?>

İlk sahur öncesi uzmandan kritik uyarı

Ramazan ayının ilk sahuru bu gece yapılacak. Uzmanlar, uzun sürecek açlık dönemine sağlıklı bir başlangıç yapmanın ay boyunca enerjiyi korumak açısından büyük önem taşıdığını belirtiyor.

Sağlık - 3 ay önce

Ramazan ayının ilk sahuru bu gece yapılacak. Uzmanlar, uzun sürecek açlık dönemine sağlıklı bir başlangıç yapmanın ay boyunca enerjiyi korumak açısından büyük önem taşıdığını belirtiyor.

Medical Point Gaziantep Hastanesi Diyetisyeni Zişan Sobacı, ilk sahurda yapılan beslenme hatalarına dikkat çekerek önemli uyarılarda bulundu.

“Uzun saatler aç kalacağız düşüncesiyle aşırı ve ağır yemek tüketmek en sık yapılan hatalardan biri,” diyen Sobacı, özellikle kızartmalar, hamur işleri ve fazla tuzlu gıdaların gün içinde susuzluk hissini artırdığını ve mide problemlerine yol açabildiğini ifade etti.

Sahurda Doğru Beslenme Nasıl Olmalı?

Diyetisyen Sobacı’ya göre ideal sahur öğünü;

Yumurta, peynir, yoğurt gibi kaliteli protein kaynakları Tam buğday ekmeği ve yulaf gibi kompleks karbonhidratlar Bol yeşillik ve lifli sebzeler Ceviz, badem gibi sağlıklı yağlar Yeterli miktarda su içermeli. “Sahurda kan şekerini dengede tutan ve uzun süre tokluk sağlayan besinler tercih edilmeli. Aksi halde gün içinde halsizlik, baş ağrısı ve dikkat dağınıklığı görülebilir,” dedi.

Çay ve Tatlı Tüketimine Dikkat

Sahurda aşırı çay ve kahve tüketiminin vücuttan su atımını artırarak susuzluğa neden olabileceğini belirten Sobacı, şerbetli tatlılardan ise özellikle uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Su Tüketimi Hayati Önem Taşıyor

Medical Point Gaziantep Hastanesi Diyetisyeni Zişan Sobacı, iftar ile sahur arasında en az 8–10 bardak suyun zamana yayılarak tüketilmesi gerektiğini hatırlatıyor.

Diyetisyen Zişan Sobacı, “Ramazan ayı bir denge ayıdır. İlk sahurdan itibaren bilinçli ve ölçülü beslenmek hem sağlığımızı hem de ibadet sürecimizi olumlu etkiler,” ifadelerini kullandı.

Ramazan ayının tüm vatandaşlara sağlık, huzur ve bereket getirmesi temenni ediliyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Simge’den Pazar Gecesi Şov!

2026-02-15 00:00 - Magazin

Meclis'te 'Akın Gürlek' protestosunda yumruklar konuştu!

2026-02-11 17:22 - Gündem

Erdoğan Özgür Özel'i hedef aldı: Meyhane jargonu...

2026-02-11 14:47 - Siyaset

Özgür Özel'den Akın Gürlek yorumu: Yarın sabah bu sabahtan daha zor olacak

2026-02-11 11:18 - Siyaset

Furkan Torlak, Akın Gürlek'in basın müşaviri oldu!

2026-02-12 20:22 - Gündem

Bir sigara grubuna daha zam geldi: En düşük fiyat 100 TL oldu! 

2026-02-16 00:52 - Ekonomi

Halit Acar, Irak Merkez Bankası Başkanı ile görüştü

2026-02-17 00:00 - Ekonomi

Devir teslim töreninde alçak koltuk krizi...

2026-02-11 15:50 - Gündem

GTB Başkanı Mehmet Akıncı: Bakliyat üretimin temelidir

2026-02-10 00:00 - Tarım

Ali Yerlikaya görevini devretti: Ben özgürlüğe gidiyorum...

2026-02-11 17:02 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te 300 yataklı yeni sağlık yatırımı hizmete açılıyor

00:00 - Sağlık

Çocuklarda Hemanjiyom'a dikkat: Erken takip önem taşıyor

00:00 - Sağlık

Medical Point’ten yapay zekâ bağımlılığı uyarısı

00:00 - Sağlık

Sağlık Bakanlığı'ndan 'hantavirüs' açıklaması

15:02 - Sağlık

İdrar yolu enfeksiyonlarına dikkat!

00:00 - Sağlık

Günün Manşetleri

CHP'den Kılıçdaroğlu tepkisi: CHP, Erdoğan’ın partisi olmayacak!

20:46 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nun video paylaşımına tepki yağdı!

17:21 - Gündem

CHP'den Kılıçdaroğlu'na "arınma" yanıtı

15:00 - Siyaset

Haluk Levent yoğun bakıma alındı!

13:39 - Gündem

Ahmet Ercan'dan Malatya depreminin ardından önemli açıklama...

11:04 - Gündem