USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

AKP'li Hüseyin Yayman “Sansür Yasası”nı böyle savundu

AKP Milletvekili Hüseyin Yayman, “Sansür Yasası” hakkında, “İnsanlar pembe yalanlar söyleyebilir, insanların yalan söyleme özgürlüğünü de ortadan kaldırmıyoruz” dedi.

AKP'li Hüseyin Yayman “Sansür Yasası”nı böyle savundu
13-10-2022 21:50
13-10-2022 21:53
GAZİANTEP
Google News

AKP Milletvekili Hüseyin Yayman, “Sansür Yasası” hakkında, “İnsanlar pembe yalanlar söyleyebilir, insanların yalan söyleme özgürlüğünü de ortadan kaldırmıyoruz” dedi.

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak bilinen yasa tasarısı hakkında açıklamalarda bulundu.

Yasa tasarısının en çok tartışılan konularından biri olan dezenformasyona kimin karar vereceği konusuna değinen Hüseyin Yayman şunları söyledi:

“Dezenformasyona yargı karar verecek. Bu çok nettir. İnsanlar pembe yalanlar söyleyebilir, insanların yalan söyleme özgürlüğünü de ortadan kaldırmıyoruz. Ama bu yalan ulusal güvenliği, kamu düzenini tehdit eder bir noktada ise ırkçılık ve nefret diliyle insanların kimlikleri üzerinden yapıyorsanız, bunu doğru bulmuyoruz.”

DÜNYA ÖRNEKLERİNE BAKARAK ÇALIŞMA YAPTIK

Hüseyin Yayman, yasa tasarısının sansürü amaçlamadığını aile ve kişisel mahremiyeti korumayı amaçladığını savundu.
Yayman, “Asla bir yasaklama veya sansür yasası getirmiyoruz. Bireysel haklar, aile mahremiyeti ve kişisel veriler gibi mahremiyetleri koruyan; kamu düzeni ile toplumsal barışı güvence altına alan bir arayış içerisindeyiz. Uygulamadan kaynaklanan bir sorun olursa bu düzenlemeleri TBMM’de takip edeceğiz. Biz dünya örneklerine bakarak çalışma yaptık” ifadelerini kullandı.

Yayman ayrıca “Sansür Yasası” sürecinde çok sayıda toplantı yaptıklarını, ulus aşırı dijital şirket temsilcileri ve ilgili tüm paydaşları dinlediklerini ileri sürdü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü