USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000
Yerel

Hukukta Kariyer Masası

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Genç Hukukçular Kamu Denetçiliği Topluluğu tarafından hazırlanan “Hukukta Kariyer Masası” konulu panel gerçekleşti.

Hukukta Kariyer Masası
27-06-2019 16:53
Google News

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Genç Hukukçular Kamu Denetçiliği Topluluğu tarafından hazırlanan “Hukukta Kariyer Masası” konulu panel gerçekleşti.

GAÜN Hukuk Fakültesi Amfisinde düzenlenen panele; Gaziantep Kadastro Mahkemesi Hakimi Hatice Tuba Altun, Gaziantep Adliyesi Cumhuriyet Savcısı Murat Sarı,Toyota Otomotiv Anonim Şirketi Avukatı Mete Yanar, Türkiye Finans Katılım Bankası Avukatı Ahmet Kurşun ve Arabulucu Avukat Abdulkadir Güzel panelist olarak katıldı.

Panelin açılışında konuşan GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emine Koban, öğrencilere seslendiği konuşmasında; “Fakültemizde 1100 öğrenci çok özveriyle ve öğretim üyelerimizin görünmez kahramanlarımız idari çalışanlarımız ve sizlerin desteğiyle fakültemiz her gün çok daha ileri taşınmak üzere yol alıyor. Biliyoruz ki, sizleri iyi yetiştirdiğimizde bizim geleceğimiz çok daha aydınlık çok daha güzel olacak ve çok iyi noktalara taşınmanızla geleceğimizi aydınlık kılmak istiyoruz. Onun için de sizlere çok önem veriyoruz” diye konuştu.

HAKİMLİK, GÖNÜL VERMEDEN YAPILMAZ

Hakim Hatice Tuba Altun, hakimlik mesleğini severek yaptığını belirterek şunları söyledi: “Çok güzel bir üniversitede çok güzel hocalarla eğitim alıyorsunuz. Bunun farkında olmanızı isterim. Sizlerden de hakimlik, savcılık düşünen vardır. Hakimlik mesleği istenmeden yapılacak bir meslek değil çünkü yoğun bir çalışma tempomuz var. İş yükünüz fazla olduğu bir meslek. Gönül vermeden, istenmeden yapılacak bir meslek değil. Sizlerin de hakimliği bilinçli olarak tercih etmesini isterim.”

Öğrencilere Cumhuriyet Savcısının özellikleri, görevleri ve mesleğin zorlukları hakkında bilgi veren Cumhuriyet Savcısı Murat Sarı,“Cumhuriyet Savcısı her olaya sıcağı sıcağına dahil olur. Bir hakim gibi önüne bir dosya gelmemiş sadece olay olmuş ve Cumhuriyet savcısıyla ilgili kolluk birimi talep alıyor. O anda pratik bir cevap vermemiz gerekiyor. Olayı domine etmemiz gerekiyor. Gerekli talimatları verip, olayı hafifletmemiz gerekiyor. Bu şekilde bazen yanlış talimatlar verilebiliyor ve bu ihmallere, hatalara yol açabiliyor. Bu da bize sorumluluk doğurabiliyor. Onun için Cumhuriyet savcılarının bu hususta çok dikkatli olmaları, talimatlarını doğru vermeleri gerekiyor” diye konuştu.

MUTLAKA YABANCI DİL ÖĞRENİN

Mesleki eğitiminin yanı sıra yabancı dil öğrenilmesinin öneminin altını çizen Avukat Mete Yanar, kurum avukatlığının avantajlarına ve dezavantajlarına değindi. Mezun olduktan sonra kariyer planı yaparken hâkimliği mi savcılığı mı seçelim yoksa avukatlık mı yapalım diye öğrencilerden gelen soruyu yanıtlayan Av. Yanar,  “Hepsi çok değerli görevler, birisi olmazsa olmaz” diyerek, konuşmasını avukatlık deneyimlerinden örnekler sunarak sürdürdü.

Hukuk mesleklerinde seçim yaparken dikkat edilmesi gerekenleri katılımcılarla paylaşan Avukat Ahmet Kurşun, Hukukta avukatlık tarafındaki kariyer seçeneklerinde kurum avukatlığı ve serbest avukatlık olarak ayrıldığını söyledi. Kurşun, “Hukuk zaman içerisinde değişen ve gelişen bir alan. O yüzden öğrencelerin ilgi alanlarına yoğunlaşıp kendilerini geliştirmesi lazım. Hukuk fakültesi mezunlarının diğer mesleklere oranla iş potansiyelleri daha geniş” diye konuştu.

SABIRLI OLUN, ÇOK ÇALIŞIN

Konuşmasında öğrencilere çok çalışmaları gerektiğini belirterek önemli tavsiyelerde bulunan Avukat Abdulkadir Güzel, Hukukçunun çok yönlü olması gerektiğini söyledi. Avukat Güzel, “Bilginin ve çalışmanın, öğrenmenin araştırmanın sınırı yok. Yasalar, hayat her gün değişiyor. Vatandaşa, memlekete güncel, yararlı bilgileri sunmanızçok çalışmanız lazım. Sabırlı olun. Bu bir olgunlaşma süreci. Hukukçu her şeyden önce olgun olmak zorunda. Hak ve adalet, çevreye faydalı olmak topluma, ülkeye, millete, devlete bunlar olmazsa olmazlarımız. Bu şiarla çalışıyoruz. Serbestte, bağımlı da çalışsak yaptığımız işe saygı duyarız” dedi.

Panelde konuşan Genç Hukukçular Kamu Denetçiliği Topluluğu Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Bozdağ da, “Genç Hukukçular Kamu Denetçiliği Topluluğu olarak kuruluş amacımız vazgeçilmez ve devredilmez olan insan hakları, insan için doğuştan verilen insanın fıtratına uygun yaşam sürebilmesi için muhakkak bulunması ve kullanması gereken bir araç olan temel insan haklarını bu konuda farkındalık yaratmak ve Kamu Denetçiliği kurumuyla birlikte ortak faaliyetler yaratmak amacı ile kurulmuştur” şeklinde konuştu.

Editör: Turgut Bozgeyik

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
ÇOK OKUNANLAR
ANKET TÜMÜ
ARŞİV ARAMA
PUAN DURUMU TÜMÜ
TAKIMOPuanAV.
1Galatasaray38102+66
2Fenerbahçe3899+68
3Trabzonspor3867+19
4Başakşehir FK3861+14
5Kasımpaşa3856-3
6Beşiktaş3856+5
7Sivasspor3854-7
8Alanyaspor3852+3
9Çaykur Rizespor3850-10
10Antalyaspor3849-5
11Gaziantep FK3844-7
12Adana Demirspor3844-7
13Samsunspor3843-10
14Kayserispor3842-13
15Hatayspor3841-7
16Konyaspor3841-13
17MKE Ankaragücü3840-6
18Fatih Karagümrük3840-3
19Pendikspor3837-31
20İstanbulspor3816-53
GÜNÜN KARİKATÜRÜ TÜMÜ
Günün Karikatürü