?>

Okullarda Erdoğan'ın posterinin asılması talimatı!

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullara AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterinin asılması talimatı için, "Anayasa'mızın 104. maddesi çok açık, Cumhuriyet'imizi ve milli birlik beraberliğimizi temsil etmek durumunda olan kişi Cumhurbaşkanımız" ifadelerini kullandı.

Eğitim - 9 ay önce

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullara AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın posterinin asılması talimatı için, "Anayasa'mızın 104. maddesi çok açık, Cumhuriyet'imizi ve milli birlik beraberliğimizi temsil etmek durumunda olan kişi Cumhurbaşkanımız" ifadelerini kullandı.

Ülke genelindeki ilçe milli eğitim müdürlüklerinin, okullara milli bayramlar ve 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü'nde Türk Bayrağı'nın yanında Atatürk posteri ve AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan posterinin asılması yönünde bir talimat verdiği bildirildi.

Okul müdürlerinin bulunduğu WhatsApp gruplarından gönderildiği belirtilen talimat büyük tepkiye neden oldu.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN GÖRÜNÜR OLMASINI İSTEDİK"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuya ilişkin eleştirilere yanıt verdiği açıklamasında şunları kaydetti:

"Cumhuriyet değerlerinin gelecek kuşaklara aktarılması konusunda en önemli ödevlerden bir tanesi bize düşüyor.

Bu anlamda üç tane temel hususa dikkat etmemiz lazım. Birincisi, altında bulunmaktan, üzerimizde dalgalanmasından onur duyduğumuz Türk bayrağı. Bizim için milli birlik açısından değerli. İkincisi, Cumhuriyet'imizi kuran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün varlığı bizim açımızdan önemli. Üçüncüsü de Anayasa'mızın 104. maddesi çok açık, Cumhuriyet'imizi ve milli birlik beraberliğimizi temsil etmek durumunda olan kişi Cumhurbaşkanımız.

Okullarımızda çocuklarımız Cumhuriyet'e ve Cumhuriyet'in değerlerine sahip çıksın diye Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Türk bayrağının ve birliğimizi, beraberliğimizi temsil eden Sayın Cumhurbaşkanı'mızın okullarımızda görünür olmasını istedik. Bundan daha doğal bir şey olamaz."

Haftanın Öne Çıkanları

Okullarda Erdoğan'ın posterinin asılması talimatı!

2025-10-28 19:11 - Eğitim

CHP’den istifa edip, AKP’ye geçen meclis üyelerinen ‘Kahkaha dolu’ pozları tepki topladı!

2025-10-28 03:57 - Siyaset

Kaymakam Tuğçe Orhan'ı Cindy bebeğe benzettiler!

2025-10-28 03:07 - Gündem

Erdoğan'dan Tamer Karadağlı talimatı!

2025-10-25 10:11 - Magazin

TELE1'e operasyon! Merdan Yanardağ gözaltına alındı!

2025-10-24 07:09 - Asayiş

Erbakan: Kılıçdaroğlu'nu getirelim kontrollü bir seçim yapalım derdindeler...

2025-10-22 13:33 - Siyaset

İstanbul Valiliği gece yarısından sonra eylem yasağı ilan etti!

2025-10-26 09:02 - Asayiş

Ahmet Kaya, Kardeş Türküler ile sahnede...

2025-10-24 00:05 - Magazin

Kayyum Gürsel Tekin'in gitmeye niyeti yok!

2025-10-24 14:18 - Siyaset

Merkez Bankası sürpriz yapmadı

2025-10-23 14:58 - Ekonomi

İlgili Haberler

HKÜ Rektörlüğüne Prof. Dr. Gül Rengin Küçükerdoğan atandı

00:00 - Eğitim

GİBTÜ, tercih döneminde aday öğrencilerle buluşuyor

00:00 - Eğitim

ÖSYM, 2026 YKS sonuçlarını açıkladı...

08:52 - Eğitim

GİBTÜ, Üniversite Tercih Fuarı'nda aday öğrencilerle buluşacak

00:00 - Eğitim

Erdem Koleji LGS'ye damga vurdu!

00:00 - Eğitim

Günün Manşetleri

AHBAP Derneği'ne kayyım atandı!

20:38 - Gündem

Komedyen Deniz Göktaş'ın tahliye talebine ret!

16:57 - Gündem

CHP'de 264 eski milletvekili istifa etti!

12:05 - Siyaset

Yandaş medya: Kılıçdaroğlu Özgür Özel'in dokunulmazlığı kaldırılsın diyecek!

11:13 - Siyaset

Uğur Dündar, Mahsun Kırmızıgül, Gülben Ergen, Elçin Sangu, Hayko Cepkin ifadeye çağrıldı

11:11 - Gündem