USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Siyaset

Abdüllatif Şener ilk turda Sinan Oğan'a oy vermiş!

Son dönemlerde CHP Genel Merkezi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert şekilde eleştiren Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener Halk TV ekranlarında eleştirisinin sebeplerini açıkladı.

Abdüllatif Şener ilk turda Sinan Oğan'a oy vermiş!
15-06-2023 22:58
16-06-2023 00:08
GAZİANTEP
Google News

Son dönemlerde CHP Genel Merkezi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu sert şekilde eleştiren Eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener Halk TV ekranlarında eleştirisinin sebeplerini açıkladı.

Seçimler sürecinde yaptığı açıklamalar gündem olan eski CHP Milletvekili Abdüllatif Şener "14 Mayıs sonuçlarından sonra istifa ettim" yanıtını verdi. Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Sinan Oğan'a ikinci turda ise geçersiz, Meclis seçimlerinde de oy vermediğini söyledi.

Seçimlerde yeniden milletvekili adayı gösterilmeyen Şener'in, seçim döneminde tartışma yaratan CHP'ye yönelik eleştirileri canlı yayında yanıtladı.

"İLK TURDA SİNAN OĞAN'A OY VERDİM"

Şener, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turunda Sinan Oğan'a ikinci turda ise geçersiz oy verdiğini söyledi. 

Gazeteci Barış Pehlivan, "Siz CHP'liyken istifa etmemişken Sinan Oğan'a mı oy verdiniz" diye şaşkınlığını dile getirdi.

“14 MAYIS SONUÇLARINDAN SONRA İSTİFA ETTİM”

Şener, "Ben istifa ettim zaten. Açıklamadan önce istifa ettim" dedi.

Pehlivan, istifanın seçimlerden önce mi sonra mı olduğunu sordu. Abdüllatif Şener "14 Mayıs sonuçlarından sonra istifa ettim" yanıtını verdi.

Seçimlerin 2. turundan kime oy verdiniz sorusuna Şener şöyle yanıt verdi:

"1. turda Sinan Oğan'a oy verdim. 2. turda ise geçersiz oy kullandım. Milletvekili değildim ve oyumu böyle kullandım. Oy sandığına giderken milletvekili değildim. Ben CHP'de siyaset yaptım ama bütün partilerin bana ilgisin olduğunu o partilerden milletvekili olmasam dahi geçmişte bana milletvekilliği ve genel başkan yardımcılığı olduğunu biliyorsunuzdur. Meclis seçimlerinde kimseye oy vermedim. Şöyle bir detayda var. CHP'ye yönelik genel bir eleştirim yok. Ama siz oyunuzu kullanırken genel manzaraya bakarsınız ve oyunuzu kullanırsınız. Ben de böyle değerlendirdim."

Şener'in ikinci tur seçimlerinden önce sarf ettiği "Erdoğan giderse kaos olur" açıklamasını hatırlatan Pehlivan, "Ülke ikinci tura gidiyor. Siz istikrar olmaz diyorsunuz, kaos çıkar diyorsunuz. Diyelim ki ben kararsız bir seçmenim. Ve ben yıllardır CHP sıralarında milletvekilliği yapmış birinden şunu duyuyorum: Erdoğan kazanmazsa istikrar olmaz. Mesela diyelim ki Kılıçdaroğlu kazansaydı TRT Genel Müdürü değişir miydi? İçişleri Bakanı değişir miydi? Türkiye'de çok önemli adaletsizlikler yaşanıyor bunlar düzelebilirdi. Siz de biliyorsunuz ki bazı seçmenler ve bürokratlar en üste bakar. Siz kötü niyetli bakıyorsunuz. 

Cumhurbaşkanlığı sistemi meclisi işlevsiz hale getiriyor dedik uzun zamandır. Bir gece bakanları değiştiriyor. Türkiye'ye daha adil bir düzen getirebilirdi Kılıçdaroğlu. Ben bir kararsız seçmen olsam, siz Erdoğan kalsın istikrar olsun diyorsunuz" dedi. 

"ERDOĞAN İSTESE İLK TURDA BİTİRİRDİ"

Pehlivan'ın sözlerine seçimin ilk turda bittiğini iddia ederek yanıt veren Şener, "İlk turda 49,52 oy almış, psikolojik sınır aşılmış. Hatta ilk turda bitirebilirdi. Bitmiş bir seçimden sonra konuşuyorum ben. Ya bir kere CHP'lilerde de ikinci turda seçilme umudu yoktu. Fark büyür endişesi vardı, farkın açılmaması için çalışıyorlardı" dedi. 

NTV POLEMİĞİ 

Şener'in söz konusu açıklamaları NTV'de yapması ve Şener'in Halk TV'nin yayın teklifini reddetmesi de gündeme geldi.

Pehlivan'ın "NTV yıllarca muhalefet temsilcileri çıkarmaması ile bilinen bir kanal. Sizin gibi yıllarca CHP sıralarında siyaset yapmış birinin ikinci tur öncesi sizi çıkarması garip değil mi? Halk TV sizi çağırdı çıkmadınız, iki gün sonra NTV'ye çıktınız. Neden NTV'yi tercih ettiniz?" sorusuna Şener şöyle yanıt verdi:

"Ben istedim. Siz gazetecisiniz, yeni bir haber duyduğunuz zaman onu bir yerde pazarlamak istersiniz. Bu da benim daha önce söylemediği bir şeydi. Ben de bunu söyleme ihtiyacı duydum. NTV diğer kanallara göre daha ortada olan bir kanal. Halk TV'ye konsept uymadığı için çıkmadım. Sabah CHP'den istifa ettim, NTV yayınına çıktım."

"KILIÇDAROĞLU'NUN KAZANMAMASI CHP İÇİN FAYDALI OLMUŞTUR"

Şener kendisine yöneltilen bir soruya ise "Kılıçdaroğlu'nun ikinci turda kazanmaması CHP camiası açısından faydalı olmuştur. İlk turda meclisi kaybettikten sonra ortaya çıkacak tabloda YSK da Cumhur İttifakı'nın elinde olurdu" dedi.

OĞLUNUN MECLİS'TE ÖZEL KALEM MÜDÜR YARDIMCISI OLARAK ATANMASI

Şener, Pehlivan'ın "Oğlunuz Bedirhan Şener, 14 Mayıs seçimlerinden sadece 4 gün önce Mustafa Şentop tarafından Özel Kalem Müdür Yardımcısı olarak atandı. Sizin bu açıklamalarınızla oğlunuzun önemli bir koltuğa getirilmesiyle bir ilgisi var mı?" sorusuna da "Hiç bir alakası yoktur. Meclis personeli olarak çalışıyor" diyerek yanıt verdi. 

NE DEMİŞTİ?

Cumhur İttifakı'nın Meclis çoğunluğunu elde ettiği ilk tur seçimlerden sonra Şener, “Cumhurbaşkanı bir partide, Meclis çoğunluğu bir partide olursa bu sefer ortaya ne çıkıyor? Denge denetim mekanizması kurulmuş oluyor. Fakat bu sefer de yönetimde ve ülkede istikrar kalmıyor. Dolayısıyla Meclis çoğunluğu Cumhur İttifakı'ndayken açıkça şunu söyleyeyim, Kemal Bey'in seçimi kazanmasıyla birlikte Cumhurbaşkanlığı da bir başka partiye gittiğinde bir kere verdiği sözlerden hiçbirini gerçekleştiremez” ifadelerini kullanmıştı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3493+59
2Fenerbahçe3489+58
3Trabzonspor3458+15
4Başakşehir FK3452+7
5Beşiktaş3451+5
6Kasımpaşa3449-3
7Çaykur Rizespor3449-6
8Alanyaspor3448+3
9Sivasspor3448-4
10Antalyaspor33450
11Adana Demirspor3441+2
12Kayserispor3440-9
13Samsunspor3439-7
14MKE Ankaragücü3438-3
15Konyaspor3436-14
16Gaziantep FK3434-15
17Fatih Karagümrük3333-5
18Hatayspor3433-10
19Pendikspor3430-32
20İstanbulspor3416-41
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü