?>

Soylu, kırmızı dosyayla Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayına kırmızı dosyayla çıktı ve uyuşturucu kaçakçılığını Türkiye'nin gündemine taşıyan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

Siyaset - 3 yıl önce

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, canlı yayına kırmızı dosyayla çıktı ve uyuşturucu kaçakçılığını Türkiye'nin gündemine taşıyan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun uyuşturucu ve başka suçlardan yakalan kişilerle fotoğrafları çıkması üzerine ‘Fotoroman Süleyman’ diye nitelediği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, elindeki kırmızı dosyayla canlı yayına çıkıp, “Bu dosya açılacak” dedi. Dosyada ‘FETÖ’ ve CHP’nin ilişkisini anlatan unsurların olduğunu iddia eden Soylu, sunucunun “Nasıl bir ilişkisi var” sorusunu yanıtlamayarak konuyu değiştirdi.

Soylu daha önce de bir ses kaydından bahsederek ayrıntı vermemişti.

Kılıçdaroğlu, CHP Yoksulluk Ofisi kurucusu Hacer Foggo’yla, Türkiye’de kullanımı hızla artan metanfetamine karşı halkı uyardığı bir video yayınlamış, bu videoda Soylu’ya şöyle seslenmişti: “O da fotoromancı ya.. Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye. ‘Paralarınızı getirin, her şeye göz yumacağız’ dediler ve göz yumdular. Bunlar onunla bununla poz veren, Breaking Bad Süleyman, ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur. Belediye başkanlarımızla da konuştuk gencecik evlatlarımız için mücadele vereceğiz. Bu çetelere, rezil adamlara asla sokaklarımızı teslim etmeyeceğiz.”

Bu açıklamanın ardından Kılıçdaroğlu hakkında ‘sansür yasası’ kapsamında ‘halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yaymak’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunulmuştu. Soylu’ysa Kılıçdaroğlu’nun çeşitli imalarda bulunarak hedef almıştı. 

Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’deki metamfetamin salgınına dikkat çekerek iktidarı eleştirdiği açıklamasına yanıt verirken ‘ses kaydı‘ imasında bulunup ayrıntı vermeyen Soylu, bu kez de kırmızı bir dosya açıp yine içeriğinden bahsetmedi.

TV100’de konuşan Soylu, şöyle konuştu: “Kılıçdaroğlu, diyor ki ‘Süleyman Soylu’nun bir fotoromanı var.’ Size bir kırmızı dosya göstereceğim, içini açmayacağım. Şurada şöyle yazıyor: CHP-FETÖ ilişkisi, FETÖroman… Fotoroman değil, FETÖroman… Bu açılacak. Bu dosya açılacak. ‘Yapanın yakasını bırakmayacağız’ diyoruz ya. Bu Kılıçdaroğlu’nun FETÖ’yle ilişkisini ortaya koyan… Türkiye Cumhuriyeti devletini boş beleş bir devlet olarak zannedenler aldanırlar…”Sunucunun ısrarlı, “Nasıl bir ilişkisi var” sorusunaysa Soylu yanıt veremeyerek konuyu değiştirdi.

Muhalefet dinlendiğinden emin

Muhalefet partilerinden isimlere göre siyasetçilerin telefonları dinleniyor. Siyasetçiler bu noktada şüphelerinin olmadığının altını çizerken, son dönemde normal arama yerine uygulamalarla aramalar ön plana çıkmaya başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Gelecek Partisi Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Ayhan Sefer Üstün ve partinin kurucular kurulu üyesi Yavuz Değirmenci ve TİP Milletvekili Ahmet Şık muhalefet ve gazetecilerin dinlendiğini, vatandaşlarda da ‘dinlenme kaygısı’nın oluştuğunu söylemişti.
Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan'dan sunucu Cem Öğretir'e: Seda senin karın mıydı?

2022-10-29 21:09 - Gündem

TRT spikerine 'ümmet' cezası iddiası...

2022-10-30 11:32 - Gündem

Nükhet Duru'dan tepki çeken tayt çıkışı...

2022-10-27 20:07 - Magazin

Beşiktaş taraftarının İzmir Marşı, Yeni Akit'i çıldırttı!

2022-10-31 10:34 - Gündem

Deniz Baykal: CHP olarak yumruk gibi bir araya gelelim!

2022-11-02 17:28 - Siyaset

AKP, HDP ile masaya oturdu, destek istedi, tepki yağdı!

2022-11-03 12:02 - Siyaset

TKP: Kahrolsun İstibdat, Yaşasın Cumhuriyet!

2022-10-28 19:04 - Siyaset

Beşiktaş tribünleri 'Yaşa Mustafa Kemal Paşa Yaşa' diye inledi...

2022-10-30 23:52 - Gündem

Soylu, kırmızı dosyayla Kılıçdaroğlu'nu hedef aldı!

2022-11-03 15:36 - Siyaset

Almanya’da aralık ayı gaz faturalarını devlet ödeyecek!

2022-11-03 09:11 - Dünya

İlgili Haberler

Mehmet Şimşek 'istifa' sorusunu cevapladı

19:08 - Siyaset

Bakan Tekin'den, CHP'nin 'ahlaki çöküş' sorusuna yanıt

17:38 - Siyaset

Erdoğan: Özgür Özel ve CHP yönetiminin etkin pişmanlıktan faydalanma vakti çoktan geldi

15:58 - Siyaset

Özgür Özel'den Muharrem İnce'ye "baba evine dön" teklifi

15:50 - Siyaset

Öğretmenden Bakan Tekin'e tuhaf yorum: 'Kalp atıyorsunuz ya çıldıracak gibi oluyoruz'

12:08 - Siyaset

Günün Manşetleri

Hazine ve Maliye Bakanlığı son noktayı koydu: Vergi affı mı gelecek?

19:09 - Ekonomi

Eğitim Sen toplu sözleşme taleplerini açıkladı: ‘150 bin öğretmen ataması yapılmalı’

18:38 - Gündem

Ferdi Zeyrek'in koltuğunu devralmıştı: İmamoğlu'ndan Manisa'nın yeni başkanına mesaj

18:09 - Gündem

Zayıflaması dikkat çekmişti: Ümit Özdağ verdiği kiloyu açıkladı

16:38 - Gündem

Akın Gürlek'in odasında 'Murat Ağırel' ayrıntısı: 'Kirli Çark' kitabı masasında...

16:08 - Gündem