USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Abdulkadir Yüksel'in ismi camide yaşayacak

Şahinbey Belediyesi’nin Mavikent Mahallesi’ne yaptırmış olduğu Abdulkadir Yüksel Cami’nin açılışı gerçekleştirilerek, vatandaşın hizmetine sunuldu.

Abdulkadir Yüksel'in ismi camide yaşayacak
17-05-2019 20:10
Google News

Şahinbey Belediyesi’nin Mavikent Mahallesi’ne yaptırmış olduğu Abdulkadir Yüksel Cami’nin açılışı gerçekleştirilerek, vatandaşın hizmetine sunuldu.

Mavikent Caminin açılışı Kuran-ı Kerim tilaveti ve dualarla yapılırken, açılışa Gaziantep AK Parti Milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak, Mehmet Sait Kirazoğlu, Müslüm Yüksel, Gaziantep Valisi Davut Gül, Şahinbey İlçe Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İl Müftüsü Ahmet Çelik, rahmetli Milletvekilimiz Abdulkadir Yüksel’in ailesi, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

VEFANIN SİMGESİ

Gaziantep Valisi Davut Gül, yapılan eserlerin değerinin varlığında bilinmesi gerektiğini ifade ederek, “Açılışını yaptığımız bu cami hem cami olarak hizmet verecek hem de bir vefanın simgesi olarakta sonsuza kadar devam edecek. Bazı eserler varlıklarında çok bir şey ifade etmiyorlar. Yada farkına varamıyoruz. Ama yokluklarında onların eksikliklerini hissediyoruz. Camilerde öyle. İnanıyorum ki burada cami olmasa buradakilerin en önemli sorunu cami olurdu. Ama olduğunda. Bu eser sanki burada yıllardır varmış gibi düşünürüz, nasıl ve hangi emeklerle buranın oluşturulduğunu çok düşünmeyiz. O açıdan da başta Belediye Başkanımız olmak üzere buranın yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

CAMİLER BİRLİKTELİĞİMİZİ PERÇİNLİYOR

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, rahmetli Milletvekilimiz Abdulkadir Yüksel’in geride çok önemli değerler bıraktığını belirterek  “Mübarek Ramazan Ayındayız. Başı Rahmet sonu cehennem azabından kurtuluş olan bu ayda, Yüce Mevla’m cennetinde buluştursun inşallah. Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ekibine bu güzel eser için çok teşekkür ediyorum. Rahmetli Milletvekilimiz ile rabbim cennetinde buluşturmayı nasip etsin diyorum. Makamlar ve ömür bitecek, ancak geride ne bıraktığınız çok önemli. Rabbim inşallah rahmetli Milletvekilimiz gibi itibarımız ve şerefimiz ile ömrümüzü tamamlamak nasip eylesin. Camilerimiz çok önemli, İslam’ın beş şartı olan namazı eda etmemize ve birlikte olmamıza vesile olan bu mekânlar. Ezanlar ki şehadetler dinin temeli ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli diyor Mehmet Akif Ersoy. Bu caminin yapımında emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

VEFASI İÇİN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUM

Gaziantep AK Parti Milletvekili Müslüm Yüksel, babasının ismini taşıyan Abdulkadir Yüksel Cami’nin açılışında gözyaşlarını tutamayarak “Bugün bizim için çok anlamlı bir gün. Aynı zamanda bizim için vefalı bir baba dostu olan Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’nun yaptırmış olduğu ve rahmetli babamın ismini taşıyan Abdulkadir Yüksel Cami’nin açılışında bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu fani dünyada babamın hoş bir seda bıraktığına inanıyorum. Caminin yapımında emeği geçen Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu’na ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

MAVİKENT’TE 2. CAMİ

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mavikent’in hızla büyüdüğünü belirterek,  “Öncelikle can dostumuz, abimiz milletvekilimiz Abdulkadir Yüksel’e Allahtan rahmet diliyorum. Mekânı cennet olsun inşallah. Kendisini geç tanıdık fakat çabuk kaybettik. Kısa zamanda çok güzel dostluklarımız ve beraberliklerimiz oldu. Mavikent Mahallemiz yeni kurduğumuz bir mahalle olmasına rağmen şu anda 6.000’in üzerinde konut var. Bu ay sonunda teslim edeceğimiz 5. Etap ile birlikte bu yılsonuna kadar buranın nüfusu 30.000’i geçecek. Burada 11 tane park, 1 Pazar yeri, 6 tane sosyal tesis, 2 tane çarşı, 6 halı saha, 3 basketbol sahası, 643 gazi ve şehit yakınları için konut yaptık. Şahinbey Sanayi sitemiz ve galericiler sitemizle birlikte burası tam bir merkez haline dönüştü. Burası hızla gelişiyor ve daha yapacağımız yatırımlar var. Buraya yeni bir gençlik merkezi planlıyoruz. Ulaşımıyla, alt yapısıyla ki Büyükşehir Belediye Başkanımıza da teşekkür ediyorum Çünkü alt yapısı da onlar tarafından yapıldı. Bu Mavikent’e yapılan ikinci camimiz. İnşallah ihtiyaca göre sayı daha da artacak. Camimizin hayırlı, cemaatinin bol olmasını diliyorum” dedi.

CAMİLERİMİZİN TARİHİMİZDE BÜYÜK ÖNEMİ VARDIR

İl Müftüsü Ahmet Çelik, camilerin önemine dikkat çekerek, “Camilerin bizim tarihimizde de, günümüzde de bundan sonraki hayatımızda da yeri çok farklıdır. Bazı yapıların fiziki durumlarının ötesinde değerleri ve anlamları vardır. Camiler bunların en başında gelen kurumlarımızdır. Cami’ye ismi verilen rahmetli Milletvekilimiz Abdulkadir Yüksel’i rahmetle yad ediyoruz. Ruhu şad olsun” dedi.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray3799+64
2Fenerbahçe3796+62
3Trabzonspor3764+17
4Başakşehir FK3758+10
5Beşiktaş3756+6
6Kasımpaşa3753-4
7Alanyaspor3751+3
8Sivasspor3751-8
9Çaykur Rizespor3750-8
10Antalyaspor3748-5
11Adana Demirspor3744-3
12Samsunspor3743-8
13Kayserispor3742-12
14Gaziantep FK3741-8
15Konyaspor3741-11
16MKE Ankaragücü3740-4
17Hatayspor3738-9
18Fatih Karagümrük3737-5
19Pendikspor3737-30
20İstanbulspor3716-47
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü