?>

Yerlikaya duyurdu: 51 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu!

Bakan Ali Yerlikaya,Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatıldı. Valilerimizi, kaymakamlarımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımız personelini tebrik ediyorum. Türkiye; göç yönetiminde, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı, kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeden tüm dünyaya örnek bir model sunmaktadır.

Asayiş - 3 gün önce

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 51 ilde göçmen kaçakçılığı organizatörleri ve düzensiz göçe yönelik son 2 haftadır düzenlenen operasyonlarda; 273 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve bin 22 düzensiz göçmenin yakalandığını belirttti.

Göçmen kaçakçılığı organizatörlerinden 98’inin tutuklandığını, diğerlerinin işlemlerinin de devam ettiğini aktaran Yerlikaya, operasyona ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Göç İdaresi Başkanlığımız ile Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürleri Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince; İstanbul, Adana, İzmir, Erzurum, Kocaeli, Van, Hatay, Mersin, Muğla, Nevşehir, Sivas, Edirne, Tokat, Trabzon, Iğdır, Afyonkarahisar, Ağrı, Balıkesir, Gaziantep, Isparta, Aydın, Bursa, Çanakkale, Erzincan, Hakkari, Kırklareli, Rize, Sakarya, Tekirdağ, Şanlıurfa, Yozgat, Ardahan, Kilis, Adıyaman, Amasya, Antalya, Burdur, Elazığ, Giresun, Kars, Kastamonu, Konya, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Niğde, Ordu, Uşak, Bayburt, Yalova ve Osmaniye’de operasyonlar düzenlendi.

Tespit edilen düzensiz göçmenlerin ülkelerine geri gönderilme işlemleri başlatıldı. Valilerimizi, kaymakamlarımızı ve operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımız personelini tebrik ediyorum. Türkiye; göç yönetiminde, insan hak ve hürriyetlerine saygılı, hukuk ve medeniyet değerlerine bağlı, kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeden tüm dünyaya örnek bir model sunmaktadır. Göç konusunu; düzenli-düzensiz göç, uluslararası koruma, gönüllü, güvenli ve onurlu geri dönüş, göçmen kaçakçılığıyla mücadele ve sınır yönetimi gibi tüm boyutlarıyla ele alıyoruz."

Haftanın Öne Çıkanları

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir Zeyrek yaşananları anlattı: ‘Kaza ihmaldi; babamın şüpheleri vardı’

2025-06-07 21:08 - Gündem

Nagehan Alçı'dan Özgür Özel'e eleştiri: 'Ateşle oynuyor'

2025-06-06 14:08 - Gündem

Erdoğan'dan bayram mesajında 'CHP' yorumu: 'Üzüntü duyuyoruz, yanlışta ısrar son bulması

2025-06-05 12:39 - Siyaset

AKP'li Varank'tan tepki çeken 'İmamoğlu' paylaşımı: 'Emin olun, siz bile...

2025-06-05 19:38 - Siyaset

AKP’de slogan intihali istifa getirecek mi?

2025-06-08 09:49 - Siyaset

Ferdi Zeyrek'in sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama

2025-06-08 11:38 - Gündem

AKP'deki 'İmamoğlu' kavgası büyüyor: Tartışmaya Mehmet Metiner de katıldı

2025-06-09 10:09 - Siyaset

Özgür Özel: Bıçak kemiğe dayandı, geri dönüşü yok!

2025-06-05 13:38 - Siyaset

Muharrem İnce'den Ekrem İmamoğlu'na ziyaret sonrası açıklama

2025-06-04 16:39 - Siyaset

Özgür Özel ve Mansur Yavaş Ferdi Zeyrek'in bulunduğu hastaneyi ziyaret etti

2025-06-08 17:08 - Gündem

İlgili Haberler

Ankara’da iş cinayeti: Göçük altında kaldı!

00:00 - Asayiş

Lavabo açıcı içmişti: 2 yıl sonra sağlığına kavuştu

00:00 - Asayiş

16 yaşındaki çocuk 30 bıçak darbesiyle katledilmişti: Mahkemede 'pişmanım' dedi!

02:08 - Asayiş

Antalya'da fide üretim tesisinde korkutan yangın: Seralara da sıçradı!

00:00 - Asayiş

5 yıldızlı otelde korkutan yangın: Otel mühürlendi, turistler tahliye edildi

00:39 - Asayiş

Günün Manşetleri

Meteoroloji açıkladı: 14 Haziran 2025 hava durumu raporu... Bugün ve yarın hava nasıl olacak?

08:39 - Gündem

İsrail, İran'ın İsfahan bölgesindeki nükleer tesisine de saldırdı!

07:39 - Dünya

Siyasilerden ve uzmanlardan İsrail-İran gerilimi değerlendirmesi: Türkiye ekonomik zarar görür

04:38 - Dünya

İsrail’den füze saldırıları sonrası ilk açıklama: ‘İran bunun bedelini ağır ödeyecek’

03:38 - Dünya

ABD medyası: ‘İsrail kabinesi toplandı, bir sonraki saldırı dalgasına hazırlanılıyor’

02:39 - Dünya