?>

Erdoğan'ın danışmanı Oktay Saral'dan AKP kurucusuna ağır sözler

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Oktay Saral, X hesabından AKP'nin kurucu isimlerinden Hüseyin Çelik'e çok sert sözlerle tepki gösterdi. Saral'ın gündeminde Çelik'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili ifadeleri yer aldı.

Siyaset - 2 ay önce

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Oktay Saral, X hesabından geçtiğimiz günlerde İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili açıklama yapan AKP kurucu isimlerinden Hüseyin Çelik'e sert sözlerle yüklendi. Saral, Çelik'in İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanmasının ardından yaşanan sürece ilişkin yaptığı değerlendirmelere tepki gösterdi.

Saral'ın X'te kişisel hesabından yaptığı paylaşımda "Bir dönem AK Parti saflarında görev yapmış, milletten aldığı emaneti taşıma şerefine erişmiş bazı isimlerin bugün çıkıp hükümete had bildirmeye kalkması, açık bir yüzsüzlük ve siyasi ahlaksızlıktır. Koltuk elden gidince ilk iş olarak karşı cepheye geçenlerin samimiyetinden de, inandırıcılığından da söz edilemez. Bu tavır en hafif ifadeyle nankörlük, esasen ise ihanettir." sözlerini kullandı.

Saral'ın paylaşımının tam metni ise şöyle oldu:

"Bir dönem AK Parti saflarında görev yapmış, milletten aldığı emaneti taşıma şerefine erişmiş bazı isimlerin bugün çıkıp hükümete had bildirmeye kalkması, açık bir yüzsüzlük ve siyasi ahlaksızlıktır. Koltuk elden gidince ilk iş olarak karşı cepheye geçenlerin samimiyetinden de, inandırıcılığından da söz edilemez. Bu tavır en hafif ifadeyle nankörlük, esasen ise ihanettir.

Hüseyin Çelik’in “Ekrem İmamoğlu Cumhurbaşkanı adayı olduğu için operasyon yapılıyor” şeklindeki açıklaması; sadece gerçekle bağını koparmış bir söylem değil, aynı zamanda fitne kazanını kaynatmaktır. Kendi hırslarına yenilen, gözünü karartan bu eski figürlerin açıklamaları, millet iradesine ve adalet mekanizmasına açık bir sabotajdır.

Bu davalar, kişilere değil; delile, hukuka ve kamu vicdanına dayanır. Kimsenin adı, geçmişte taşıdığı unvan ya da eski makamı, onu adaletin üstüne çıkarmaya yetmez. Ne geçmişte buna izin verdik, ne de bugün veririz.

Kimse kusura bakmasın: Makamlar gelip geçicidir. Ama bu millete ihanetin izi kalıcıdır. Hükümete aba altından sopa göstermeye çalışanların, muhalefetin diliyle konuşanların ne söylediklerinin ne de temsil ettiklerinin bizde bir karşılığı yoktur."

Bir dönem AK Parti saflarında görev yapmış, milletten aldığı emaneti taşıma şerefine erişmiş bazı isimlerin bugün çıkıp hükümete had bildirmeye kalkması, açık bir yüzsüzlük ve siyasi ahlaksızlıktır. Koltuk elden gidince ilk iş olarak karşı cepheye geçenlerin samimiyetinden de,…

Haftanın Öne Çıkanları

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu: Grev bizim yasal hakkımızdır!

2025-06-03 12:07 - Gündem

CHP'de dikkat çeken kulis... 'Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hazırlıklara başladı'

2025-06-03 15:39 - Gündem

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir Zeyrek yaşananları anlattı: ‘Kaza ihmaldi; babamın şüpheleri vardı’

2025-06-07 21:08 - Gündem

Tanju Özcan'dan DİSK'e tepki: Ey emek sömürücüsü DİSK yöneticileri

2025-06-02 14:44 - Gündem

Kılıçdaroğlu: Cumhuriyeti kuran partiyi adliye koridorlarında konuşmam, partimi adliyede tartıştırmam

2025-06-03 11:32 - Siyaset

Son Dakika... CHP'ye 'kurultay' soruşturması tamamlandı: Kılıçdaroğlu 'mağdur'

2025-06-03 00:39 - Siyaset

Nagehan Alçı'dan Özgür Özel'e eleştiri: 'Ateşle oynuyor'

2025-06-06 14:08 - Gündem

AKP'nin kurucusundan AKP iktidarını uyaran bildiri! İmza atanlar dikkat çekti

2025-06-03 19:08 - Siyaset

Erdoğan'dan bayram mesajında 'CHP' yorumu: 'Üzüntü duyuyoruz, yanlışta ısrar son bulması

2025-06-05 12:39 - Siyaset

AKP'li Varank'tan tepki çeken 'İmamoğlu' paylaşımı: 'Emin olun, siz bile...

2025-06-05 19:38 - Siyaset

İlgili Haberler

Anahtar Parti’den Hükümete uyarı: Türkiye dijital trenini kaçırıyor

00:22 - Siyaset

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz'dan "Erdoğan'ın yargılanmasına neden olacak belgeler" iddiası: İletişim Başkanlığı verilen cezayı doğruladı

13:17 - Siyaset

CHP'den komisyon hazırlığı; 'Kürt raporu'

13:15 - Siyaset

Ahmet Özer: Hakkındaki “rüşvet” ya da “yolsuzluk” iddiasını redetti

12:57 - Siyaset

DEM Parti heyeti İmralı'ya gitti

12:54 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bülent Arınç'tan Murat Çalık'a hastanede ziyaret: Murat Çalık pırlanta bir insandır

17:31 - Gündem

Anne Yasemin Minguzzi'yi sosyal medya üzerinden tehdit eden şüpheliye gözaltı

15:11 - Asayiş

Fatma Zehra Kınık davasında bir kişi daha şikâyetini geri çekti!

15:09 - Gündem

Bomba iddia: Şimşek gidiyor, yerine Cevdet Yılmaz geliyor!

13:30 - Ekonomi

AKP'nin anketinde Mehmet Şimşek'e güven yok!

13:28 - Ekonomi