?>

Kadirov'un sağ kolu Ukrayna'da öldürüldü!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimine destek veren Ramzan Kadirov liderliğindeki Çeçen özel güçler büyük bir darbe aldı.

Dünya - 4 yıl önce

Savaş hattından neredeyse her an sıcak bilgiler gelirken, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimine destek veren Ramzan Kadirov liderliğindeki Çeçen özel güçler büyük bir darbe aldı.

Rusya'nın 2014'te Kırım'ı ilhak etmesinin ardından Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı grupları desteklemesiyle başlayan gerilim geçen hafta bir sıcak savaşa döndü. Hafta başında Rusya'nın Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı gruplar Luhansk Halk Cumhuriyeti ve Donetsk Halk Cumhuriyeti'ni tanıması ve bu bölgelere "Ukrayna şiddeti" dolayısıyla yardım gönderme kararı almasıyla birlikte sınırda bekleyen çok sayıda Rus askeri ve aracı Ukrayna topraklarına girdi.

ÇOK SAYIDA SİVİL ÜLKEDEN KAÇTI, BÖLGEDE İNSANİ KRİZ YAŞANIYOR

Rusya'nın "özel askeri operasyon" olarak adlandırdığı fakat uluslararası kamuoyunda "işgal" olarak tanımlanan bu gelişme endişe yaratmaya devam ediyor. Çok sayıda sivil ülkeden kaçarken birçok Ukraynalı ise sığınaklara akın etti. Bölgede insani bir kriz yaşanırken hem havadan hem de karadan çatışmalar devam ediyor.

ÇEÇEN GÜÇLER BÜYÜK BİR KAYIP YAŞADI

Ukrayna'ya havadan ve karadan müdahale eden Rusya'ya "Çeçen özel güçler" de katıldı. Başkent Kiev dışında yaşanan çatışmada ise Çeçen güçler büyük bir kayıp yaşadı.

TUŞAYEV'İN ÖLÜMÜ DÜNYA BASININDA GÜNDEM OLDU

Ukrayna ordusu Kiev için direnişe devam ederken Çeçen lider Ramzan Kadirov'un üst düzey kurmayları arasında yer alan General Magomed Tuşayev'in yaşamını yitirdiği açıklandı. Çeçen güçlerinin en önemli askeri isimlerinden biri olan Tuşayev'in ölümü uluslararası medyada da gündem oldu.

KADİROV KİEV'İN ELE GEÇİRİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEMİŞTİ

Uluslararası medyada yer alan haberde Tuşayev'in 141'inci motorize ulusal güvenlik birimini yönettiği belirtilirken, Kadirov'un da saldırıdan kısa bir süre önce bu taburu ziyaret ettiği iddia edildi. Tuşayev ile birlikte geçmişte fotoğrafları da yayınlanan Kadirov bir süre önce Kiev'in ele geçirilmesi gerektiğini söylemişti.

Haftanın Öne Çıkanları

İlave TV muhabiri Arif Kocabıyık'a saldırı!

2022-02-24 18:49 - Gündem

Erdoğan, gece yarısı görevden aldı, atadı...

2022-02-26 12:38 - Gündem

Kadirov'un sağ kolu Ukrayna'da öldürüldü!

2022-02-28 08:56 - Dünya

TV 100 ve CNN'den 'Metin Özkan' kararı...

2022-02-23 16:39 - Gündem

Bahçeli: 6'yı ters çevir 9 olur...

2022-02-22 16:34 - Siyaset

Sedat Peker aylar sonra ortaya çıktı!

2022-02-22 23:31 - Gündem

Almanya'da asgari ücret 2500 euro oldu!

2022-02-23 23:07 - Dünya

AKP'nin gerçek oy oranını açıkladı!

2022-02-26 13:21 - Siyaset

Göletteki belediye işçisinin sır ölümü...

2022-02-21 18:17 - Gündem

Selçuk Geçer’den flaş dolar tahmini...

2022-02-26 22:57 - Gündem

İlgili Haberler

Silahlı saldırı sonrası Trump'tan açıklama...

10:16 - Dünya

Macaristan'da Orban'ın 16 yıllık iktidarı sona erdi

06:42 - Dünya

Pezeşkiyan: ABD dayatmacı tutumundan vazgeçerse...

06:36 - Dünya

Trump: İran Hürmüz sözünü tutmadı, abluka yakında başlayacak!

17:49 - Dünya

İran ile ABD arasındaki müzakereler sonuçsuz kaldı!

10:57 - Dünya

Günün Manşetleri

Burcu Köksal’ın sessizliği CHP’lileri sokağa döktü!

20:39 - Gündem

CHP Afyonkarahisar İl Başkanlığı'ndan Burcu Köksal açıklaması

16:26 - Siyaset

İmamoğlu: Demokratik seçim hakkı ortadan kaldırıldı!

06:54 - Gündem

Enginyurt: Burcu Köksal AKP’ye geçmesi için eşi üzerinden tehdit ediliyor!

06:51 - Gündem

AKP’li Selman Öğüt, Aile Bakanı Mahinur Göktaş’ı hedef aldı

06:49 - Gündem