?>

Yeşilada: 4 Ocak'ta dananın kuyruğu kopar!

Ekonomist Atilla Yeşilada, yeni yıla döviz kurlarında suni bir istikrarla girilmesinin yüksek olasılık olduğunu söyledi.

Ekonomi - 4 yıl önce

Ekonomist Atilla Yeşilada, yeni yıla döviz kurlarında suni bir istikrarla girilmesinin yüksek olasılık olduğunu söyledi. Ancak 'dananın kuyruğunun 4 Ocak'ta kopacağı' görüşünü dile getirdi.

Ekonomist Atilla Yeşilada, Türk lirasının yıl sonuna kadar döviz kuruna karşı değer kazanmaya devam edebileceğini söyledi.

Bunun gerekçesini "Dövizden TL'ye dönen vatandaşın kuru TL lehine aşağı itmesiyle, sırf gecelik kazanç veya daha fazla kayıptan kaçınma paniğiyle döviz almaya koşanlar da hayal kırıklığına uğrayıp, dövizlerini bozduracak. Yeni yıla kurda suni bir istikrarla girmemiz yüksek olasılık. Fakat dananın kuyruğu 4 Ocak'ta kopar" diye açıklayan Yeşilada, TL'nin son günlerdeki değer kazancında, vatandaşın döviz bozdurmasının etkisinin olmadığını belirtti.

Yeşilada, YouTube kanalındaki değerlendirmesinde “Büyük ölçüde Berat Albayrak dönemine geri dönmüşüz. TCMB kamu bankalarına döviz veriyor onlar da gizli gizli satıyor” görüşüne yer verdi. Ardından şunları kaydetti:

'DÖVİZ KORUMALI MEVDUATA GEÇENLER NASIL BİR KAZIK YEDİKLERİNİ ANLAYIP SİSTEMDEN KAÇABİLİR'

"3 Ocak'ta TÜİK aralık enflasyonu açıklar. İstatistiklerde hile yapsa da vatandaş kendi enflasyonunu ölçmeye başladı. Eğer TÜFE %27'ye çıkar da, 22 Aralık-3 Ocak arasında döviz yatay seyrederse, döviz korumalı mevduata geçenler nasıl bir kazık yediklerini anlayıp, sistemden kaçabilir. Ocakta yabancılar da masalarına dönecek. Çok az sıcak para kaldı, fakat CDS primleri ve Euro tahvil faizleri de dolaylı yoldan TL'nin değerini etkiliyor.

'HER GÜN YENİ BİR SENARYO YAZILIYOR'

Her gün yeni bir senaryo yazılıyor ve yeni bir film çekiliyor. Reuters'ın aktardığına göre hükümetin kur hedefi 9 liraymış. Hâlbuki bundan önceki model TL'nin değer kaybetmeye bırakılması ve ihracatın artmasıydı.”

Yeşilada, vatandaşın TL'nin dövize karşı değer kaybından dolayı değil, hayat pahalılığından korunmak için dövize koştuğunu, bu nedenle dövize değil enflasyona endeksli mevduata ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

 !#**h34982**#! 

Haftanın Öne Çıkanları

Özal'ın 1989 yılındaki sözleri gündem oldu!

2021-12-21 20:50 - Gündem

Bakan Nebati: Ekonomi gözlerdeki ışıltıdır...

2021-12-22 09:40 - Gündem

GGC Başkanı Ay’ın sopayla dayak görüntüleri çıktı!

2021-12-22 14:05 - Gündem

Sarıkaya tokat attı, Şahin tepki göstermedi!

2021-12-19 17:17 - Gündem

Erdoğan: Naslar neyi gerektiriyorsa onu yapacağım!

2021-12-20 00:00 - Siyaset

Yeşilada, doların yükseleceği tarihi açıkladı!

2021-12-24 08:36 - Ekonomi

Fatma Şahin'den 'Tokat' açıklaması...

2021-12-19 19:37 - Gündem

Arap turistler Türk Lirası'yla böyle dalga geçti!

2021-12-19 23:16 - Gündem

Yeşilada: 4 Ocak'ta dananın kuyruğu kopar!

2021-12-26 08:57 - Ekonomi

İsmailağa Cemaati'nden, Erdoğan'a faiz çıkışı...

2021-12-25 23:39 - Gündem

İlgili Haberler

Açlık sınırı 28 bin, yoksulluk sınırı 92 bin TL'ye yükseldi!

00:53 - Ekonomi

Maaşlardan her ay yüzde 3 kesinti yapacak düzenleme Resmi Gazete'de

06:40 - Ekonomi

175 ülkeye 9 ayda 2 milyar 16 milyon dolarlık ihracat

00:00 - Ekonomi

Merkez Bankası sürpriz yapmadı

14:58 - Ekonomi

Altın bir günde 500 lira kaybettirdi!

09:07 - Ekonomi

Günün Manşetleri

Anahtar Parti’nin 1’nci yıl kutlamasında Gaziantep rüzgârı esti!

08:11 - Siyaset

CHP'li Deniz Yavuzyılmaz: Bu yapılan soygundur!

11:37 - Siyaset

Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer cezaevindeki odasında ölü bulundu!

14:01 - Asayiş

İBB veri sızıntısı soruşturmasında 4 kişi tutuklandı!

09:58 - Gündem

Sağlık Bakanlığı'ndan Gaziantep’e 16 yeni ambulans

00:05 - Sağlık