?>

Rus oligark Abramoviç, futboldan çekildi: Bu hayatta kulüp sahipliğim bitti

Chelsea’nin eski sahibi Roman Abramoviç, profesyonel futbolla tüm bağlarını kopardığını açıkladı. İngiliz hükümeti ise Chelsea’nin satışından elde edilen 2,5 milyar sterlinlik gelirin Ukrayna’ya aktarılması için baskıyı artırıyor.

Spor - 2 ay önce

Rus milyarder Roman Abramoviç, profesyonel futbolla ilgili tüm rollerden çekildiğini ve bir daha hiçbir kulüpte görev almayı düşünmediğini açıkladı.

Abramoviç’in açıklamaları, Daily Mail’in aktardığı “Sanctioned: The Inside Story of the Sale of Chelsea FC” adlı kitaptan bir bölümde yer aldı.

Kitabın yazarı Nick Purewal’a konuşan Abramoviç, “Kulüp sahipliği ya da herhangi bir profesyonel görev… Bu hayatta o defteri kapattım” ifadelerini kullandı.

Abramoviç, buna rağmen gelecekte bir Chelsea maçına giderek “uygun bir vedayı” yapmak istediğini belirtti.

GENÇLER İÇİN SOSYAL PROJELERE AÇIK KAPI BIRAKTI

Futbola dönmeyeceğini net şekilde ifade eden Abramoviç, tek istisna olarak dezavantajlı gençleri destekleyecek projelere katkıda bulunabileceğini söyledi.

Abramoviç, “Anlamlı bir fırsat olursa, gençlere yardım etmek isterim” dedi.

CHELSEA'NİN SATIŞ SÜRECİ VE DONDURULAN FONLAR

2022 yılında Ukrayna'daki savaşın tırmanmasının ardından İngiltere hükümeti, Kremlin’le yakın ilişkileri olduğu gerekçesiyle Abramoviç’e yaptırım uygulamıştı.

Bu süreçte Chelsea Futbol Kulübü’nün satışına onay verilmiş, kulüp 2,5 milyar sterlin karşılığında ABD merkezli bir konsorsiyuma devredilmişti.

Ancak satıştan elde edilen gelir, Abramoviç’in onayı olmadan kullanılamıyor. Para hâlâ İngiltere'deki bir hesapta dondurulmuş durumda.

“FONLAR UKRAYNA'YA AKTARILMALI”

İngiltere Hazine Bakanı Rachel Reeves ve Dışişleri Bakanı David Lammy, geçtiğimiz hafta ortak bir açıklama yayınlayarak Abramoviç’e çağrıda bulundu.

Açıklamada, “Chelsea’nin satışından elde edilen gelir mutlaka Ukrayna’daki insani yardım için kullanılmalıdır” denildi. Hükümet, Abramoviç'in onay vermemesi durumunda yasal yollara başvurabileceklerini belirtti.

Öte yandan Abramoviç, satıştan elde edilen fonların yalnızca Ukrayna’ya değil, savaşın mağdur ettiği tüm insanlara (hem Ukrayna hem de Rusya tarafındaki sivillere) yardım için kullanılması gerektiğini savunuyor.

The Guardian’a göre, Abramoviç’in hukuk ekibiyle yürütülen yoğun görüşmelere rağmen bu konuda “temel bir anlaşmazlık” çözülemedi.

Kremlin ile bağlarını reddeden Abramoviç, daha önce Moskova ile Kiev arasında ara buluculuk yapan az sayıdaki isimden biri olmuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Ferdi Zeyrek’in kızı Nehir Zeyrek yaşananları anlattı: ‘Kaza ihmaldi; babamın şüpheleri vardı’

2025-06-07 21:08 - Gündem

Nagehan Alçı'dan Özgür Özel'e eleştiri: 'Ateşle oynuyor'

2025-06-06 14:08 - Gündem

Erdoğan'dan bayram mesajında 'CHP' yorumu: 'Üzüntü duyuyoruz, yanlışta ısrar son bulması

2025-06-05 12:39 - Siyaset

AKP'li Varank'tan tepki çeken 'İmamoğlu' paylaşımı: 'Emin olun, siz bile...

2025-06-05 19:38 - Siyaset

AKP’de slogan intihali istifa getirecek mi?

2025-06-08 09:49 - Siyaset

Ferdi Zeyrek'in sağlık durumuna ilişkin yeni açıklama

2025-06-08 11:38 - Gündem

AKP'deki 'İmamoğlu' kavgası büyüyor: Tartışmaya Mehmet Metiner de katıldı

2025-06-09 10:09 - Siyaset

Özgür Özel: Bıçak kemiğe dayandı, geri dönüşü yok!

2025-06-05 13:38 - Siyaset

Son Dakika... Özgür Özel'e soruşturma başlatıldı!

2025-06-05 00:08 - Gündem

Ferdi Zeyrek’in sağlık duruma ilişkin yeni açıklama

2025-06-09 00:39 - Gündem

İlgili Haberler

Dursun Özbek "Anlaşmayı sonlandırdık" dedi üyeler ayakta alkışladı!

15:49 - Spor

Jhon Duran'ın Al-Ittihad karşısındaki performansı gündem oldu!

12:52 - Spor

Gazi Yarı Maratonu 7’nci kez düzenlenecek

00:50 - Spor

Osimhen müjdesi: Transferin ayrıntıları ortaya çıktı!

00:30 - Spor

GBB sporcularından Fatma Şahin’e ziyaret

00:00 - Spor

Günün Manşetleri

Kayyum atanmıştı. Van’da 223 belediye işçisinin işine son verildi!

14:37 - Gündem

Bakanlar anlaşamadı, TÜRK-İŞ grev kararı aldı!

14:33 - Gündem

Silivri Cezaevi'ndeki nikah için Dilek İmamoğlu'nun şahit olma talebine izin verilmedi.

14:25 - Gündem

Orman yangınlarına patlamış lastikle su götürmeye çalışan çiftçiye yeni su tankeri hediye edildi

11:48 - Gündem

AKP’li belediye bu isimleri 20 milyona konuşturacak!

09:18 - Gündem