USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Akşener: Sinan Ateş'in katilleri güçlü diye özgür olmayacak

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis Grubu toplantısında konuşuyor.

Akşener: Sinan Ateş'in katilleri güçlü diye özgür olmayacak
04-10-2023 10:42
04-10-2023 11:39
ANKARA
Google News

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis Grubu toplantısında konuştu.

Akşener sözlerine, "Haksızlıklara çağına hak mührünü vurmaya gelenlere, hürriyet kavgasına omuz verenlere selam olsun" diye başladı.

SİNAN ATEŞ ÇIKIŞI: KATİLLER GÜÇLÜ DİYE ÖZGÜR OLMAYACAK

Akşener sözlerine, "Haksızlıklara çağına hak mührünü vurmaya gelenlere, hürriyet kavgasına omuz verenlere selam olsun" diye başladı.

İYİ Parti lideri, Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetini hatırlattı ve şunları söyledi:

"Başkentin göbeğinde bir babaya, bir eşe, Sinan Ateş'e kıyılmasının üzerinden 278 gün geçti. Onlar ilk baştan itibaren onu unutturmaya çalıştılar, bizler unutmadık. Kimsenin unutmasına da unutturmasına da asla izin vermeyeceğiz.

Arsızlar güçlü diye haklı olmayacak. Katiller güçlü diye serbest kalmayacak. And olsun ki çevrilmek istenen dümenleri kabullenmeyeceğiz. Katillerin elini kolu sallayarak gezmesine izin vermeyeceğiz. Sinan Ateşin katilleri yakalanana kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz."

GEZİ DAVASI KARARINA TEPKİ

Vatandaşların ağaçları için bir araya gelmesinin, 27 Mayıs 2013 tarihinin AKP için bir travma olduğunu belirten Akşener, şunları kaydetti:

"Bir milletin ağaçlarına sahip çıkmak için Gezi Parkı'nda birleştiğini görmek onlar için travmadır. Türk gençlerinin milli şuuru ayağa kaldırdığı Gezi ruhunu karşılarında görmek onlar için travmadır. Gençlerimizin o dönem bir müstemleke yönetimine karşılaştığı bu onurlu duruşu, türlü ayak oyunlarıyla karalamış olsalar da bir türlü hazmedemediler.

Gezi AKP için öyle bir travma ki üzerinden 10 yıl geçse de yetmiyor. AKP, Gezi travmasını aşamıyor. Hala intikam almaya çalışıyorlar. Yargı sopasını dilediğince savurarak millete gözdağı vermeye çalışıyorlar. Sakın ola bir daha birleşmeyin demeye çalışıyorlar. O yüzden geçtiğimiz hafta Gezi davası AK Partinin stres bozukluğunun bir neticesidir."

Akşener, Gezi davasında çıkan kararı eleştirerek, "Ülkemizde ne yazık ki bir kez daha hukuk koltuklara hizmet etmiştir. Ne yazık ki vesayet bir kez daha toplumun üzerine çökmüştür" ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERİN TUTUKLANMASINA TEPKİ: TÜRKİYE BÖYLE BİR REZİLLİĞİ DAHA FAZLA TAŞIYAMAZ

Yakın zamanda tutuklanan gazetecilerin cezaevinde saçlarının kesilmesine tepki gösteren, İYİ Parti lideri sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biliyorsunuz gazeteci gençlerimiz, tam 12 gündür tutuklu. Neden? Sığınmacılarla ilgili, haber yaptıkları için. Şu rezalete bakar mısınız? Sığınmacıların, ülkemizi içine soktuğu, toplumsal ve güvenlik krizinin, boyutları ortadayken; sorunu çözmek yerine, sorunu dile getirenlerden, “işine gelenleri tutuklamak” tam da, AK Parti’nin zihniyetine yakışır bir tutum. Ancak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, böyle bir ciddiyetsizliği, daha fazla kaldıramaz. böyle bir rezilliği, daha fazla taşıyamaz. böyle bir basiretsizliğe, daha fazla maruz kalamaz.

Muhteremler; kendi beceriksizliğinizin üzerini örtmek için, yargıyı aparat haline getiremezsiniz! Kendi çıkarlarınızı, bir millî ideolojiymiş gibi Türkiye’ye dayatamazsınız! Kendi ellerinizle sebep olduğunuz krizin bedelini, hiçbir Türk evladına ödetemezsiniz! Türk milletinin hiçbir ferdine, öz yurdunda garip, öz vatanında parya gibi davranamazsınız! Bu konuyla ilgili, geçtiğimiz günlerde, yeni bir şey daha öğrendik. Gençlerimiz, aileleri üzülmesin diye saklamışlar ama; Tutuklandıkları ilk gün, “rutin uygulama” denilerek, saçları kazınmış… Olay duyulunca, apar topar soruşturma açıldı ama; kepazelik ortada duruyor… Rutin uygulamaymış… Bu kime yapılır? Teröriste yapılır. Yuh olsun, yazıklar olsun! Bir yanda, hiçbir suçu olmadığı hâlde, evlatlarımız, terörist muamelesi görüyor."

"HİÇ Mİ UTANMIYORSUNUZ"

Bir imamın Hatay depremiyle ilgili sözlerine de tepki gösteren Meral Akşener, şu ifadeleri kullandı:

"Sığınmacıların oluşturduğu tehditlere, tepki gösterenler; ırkçı olacak, tutuklanacak… Ama haysiyetsizin biri çıkacak, rahat rahat; Hatay’da, depremde şehit olan vatandaşlarımızın, cesetlerinin koktuğunu, ama bir Suriyelinin, “naaşının”, mis gibi koktuğunu söyleyecek, öyle mi? Türk olmaktan gurur duyanlar, saldırılara hedef olacak… Ama Türk milletine, alenen hakaret eden bir ahlaksıza, hakkında, “dostlar alışverişte görsün” misali, başlatılan bir inceleme dışında, hiçbir şey olmayacak, öyle mi? Allah aşkına, hiç mi utanmıyorsunuz?"

81 İLDE ADAY ÇIKARMA KARARI: SOKAK SOKAK GEZİP MİLLETİMİZİN AYAĞINA GİDECEĞİZ

Önümüzdeki dönem partisinin izleyeceği politikalara ilişkin bilgi veren Akşener, 81 ilde kendi adaylarını çıkaracaklarını söyledi ve şöyle devam etti:

"Zengin güçlü bir ülke nasıl inşa edilirmiş göstermeye geliyoruz. En iyi bildiğimiz şeyi yapmaya devam edeceğiz. Sokak sokak kapı kapı gezip milletimizin ayağına gideceğiz. Kayıkçı kavgalarını suni gündemleri değil milletin gerçek gündemini konuşacağız. 7 yıl evveli hatırlayın nasıl bir sessizlik vardı, bugün de milletin sesini yine tek başımıza duyuracağız. Nasıl baskıları tek başımıza göğüslediysek tek başımıza olacağız. Önümüzdeki seçimlerde 81 ilde kendi adaylarımızla aziz milletimizin huzuruna çıkacağız."

ALİ YERLİKAYA'YI TEBRİK ETTİ AKP'Yİ ELEŞTİRDİ: CADI KAZANINDA SIRA KİMDE?

Meral Akşener, son dönemde başlayan mafya ve uyuşturucu operasyonları nedeniyle İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'yı tebrik etti. AKP içindeki tartışmalara da değinen Akşener, "Ali Yerlikaya'yı tebrik ediyorum. Başarılı operasyonlar sayın bakanın kararlı duruşu olduğunu gösteriyor. Artık kendi kendini tüketen AK Parti cadı kazanında Mehmet Şimşek ve Ali Yerlikaya'dan sonra sıradaki şanslı kim acaba? Sayın Hakan Fidan mı? Göreceğiz." dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü