?>

“Yansımalar” temalı resim sergisi ilgi görüyor

Akademisyen ressam Doç. Dr. Ahmet Türe’nin SANKO Sanat Galerisi’nde açtığı ve doğayı kaynak alarak soyutlanmaları tuvaline aktardığı “Yansımalar” temalı kişisel resim sergisi devam ediyor.

Kültür & Sanat - 3 yıl önce

Akademisyen ressam Doç. Dr. Ahmet Türe’nin SANKO Sanat Galerisi’nde açtığı ve doğayı kaynak alarak soyutlanmaları tuvaline aktardığı “Yansımalar” temalı kişisel resim sergisi devam ediyor.

SANKO Sanat Galerisi’nde 21 Ekim’de açtığı 15’inci kişisel resim sergisinde akrilik boya tekniğiyle çalıştığı 30 eserinin yer aldığını anımsatan Doç. Dr. Türe, doğanın sergilediği güzellikleri tuvaline aktararak resmettiğini söyledi.

Eserlerinin kaynağı doğanın yansımaları olduğundan serginin ismini ‘Yansımalar’ olarak adlandırdığını belirten Doç. Dr. Türe, şunları kaydetti:

“Doğup büyüdüğüm Karadeniz coğrafyası görsel olarak çok zengin. Doğa ve ekonomik olanaklar birçok şeyi kendi imkanlarınızla yapmanızı sağlıyor. Yaşadığımız coğrafyada şartlar sanatçı olmayı gerektiriyor.

Doğa bize bedensel olarak yaşamımızı devam ettirebilmek için suyumuzu, ekmeğimizi veriyor. Ruhumuzu beslemek için de güzel olan her şeyi sunuyor. Doğanın sergilediği bu güzellikleri yorum ve değerlendirmelerimle soyutlayarak çizgiyle, renkle, lekeyle ve biçimle tuvalime aktarıp resmediyorum.”

Gaziantep’te sergi açma hayalini gerçekleştirmekten dolayı mutluluk duyduğunu anlatan Doç. Dr. Türe, “SANKO Sanat Galerisi’nde sergi açmak ve eserlerimi Gaziantepli sanatseverlerle buluşturmak çok özel bir duygu” ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Türe’nin “Yansımalar” isimli kişisel resim sergisi 11 Kasım 2022’ye kadar her gün 10.00-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

AHMET TÜRE

1971 yılında Trabzon'da doğan Doç. Dr. Ahmet Türe, 1994 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümünden mezun oldu.

1997 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'ne Araştırma Görevlisi olarak atanan Doç. Dr. Türe, 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yüksek Lisansını tamamladı. Doç. Dr. Türe, 2014 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsünde Sanatta Yeterlilik Programını bitirdi.

2015- 2022 yılları arasında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümünde Öğretim Üyeliği yapan Doç. Dr. Türe, halen Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.

Haftanın Öne Çıkanları

Yeni Akit bunu da yaptı!

2022-11-05 22:10 - Gündem

Şehit ateşi Gaziantep'e düştü!

2022-11-06 20:58 - Gündem

Deniz Baykal: CHP olarak yumruk gibi bir araya gelelim!

2022-11-02 17:28 - Siyaset

Tolga Ağar'dan, Sedat Peker'e 'Yeldana' davası!

2022-11-07 15:44 - Gündem

AKP, HDP ile masaya oturdu, destek istedi, tepki yağdı!

2022-11-03 12:02 - Siyaset

Hülya Avşar'dan Nükhet Duru'ye tayt yanıtı...

2022-11-06 09:52 - Magazin

Bülent Ecevit'i vefatının 16. yılında saygıyla anıyoruz...

2022-11-05 11:30 - Gündem

Nebati: Hiç kimse ‘Beni enflasyonun altında ezdirdiler’ diyemez!

2022-11-05 11:59 - Ekonomi

AKP'nin HDP ziyaretine bir tepki de Şamil Tayyar'dan...

2022-11-04 20:54 - Siyaset

Almanya’da aralık ayı gaz faturalarını devlet ödeyecek!

2022-11-03 09:11 - Dünya

İlgili Haberler

78. Cannes Film Festivali'nden notlar: ‘Yeni Dalga’dan dip akıntılara

00:00 - Kültür & Sanat

‘Küçük Prens’ 82 yaşında

00:09 - Kültür & Sanat

Zeynep Oral, Moskova'da okurlarıyla buluşuyor

00:00 - Kültür & Sanat

Orman Çocukları, izleyiciyle buluştu: Doğa ve çocuk

00:00 - Kültür & Sanat

AKM'de 19 Mayıs'a özel programlar sanatseverlerle buluşacak

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

CHP’nin bu haftaki miting adresi Pendik!

20:38 - Siyaset

RTÜK üyeleri belirlendi: İşte o isimler...

20:08 - Gündem

Aci ailesi Timur Cihantimur ve Eylem Tok hakkındaki şikayetini geri çekti!

19:39 - Gündem

Son Dakika... İBB soruşturmasında bir şirkete daha kayyum atandı!

19:38 - Gündem

AKP'li Taşkesenlioğlu'nun eski eşi kaçma hazırlığı yaparken yakalandı!

18:00 - Gündem