USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP'den istifa etti!

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, partisinden istifa etti. İstifa açıklamasında ‘tasfiye’ iddiasında bulunan İlgezdi’ye CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel‘den yanıt geldi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP'den istifa etti!
27-01-2024 11:15
27-01-2024 11:23
İSTANBUL
Google News

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP'den istifa ettiği bildirerek, 7 partinin ortak adayı olacağını duyurdu. 

İstifa açıklamasında ‘tasfiye’ iddiasında bulunan İlgezdi’ye CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel‘den yanıt geldi. Yücel, İlgezdi’nin adaylığıyla ilgili henüz kesin bir karar verilmediğini belirterek, “Adaylar belirlenirken bir kişiye yakınlık ya da uzaklık asla kriter olamaz” dedi.

“Kılıçdaroğlu'na destek veren tüm belediye başkanları tasfiye ediliyor”

CHP'den istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyuran Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, daha sonra belediye binasında basın toplantısı düzenledi.

15 yıldır CHP'den Ataşehir Belediye Başkanı olduğunu hatırlatan İlgezdi, belediye başkan adayı olmadığı için istifa etmediğini belirtti.

Belediye başkan adayı olmadığı için istifa etmediğini kaydeden İlgezdi, "CHP'de bir kıyım hareketi yapılıyor. Yıllardır bu partide kurultaylar yaşadım. Bu süreçteki kıyım hiçbir dönemde olmadı. Kemal Kılıçdaroğlu'na destek veren Türkiye ve İstanbul'daki tüm belediye başkanları tasfiye ediliyor. İstifamın bir gerekçesi budur. Kurultayda verilen ön seçim sözlerinin hepsinin rafa kalktığını görüyoruz. Hiçbir yerde ön seçimle ilgili bir yoklama yapılmadı. Sadece günü kurtarmak için söylendi ve bitti" diye konuştu.

Bu sabah CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ile görüştüğünü anlatan İlgezdi, aday gösterilmemesinin nedenine ilişkin İmamoğlu'nun, kendisine anketlerde başarısız çıktığını ifade ettiğini dile getirdi.

“Partide çok açık şekilde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor”

Altı farklı şirkete anket yaptırdığını, son ankette yüzde 52-58 ile seçimi kazanacağının görüldüğünü söyleyen İlgezdi, "Partide çok açık şekilde Kürt ve Alevi tasfiyesi yapılıyor. Bizi ziyaret eden arkadaşlara, 'Arzu ederseniz aday olmam.' dedim. Ataşehir'i kucaklayacak, Ataşehir'in de ortak kabulleneceği bir aday olmalı. Nezaketen bana sorulmadı. CHP ilçe başkanına ve örgütüne bu kadar saygısızlık olabilir mi?" diye konuştu.

İlgezdi, bundan sonra sahada bu arkadaşlarla görüşeceklerini ifade ederek, "Ne hikmetse bir Karadeniz lobisi İstanbul'da her tarafta belediye başkanı oluyor. Sayın bakalım kaç tane Trabzonlu var? CHPilk kez böyle bir süreci ve dönemi yaşıyor. Seçim sonuçlarını beraber yaşayacağız. Battal İlgezdi olarak sahadayım. Bu işlerin nasıl olacağını herkes görecek. 1 Nisan sabahı hem Ataşehir'e hem İstanbul'a bakacağız." dedi.

Gazeteci Barış Yarkadaş'a konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, CHP'den istifa ettiğini duyurdu.

İlgezdi, 7 partinin ortak adayı olacağını ifade etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki göstererek, "Kılıçdaroğlu’na destek verdiğim için tasfiye ediliyoruz” görüşünü paylaştı.

DENİZ YÜCEL’DEN İLGEZDİ AÇIKLAMASI

İlgezdi’nin istifa paylaşımını yaptığı sırada basın açıklaması yapan CHP Parti Sözcüsü Deniz Yücel, konuşmasının ardından İlgezdi ile ilgili sorulan soruya yanıt verdi.

Yücel, şunları söyledi:

“İstifa tek taraflı irade beyanıdır. Bize ulaşan böyle bir bilgi yok. İstifa ettiği iddia edilen Sayın İlgezdi’den bunu teyit edebilirsiniz. Bize bu konuda ulaşan bilgi yok.

İstifa paylaşımıyla ilgili bilgi verildiğinde ise Yücel, “Bu konuda bir açıklama yapmamız gerekirse yaparız.” dedi.

“ADAY BELİRLEMEDE KİŞİYE YAKINLIK, UZAKLIK ASLA KRİTER OLAMAZ”

Yücel, İlgezdi’nin ‘tasfiye’ iddialarına ilişkin ise şu açıklamayı yaptı:

“Adaylar belirlenirken bir kişiye yakınlık ya da uzaklık asla kriter olamaz. Hele hele Kemal Kılıçdaroğlu gibi uzun süre CHP Genel Başkanlığı yapmış, bu sürede büyük başarılara imza atmış, Türk siyaset tarihinde geçmişte hiç örneği olmayacak şekilde, demokratik bir kurultayla görevi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e devretmiş bir kişiye yakınlık veya uzaklığın kriter olması asla söz konusu değildir.” 

“İLGEZDİ’NİN BAŞKAN ADAYLIĞIYLA İLGİLİ HENÜZ KESİN KARAR VERİLMEDİ”

Yücel, konuşmasının devamında ise şunları söyledi:

“Adaylar belirlenirken çeşitli kriterler vardır. Mevcut belediye başkanlarımızla ilgili anketler, kamuoyu yoklamaları, örgüt görüş ve önerileri vardır. Önce MYK’da görüşülür sonra PM’de karar alınır. Sayın İlgezdi’nin aday olması veya olmamasıyla ilgili henüz bir karar verilmiş değil. Biz değişim sürecinde Özgür Özel’in liderliğinde bu yola çıkarken, partinin şeffaf, demokratik, katılımcı ve ortak akılla yönetilmesi konusunda bir iddia ortaya koyduk. Adaylarımızda bu şekilde belirlenmektedir.”

İlgezdi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet Halk Partisi’nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor. CHP’nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür. Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum.”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü