?>

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil!

Mahkemenin mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili konuştu.

Gündem - 60 dk. önce

Mahkemenin mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığına getirilen Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili, "Şimdi kalkıp da bir kişiyi cumhurbaşkanı adayı ilan edip ondan sonra bu oldu diye bunu siyasi dava diyemeyiz. Ki gidip oy veren de benim. Cumhurbaşkanlığı adaylığı ayrıdır, bu davalar ayrıdır" açıklamasını yaptı.

Euronews'e konuşan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması ve AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a rakip görülmesi nedeniyle tutuklandığı yönündeki tartışmaların hatırlatılması üzerine, adaylıkla dava sürecini birbirinden ayırdığını söyledi.

"ADAYLIĞI AYRI, BU DAVALAR AYRIDIR" CHP'nin cumhurbaşkanı adayını belirlemek için yaptığı ön seçimde İmamoğlu'na oy verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Şimdi kalkıp da bir kişiyi cumhurbaşkanı adayı ilan edip ondan sonra bu oldu diye bunu siyasi dava diyemeyiz. Ki gidip oy veren de benim. Cumhurbaşkanlığı adaylığı ayrıdır, bu davalar ayrıdır" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, kişinin her ortamda hesap vermeye hazır olması gerektiğini söyledi.

İmamoğlu'nu siyasi tutuklu olarak görmediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Kişi her yerde ve her ortamda hesap vermeye hazır olmalı. 'Her kör kuruşun hesabını vereceğim' diyecek" diye konuştu.

"TUTUKLANMASINI DOĞRU BULMADIM" İmamoğlu'nun tutuklanmasını doğru bulmadığını belirten Kılıçdaroğlu, gözaltı sonrasında evini ziyaret ettiğini ve çıkışta yaptığı açıklamada da bu tutumunu dile getirdiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, "Yargılanabilir ama tutuklanmasını doğru bulmadım. Bugün de aynı görüşteyim" dedi.

Kendisinin de yargılandığını ve mahkemeye giderek ifade verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, yargılama sonucunda delil ve bulgulara göre karar verileceğini, belediye başkanının ise bu süreçte görevine devam etmesi gerektiğini belirtti.

"MUHALEFET BİRLİKTE HAREKET ETMELİ" Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun önündeki hukuki engellerin kalkması ve cumhurbaşkanı adayı olması halinde, iktidara karşı işbirliğine açık olduğu mesajını verdi.

İmamoğlu'nun YENİ Parti'de bulunduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, olası adaylığı etrafında bir araya gelip gelmeyecekleri sorusuna, "Onun için temas kurulması lazım. Görüşülmesi lazım" yanıtını verdi.

Muhalefetin seçimi kazanabilmesi için birlikte hareket etmesi gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Şimdi yüzde 51'i nasıl alacaksınız? İş birliği yaparak. İş birliği yapmadan nasıl alacaksınız?" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

Melih Gökçek, sakız çiğneyerek adliyeye geldi, ifade verdi!

2026-09-04 16:33 - Gündem

Üsküdar seçimine saatler kala CHP'li 4 isim AKP'ye geçti

2026-09-04 06:54 - Siyaset

İmamoğlu: Geriye delillerle kurulmuş bir iddianame değil, çelişkilerle ayakta tutulmaya çalışılan bir senaryo kaldı

2026-09-04 10:07 - Gündem

Berhan Şimşek, CHP MYK üyeliğinden istifa etti

2026-09-04 15:20 - Gündem

Ahmet Davutoğlu hakkında soruşturma başlatıldı

2026-09-03 14:12 - Gündem

Özgür Özel: Yeni bir dönem, yeni bir iktidar gelecek!

2026-09-05 18:51 - Siyaset

Gökay Çakır ve Başaran Aksu hakkında tahliye kararı

2026-09-07 16:30 - Gündem

Arınç'tan Gökçek açıklaması: Savcı çağırırsa giderim

2026-09-04 10:05 - Gündem

Erdoğan: Toplumsal bütünleşmeye hizmet etmeyen her söylem kaosa katkı sağlar

2026-09-02 14:51 - Gündem

Melih Gökçek ifadeye çağrıldı

2026-09-02 14:49 - Gündem

İlgili Haberler

Melih Gökçek'in ifadesi ortaya çıktı: Emekli maaşıyla geçiniyorum!

11:39 - Gündem

Üsküdar'da tutuklama ve istifalar gölgesinde başkanvekili seçimi

11:34 - Gündem

Tanju Özcan duruşmada baygınlık geçirdi!

08:35 - Gündem

Gökay Çakır ve Başaran Aksu hakkında tahliye kararı

16:30 - Gündem

Ahmet Davutoğlu, “Cumhurbaşkanına hakaret” soruşturmasında ifade verdi

15:49 - Gündem

Günün Manşetleri

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu siyasi tutuklu değil!

11:40 - Gündem

Melih Gökçek'in ifadesi ortaya çıktı: Emekli maaşıyla geçiniyorum!

11:39 - Gündem

Üsküdar'da tutuklama ve istifalar gölgesinde başkanvekili seçimi

11:34 - Gündem

Tanju Özcan duruşmada baygınlık geçirdi!

08:35 - Gündem

Gökay Çakır ve Başaran Aksu hakkında tahliye kararı

16:30 - Gündem