USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Alev Alatlı sanat merkezi törenle açıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in şehirde eğitim adına yaptıklarını anlatırken çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Biz, böyle heyecanlı başkanlar istiyoruz. Gaziantep, Fatma Başkanın kadrini, kıymetini bilmeli” dedi.

Alev Alatlı sanat merkezi törenle açıldı
14-03-2024 16:33
14-03-2024 16:34
GAZİANTEP
Google News

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in şehirde eğitim adına yaptıklarını anlatırken çok heyecanlı olduğunu belirterek, “Biz, böyle heyecanlı başkanlar istiyoruz. Gaziantep, Fatma Başkanın kadrini, kıymetini bilmeli” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Kuzeyşehir’de inşa edilen ve Türkiye’nin yetiştirdiği önemli isimlerden biri olan yazar, akademisyen, fikir ve eserleriyle geleceğe ışık tutan Alev Alatlı’nın ismini taşıyan merkezin açılışı, Şehitkamil ilçesine bağlı Kuzeyşehir’de gerçekleşti.

Nüfusu son yıllarda hızlı şekilde artış gösteren Kuzeyşehir’deki bu merkezde, mesleki eğitim ve etüt kursları alanında 23 derslik, mahalle anaokulunda 5 sınıf, 50 kişilik kütüphane, 112 kişilik konferans salonu, 200 kişilik taziye evi ve kadınlara yönelik spor salonu bulunuyor.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin burada yaptığı konuşmada, Alev Alatlı’nın kaybının kendisi açısından önemli olduğunu belirterek, “Türkiye önemli bir Münevverini kaybetti. İkincisi ben bir dostumu, bir büyüğümü kaybettim. Benim bir alışkanlığım var, cep telefonumda kaybettiğim kişileri rehberimden silmiyorum. İsminin başına dua bekliyor diye yazıyorum. Size de tavsiyem en az bunun kadar önemli. Kayıplarınızın telefon numaralarını silmeyin. Dua bekliyor ya da başka bir şekilde kodlayın. İsmi gördüğünüzde bir Fatiha okursunuz”

BAKAN TEKİN: BAŞKAN FATMA ŞAHİN, GAZİANTEP İLE İLGİLİ HAYALLERİNİ ANLATIRKEN GÖZLERİ DOLUYOR

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’e eğitim adına yaptıklarından dolayı teşekkürlerini sunan Bakan Tekin, “Eğitimde çocuklara ve gençlere yaptığı hizmetleri anlatırken Başkanımız çok heyecanlıydı. Böyle heyecanlı başkanlar istiyoruz. Gaziantep, Fatma Başkanın kadrini, kıymetini bilmeli. Başkan Fatma Şahin, Gaziantep’te ustalık döneminde yapacağı işleri anlatırken, hayallerini anlatırken gözleri doluyor. Kendisine ben, eğitim sürecine olan katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin konuşmasında Kuzeyşehir projesinin hayata geçirilmesinde 300 bin kişinin istihdam edildiği Organize Sanayi Bölgesi’nin etkili olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Kuzeyşehir’de bir mahalle kültürü var. Burada konaklayan vatandaşlarımızın benden en çok istediği şey bir GASMEK’in olmasıydı. Bu merkezimizde yaşamın her noktasına dokunan bir mekan. GASMEK, 1994 yılında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İSMEK’inden esinlenerek yapılan bir çalışmadır.”

ŞAHİN: BİZİM ALEV HOCAMIZI UNUTMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Alev Alatlı’nın kendisini ‘kuzum’ diye hitap ettiğini anlatan Başkan Şahin, “Ben onun kuzusuydum. Çok güzel bir söz var; ‘Unutulduğunda ölürsün’ diye. Bizim Alev Alatlı hocamızı unutmamız mümkün değil. Hocamız eserleriyle yaşıyor. Bizlerin yeni Alev Alatlılar yetiştirmesi lazım. Yeni Alev Alatlıların yetişmesi için çok iyi eğitim alması gerekiyor. Milli Eğitim Bakanımızın şu anda bütün derdi iyi bir eğitim. Biz GASMEK’ler ile eğitim adına elimizden gelen her desteği veriyoruz. Bu gibi merkezlerimizde vatandaşlarımıza bir fırsat eşitliği veriyoruz. Bir annemiz gelip ‘ben şu kursa gitmek istiyorum’ dediğinde bütün atölyeleri açıyoruz. Bir gencimiz gelip ‘ben yazılım okuluna gitmek istiyorum’ dediğinde hemen kurslarımızı açıyoruz” diye konuştu.

“GAZİANTEP’E ÇOK ÖNEMLİ BİR MERKEZ DAHA KAZANDIRILDI”

AK Parti Grup Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Gaziantep Büyükşehir’in şehre çok önemli bir merkezi kazandırdığını anlatarak, “Alev Alatlı adını taşıyan bu güzide merkezin açılışına öncü olan Gaziantep’in ablası, bacısı çok Başkanımız Fatma Şahin’e teşekkür ediyoruz” dedi.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Dr. Derya Bakbak, merkezin birçok konuda kurs imkanı tanıdığını söyleyerek, Alev Alatlı’nın böylesine güzel bir projeye isminin verilmesinden dolayı onur duyduğunu söyledi.

“ANNEM BURADA OLMAYI ÇOK İSTERDİ”

Merkezin açılışında duygu dolu anlar yaşayan Alev Alatlı’nın kızı ve Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Funda Aktan, annesi Alev Alatlı’nın burada, bu açılışta bulunmayı çok isteyeceğini dile getirerek, “Kendisini burada temsil etmekten çok gurur duyuyorum. Bu eserin ete kemiğe bürünmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Başkanımız Fatma Şahin ile annemin ilişkisi çok farklıydı. Başkan Şahin’e kızım derdi” ifadelerini kullandı.

“ALEV HOCANIN EN ÇOK ÖNEM VERDİĞİ KONULARDAN BİRİSİ MESLEKİ EĞİTİMDİ”

Kapadokya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ali Karasar, Alev Alatlı’nın hayatında en çok önem verdiği konulardan birinin mesleki eğitim olduğunu aktararak, “2000’li yılların ortasında Anadolu’nun ücra bir köyünde Kapadokya Meslek Yüksek Okulunu kurmuştu. Benim yüce Allah’tan niyazım; bu merkezde nice çocukların şenlenmesi, yetişmesi, mesleki eğitim almasıdır” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından katılımcılar, merkezi gezdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3386+57
3Trabzonspor3355+13
4Beşiktaş3351+6
5Başakşehir FK3349+6
6Çaykur Rizespor3348-6
7Kasımpaşa3346-4
8Antalyaspor33450
9Alanyaspor3345-3
10Sivasspor3345-5
11Adana Demirspor3441+2
12Samsunspor3339-6
13MKE Ankaragücü3337-3
14Kayserispor3337-10
15Konyaspor3336-13
16Gaziantep FK3334-13
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3333-9
19Pendikspor3330-31
20İstanbulspor3316-35
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü