?>

Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü Sabiha Gökçen’e ithaf edildi

Sağlıklı Yaşam Vakfı, bireylerin ve toplumun sürdürülebilir, sağlıklı ve barış içinde bir yaşam sürmesine katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara “Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü” verilmesini kararlaştırdı.

Kültür & Sanat - 1 saat önce

Sağlıklı Yaşam Vakfı, bireylerin ve toplumun sürdürülebilir, sağlıklı ve barış içinde bir yaşam sürmesine katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşlara “Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü” verilmesini kararlaştırdı.

Bu kapsamda, Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülü, Sağlıklı Yaşam Vakfı tarafından, 

“Temelli barış gerçekleşmedikçe dünyada huzur bulmaya, rahat yaşamaya olanak yoktur. Savaşı değil barışı sevmeliyiz.” 

sözlerinde yansımasını bulan barış vizyonu dolayısıyla, Sabiha Gökçen’in aziz hatırasına ithaf edildi. 

Toplumun sağlıklı, sürdürülebilir ve barış içinde bir yaşam anlayışını benimsemesine katkı sunmayı amaçlayan Sağlıklı Yaşam Vakfı, bireylerin daha sağlıklı, mutlu ve barış dolu bir hayat sürmelerine yönelik çalışmalarına devam ediyor. 

Vakıf tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, başta kadınlar ve engelliler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinin daha kaliteli ve sürdürülebilir yaşam koşullarına ulaşmasına yönelik faaliyetler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda araştırmalar yürütülmesi, köy projelerinin geliştirilerek hayata geçirilmesi, sağlıklı yaşam ve spor programlarının oluşturulması ve sağlıklı nesillerin yetişmesine katkı sağlanması Vakfın temel çalışma alanları arasında bulunuyor.

Sağlıklı Yaşam Vakfı, aynı zamanda çevrenin korunması ve çevre bilincinin geliştirilmesine yönelik faaliyetlere de önem veriyor. Gelecek kuşaklara daha yaşanabilir bir dünya bırakılması amacıyla çeşitli çalışmalar ve etkinlikler gerçekleştiren Vakfın öne çıkan projeleri arasında, her bireyin sağlıklı bir yaşamı hak ettiği anlayışıyla geliştirilen “Barış İçinde Sağlıklı Yaşam Köyü” projelerinin hayata geçirilmesi yer alıyor. 

Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülleri Verilmeye Devam Edecek

Akif Manaf Sağlık ve Barış Ödülleri’nin önümüzdeki dönemlerde de verilerek sağlık ve barış alanlarında topluma katkı sağlayan kişi, kurum ve kuruluşların ödüllendirilmesine devam edilmesi planlanıyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Ekrem İmamoğlu'ndan, Akın Gürlek'e 'canlı yayın' yanıtı

2026-08-28 14:55 - Gündem

Melih Gökçek hakkında soruşturma başlatıldı

2026-08-30 10:42 - Gündem

Mansur Yavaş’tan Müslim Sarı’nın iddialarına yanıt

2026-08-27 11:35 - Siyaset

Erdoğan: Yeni bir dönemin kapıları açılacak

2026-08-25 15:01 - Siyaset

YENİ Parti'nin üye sayısı yarım milyonu geçti!

2026-08-26 20:19 - Siyaset

Bağımsız Maden İş yöneticileri tutuklandı!

2026-08-26 20:20 - Gündem

Özgür Özel: Avrupa'daki sosyal demokrat partilerin toplam üye sayısına eriştik

2026-08-31 14:33 - Siyaset

Hasan İmamoğlu savunma yaptı, savcı suç duyurusu talep etti!

2026-08-25 15:55 - Gündem

Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ifadeye çağrıldı

2026-08-29 11:17 - Asayiş

Gazeteci Murat Ağırel Melih Gökçek soruşturmasında ifade verdi

2026-08-31 17:18 - Gündem

İlgili Haberler

Uluslararası Çocuk Müzik Kampı sona erdi

00:00 - Kültür & Sanat

Gazikültür Barak yöresi hafızasını geleceğe taşıyor

00:00 - Kültür & Sanat

GAZİANTEP’İN HİKÂYESİ FOTOĞRAF KARELERİYLE GELECEĞE TAŞINIYOR

00:00 - Kültür & Sanat

Çocuk Tiyatrosu ve Çocuk Şenliği devam ediyor

00:00 - Kültür & Sanat

Şahinbey Belediyesi, Ahmet Şafak’ı Gazianteplilerle buluşturdu

00:26 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Melih Gökçek hakkında suç duyurusu

10:14 - Gündem

Bolu Belediyesi'ne yeni operasyon: Tanju Özcan dahil 7 ilde 23 kişiye gözaltı kararı

10:10 - Asayiş

Gazeteci Murat Ağırel Melih Gökçek soruşturmasında ifade verdi

17:18 - Gündem

Gazeteci Kemal Öztürk için gözaltı kararı

17:00 - Asayiş

Melih Gökçek hakkında soruşturma başlatıldı

10:42 - Gündem