?>

Nurdağı Belediyesi 2. Kitap Günleri başladı

Nurdağı Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı 2. Kitap Günleri, çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katılımıyla açıldı.

Kültür & Sanat - 4 yıl önce

Nurdağı Belediyesi'nin ev sahipliği yaptığı 2. Kitap Günleri, ilçe kaymakamı Sinan Korkmaz, ilçe belediye başkanı Ökkeş Kavak, ilçe milli eğitim müdürü Musa Yıldırım, belediye başkan yardımcısı Hanifi Başıbüyük, yazarlar Sinan Yağmur ve Gülşen Gazel’in yanında çok sayıda öğretmen ve öğrencinin katılımıyla açıldı. 

25 Aralık – 2 Ocak tarihleri arasında Şamil Tayyar Kültür Merkezinde kitapseverleri ağırlayacak olan etkinliğin ilk gününde öğrencilerin kitaplara ilgisi yoğundu. 

Öğrencilerin kitaba erişimini kolaylaştırmak amacıyla Nurdağı Belediyesi ve Nurdağı Kaymakamlığı tarafından öğrencilere 25 liralık çeklerin dağıtıldığı etkinlikte edebiyat dünyasında tanınan yazarlar da imza günü ve söyleşi programlarıyla öğrencilerle bir araya gelecek.

Sinan Yağmur, Sadık Yalsızuçanlar, Zekeriya Efiloğlu, Sabiha Doğan, Gülşen Gazel, Bestami Yazgan, Musa Yıldırım, Ramazan Tuncer gibi bilinen yazarların yanı sıra yerel yazarlar da okurlarıyla buluşma fırsatı bulacak. Her gün iki yazarın söyleşi gerçekleştireceği etkinliğe Nurdağı ilçesinde eğitim gören öğrencilerin yanında halk da katılım sağlayabilecek.

Etkinliğe ev sahipliği yapan Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada iyi bir kitabın, gerçek bir hazine olduğunu dile getirerek, ilçe halkını bu tarz kültürel faaliyetlerle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Öğrencilik hayatında çok sayıda kitap okuduğunu söyleyen Kavak, öğrencilere de hem şu an hem de gelecekteki hayatlarında başarıya ulaşabilmeleri için kitap okumalarının bir gereksinim olduğunu dile getirdi. 

İlçe Kaymakamı Sinan Korkmaz da yaptığı konuşmasında kitap okumanın önemine değinmenin ardından, öğrencilerin kitaba daha rahat ve kolayca ulaşabilmeleri için bu tarz etkinliklere destek olmaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. 

Haftanın Öne Çıkanları

Özal'ın 1989 yılındaki sözleri gündem oldu!

2021-12-21 20:50 - Gündem

Bakan Nebati: Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır...

2021-12-22 09:40 - Gündem

GGC Başkanı Ay’ın sopayla dayak görüntüleri çıktı!

2021-12-22 14:05 - Gündem

Yeşilada, doların yükseleceği tarihi açıkladı!

2021-12-24 08:36 - Ekonomi

Yeşilada: 4 Ocak'ta dananın kuyruğu kopar!

2021-12-26 08:57 - Ekonomi

İsmailağa Cemaati'nden, Erdoğan'a faiz çıkışı...

2021-12-25 23:39 - Gündem

İmamoğlu'ndan İçişleri Bakanlığı'na sert yanıt!

2021-12-26 22:18 - Gündem

Ünlü ekonomistten 2022 dolar kuru tahmini!

2021-12-25 13:56 - Ekonomi

Erdoğan hedef aldı, İçişleri teftiş başlattı!

2021-12-26 20:38 - Gündem

Cübbeli: Ben Atatürk dönemi Diyanetini istiyorum!

2021-12-25 09:39 - Gündem

İlgili Haberler

Mukaddes Emanetler Sergisi açıldı

00:00 - Kültür & Sanat

Ressam Cemil Candaş'tan, “Sessizliğin Renk Dili” temalı resim sergisi

00:00 - Kültür & Sanat

"Merdan Yanardağ'a Özgürlük" diyenler Maltepe'de buluştu

06:23 - Kültür & Sanat

Hollanda ile Türkiye arasındaki 400 yüzyıllık bağ sergileniyor

00:00 - Kültür & Sanat

Gaziantepli Naz Ölçal’ın yeni eseri “Unutabiliyorum” rekora koşuyor

00:00 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

14:01 - Gündem

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı!

13:56 - Gündem