?>

Özgür Özel'den Erdoğan'a hodri meydan: İBB'ye aday ol, seçimi yenileyelim!

CHP lideri Özgür Özel, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu tutuklu bulunduğu Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde ziyaret etti. Özel, ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

Siyaset - 6 ay önce

CHP lideri Özgür Özel, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu tutuklu bulunduğu Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde ziyaret etti. Özel, ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu.

Silivri'de tutuklu bulunan İBB Başkanı ve CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nu ziyaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel, açıklamalarda bulundu. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İstanbul'un bir kez daha Fetret Devri yaşamasına razı olmadıklarına" yanıt veren Özel, İstanbul seçimlerini yenileme çağrısında bulundu. Öte yandan Özel, AKP'nin Gaziosmanpaşa Belediyesi'ne yönelik yeni planını ifşa etti. Özel, konuşmasına Türkiye İşçi Partisi'nin (TİP) milletvekili Can Atalay'ın ziyaretine ilişkin konuştu. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ'ı da ziyaret ettiğini söyleyen Özel, Yanardağ'ın daha önce 4 kez cezaevine atıldığını belirerek hukuksuz tutuklamalara tepki gösterdi.

"AMAÇ MUHALEFETİN SESİNİ KISMAK"

TELE1'e kayyum atanmasına tepki gösteren Özel, iktidarın asıl amacının muhalefetin sesinin kısmak olduğunu söyledi.

Tutuklu Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe'ye iftira atılması yönünde müteahhitlere baskı uygulandığını ifade etti.

ÖZEL'DEN 'CASUSLUK' SUÇLAMALARINA TEPKİ İBB'ye yönelik casusluk suçlamalarıyla ilgili de konuşan Özel, "Ekrem İmamoğlu gibi birine ya da diğer arkadaşlarımıza asla yapışacak bir suçlama olmadığı gibi meselenin eğer buradan 'casusluk' çıkarsa bu adı geçen şirkete ihale veren iki bakanlık... Adı geçen şirkete plaket verenler... Yurtdışına veri gitti diyorlar. Bulut hesabından veri tutulmasına 'yurtdışına veri gitti' diyenler konudan bi haber ve fevkalade kötü niyetli bir saldırıyla karşı karşıyayız. Ekrem İmamoğlu'na ve arkadaşlarımıza 'casus' diyenlerin yarın aynı uygulamalarını ispat edeceğimiz kendi dünya kadar partililerini casusluk suçlamasından nasıl kurtaracaklar onu oturup düşünsünler. Nasıl FETÖ'cüler iftiraların ardından girip burada cezalarını çektiler. Tüm iftiracılara geçmişte yapılanları bir kez daha hatırlatmak isterim" diye konuştu.

ERDOĞAN'A İSTANBUL YANITI

Özel, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "İstanbul'un bir kez daha Fetret Devri yaşamasına razı olmadıklarına" ilişkin sözleri sorulan Özel, "İstanbul'u kimin yöneteceğine İstanbullu karar verir. Seçimlerde demokrasi tokadını yediler. Ekrem Başkan'ı türlü iftiralarla alıp buraya koydular. Gelin İstanbul seçimlerini yenileyelim. Sadece İstanbul değil her yerde yenileyelim. Kendine güveniyorsa hodri meydan!" ifadelerini kullandı.

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

- Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Büyükşehir’e yeniden aday olsun, ben Ekrem İmamoğlu’nu aday gösteriyorum. İstifa etmesine de gerek yok aday olması için. Kazanırsa 'Cumhurbaşkanlığında kalacağım' derse İBB Başkanlığı'na Meclis kendi içerisinden birini seçer. Güveniyorsa kendisine çıksın karşımıza!

Haftanın Öne Çıkanları

Okullarda Erdoğan'ın posterinin asılması talimatı!

2025-10-28 19:11 - Eğitim

Güllü'nün kızının arkadaşından kan donduran açıklama: Ben yaptım çok pişmanım...

2025-10-31 00:39 - Magazin

CHP’den istifa edip, AKP’ye geçen meclis üyelerinen ‘Kahkaha dolu’ pozları tepki topladı!

2025-10-28 03:57 - Siyaset

Kaymakam Tuğçe Orhan'ı Cindy bebeğe benzettiler!

2025-10-28 03:07 - Gündem

İBB 'yolsuzluk' soruşturmasında iddianame tarihi belli oldu

2025-10-30 14:45 - Gündem

Açlık sınırı 28 bin, yoksulluk sınırı 92 bin TL'ye yükseldi!

2025-10-31 00:53 - Ekonomi

İstanbul Valiliği gece yarısından sonra eylem yasağı ilan etti!

2025-10-26 09:02 - Asayiş

TFF bahis oynayan hakemleri açıkladı! İşte o hakemler...

2025-10-28 20:18 - Spor

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevindeki odasında ölü bulundu!

2025-11-01 14:01 - Asayiş

Esra Öztürk: Ben değil müzik soundum değişti!

2025-10-31 00:00 - Magazin

İlgili Haberler

Özgür Özel: Sarayın mermerlerinde oturanlara, medet umanlara sesleniyorum!

14:05 - Siyaset

Bahçeli, Öcalan'a statü istedi: Barış süreci koordinatörlüğü...

13:02 - Siyaset

CHP Gaziantep’te 4 ekiple sahaya indi

21:00 - Siyaset

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

Günün Manşetleri

Sendikacı Mehmet Türkmen’i hücreye attılar!

20:36 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar: Mutlak butlan kararı yazıldı, açıklanmıyor!

08:36 - Gündem

Hüseyin Baş: Türkiye’deki enflasyon, uzun yıllardır sürdürülen sistematik bir fakirleştirme politikasının sonucudur

21:29 - Siyaset

Azmi Karamahmutoğlu: Türk halkı AKP hükümetinin üzerini kireçle örtecek!

21:24 - Siyaset

CHP Gaziantep’te 4 ekiple sahaya indi

21:00 - Siyaset