?>

Almanya'da asgari ücret 2500 euro oldu!

Almanya'da saat başına ödenen asgari ücret 1 Ekim'den itibaren 12 euroya yükseltilecek.

Dünya - 4 yıl önce

Almanya'da saat başına ödenen asgari ücret 1 Ekim'den itibaren 12 euroya yükseltilecek. Böylelikle aylık yaklaşık 2500 euro (yaklaşık 40 bin lira) asgari ücret ödemesi yapılacak. Bakanlar Kurulu Çarşamba günkü oturumunda Çalışma Bakanı Hubertus Heil‘in (SPD) asgari ücretin yükseltilmesine ilişkin tasarısını kabul etti. Böylece Bakanlar Kurulu, Başbakan Olaf Scholz'un (SPD) seçim vaatlerinden birine yeşil ışık yakmış oldu.

Çalışma Bakanı Hubertus Heil, ZDF kanalında yayınlanan Morgenmagazin programında yaptığı açklamada "Asgari ücreti, yoksulluğa karşı daha dirençli olması için 12 euroya yükseltiyoruz" dedi. Bakan, asgari ücretin yükseltilmesini gerekli bir adım olarak gördüğünü belirterek, artışın Almanya'da satın alma gücünü de artıracağını ifade etti. Artıştan yaklaşık 6,2 milyon işçi yararlanacak.

Şu anda Almanya'da asgari ücret saatlik 9,82 euro

1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren asgari ücretlerde bir düzenlemeye gidilerek, 10,45 euro olarak ödenmesinin sağlanması planlanıyor. Bu tarihten üç ay sonra, 1 Ekim'den itibaren de 12 euroya çıkarılacak. Bu artış, daha önceki uygulanan zam oranlarından bağımsız olarak, bir defaya mahsus olmak üzere gerçekleştirelecek. Almanya'da normal şartlarda asgari ücret artışı bir önceki artış esas alınarak belirleniyor. Yasa tasarısında, yaşam ve konut maliyetlerinin artması nedeniyle böyle bir uygulamaya gidildiği belirtildi.

İŞVERENLERDEN TEPKİ

DW Türkçe’nin aktardığına göre Asgari ücrete Bakanlar Kurulu kararınca yapılan zamma tepki ise işverenlerden geldi. Alman İşveren Dernekleri Birliği Başkanı (BDA) Rainer Dulger, siyasetin Asgari Ücret Komisyonu'nun ücret sınırını belirleme taahhüdünü bozduğunu ileri sürdü. Asgari Ücret Komisyonu'nda işverenler ve sendikalar bir araya gelerek, yapılacak zamları belirliyor.

Alman Sendikalar Birliği (DGB) ise işverenlerden gelen bu eleştiriye itiraz etti. Yapılan açıklamada, söz konusu eleştiri, "gerçeklikten uzak" olarak tanımlandı. DGB yönetim kurulu üyesi Stefan Körzell, söz konusu artışı, "çalışanların yaptıkları işin takdir edilmesi" olarak değerlendirdiklerini vurguladı.

Haftanın Öne Çıkanları

Cübbeli de Tarkan’ı hedef aldı...

2022-02-20 12:12 - Gündem

Polis, otel odasında ölü bulundu!

2022-02-18 16:15 - Asayiş

TV 100 ve CNN'den 'Metin Özkan' kararı...

2022-02-23 16:39 - Gündem

Yandaş yazardan Tarkan’a tehdit!

2022-02-19 20:28 - Gündem

Bahçeli: 6'yı ters çevir 9 olur...

2022-02-22 16:34 - Siyaset

Genco Erkal: Tarkan sen çok yaşa...

2022-02-18 21:52 - Gündem

Sedat Peker aylar sonra ortaya çıktı!

2022-02-22 23:31 - Gündem

Murat Ongun, CNN Türk’ü CNN’e şikayet etti!

2022-02-20 01:01 - Gündem

Almanya'da asgari ücret 2500 euro oldu!

2022-02-23 23:07 - Dünya

Uğur Dündar: İbret-i alem için yayınlayacağım

2022-02-19 15:15 - Gündem

İlgili Haberler

SDG lideri Mazlum Abdi Halep'ten çekileceklerini açıkladı

08:24 - Dünya

İran'daki gösterilerde hayatını kaybedenlerin sayısı 538’e yükseldi

21:30 - Dünya

Trump, kendini ''Venezuela Başkanı'' olarak paylaştı!

08:07 - Dünya

Maduro: Kendimi bir savaş esiri olarak görüyorum...

21:27 - Dünya

ABD'nin kaçırdığı Maduro zırhlı araçlarla mahkemeye sevk edildi

17:17 - Dünya

Günün Manşetleri

AKP'den emekliye sabır tavsiyesi: Gabar'ı bekleyin!

17:27 - Siyaset

Hasan Ufuk Çakır, Erdoğan'ı çok 'rahatsız' etmiş!

15:05 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin: Görevimizi yapamadık!

14:36 - Siyaset

Uyuşturucu soruşturmasında gözaltına alınan 11 kişi serbest!

19:06 - Asayiş

Özgür Özel'den, AKP'li Hatipoğlu'na 'saat' tepkisi

15:26 - Siyaset