. Cumhuriyetimizin 100. yılını yeni anayasa ile taçlandırmak, milli mücadele kahramanlarına, Türk tarihinin şerefli anılarına hürmetin ve sorumluluk bilincinin gereğidir. Önerimiz, önceliğimiz 12 Eylül darbe anayasasında tadilat değildir. 

ALTILI MASAYI HEDEF ALDI

Maksadımız yırtıklara yama dikmek, eksik ve gedikleri pansumanla kapatmak hiç değildir. Zillet ittifakının dün açıkladığı anayasa önerisi ölü doğmuştur. Yapılan değişiklik önerileri beyhude bir çabadır. Bu kadar zahmete niye girdikleri, bugüne kadar zillet partilerinin birbirlerini 55 defa hangi amaçla ziyaret ettikleri, belirsizliğin kuytusunda muamma levhası olarak karşımızdadır. Zillet ittifakının anayasa değişiklik önerisi tarihi geriye sarmak, akıntıya karşı kürek çekmektir. Zillet ittifakı Türkiye'nin çivisini çıkarmak için zehirli önerilerini sıralamıştır. 

Halkın seçtiği cumhurbaşkanı sembolik hale getirmek cahilliktir. Gelin Cumhur İttifakı'nın yeni anayasa hazırlığına siz de katılın. Gelin Türkiye'nin yanında durun. 6'sı birden dizilmiş anayasa takdimi yapıyorlar. 6'sını bir araya getirsen bir MHP yapmaz. İşte size 6'ya karşı iki, bu da Cumhur İttifakı demektir. 7 yıllık seçim yapılacakmış. Bir defa görev yapacakmış. Biz bir görevi tamamladık, ikincisine 2023'te hazırlanıyoruz. Cumhur İttifakı milletin ittifakıysa, 2 yetmez, 3 olsun desek ne yapacaksınız? 5'er dönemlik 3 dönem... Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türkiye'nin arayıp bulduğu şifadır. Bu sistemden geri dönüş yoktur. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3287+53
2Fenerbahçe3285+57
3Trabzonspor3252+12
4Beşiktaş3248+4
5Çaykur Rizespor3248-4
6Başakşehir FK3246+4
7Kasımpaşa3246-2
8Sivasspor3244-5
9Antalyaspor3242-1
10Alanyaspor3242-5
11Adana Demirspor3240+5
12Samsunspor3238-6
13MKE Ankaragücü3237-1
14Kayserispor3237-9
15Konyaspor3236-11
16Hatayspor3233-8
17Gaziantep FK3231-15
18Fatih Karagümrük3230-6
19Pendikspor3230-28
20İstanbulspor3216-34
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü