?>

GSO'da "Teşvik Programı Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından "2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Yerel - 6 ay önce

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ev sahipliğinde, İpekyolu Kalkınma Ajansı (İKA) tarafından "2026 Yılı Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı Bilgilendirme Toplantısı” gerçekleştirildi.

Toplantıda, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı kapsamında Gaziantep için belirlenen öncelikli yatırım alanları, programın kapsamı, hedefleri, sağlanacak destekler ve başvuru süreçleri hakkında bilgiler verilerek katılımcıların soruları yanıtlandı.

GSO GENEL SEKRETERİ YUSUF İZZETTİN İYMEN

GSO Genel Sekreteri Yusuf İzzettin İymen, toplantıda yaptığı konuşmada, “İş dünyamızın rekabet gücünü artırmak ve bölgemizin üretim kapasitesini daha ileri seviyelere taşımak adına, Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı ile sunulan destek mekanizmalarından azami ölçüde faydalanılmasını son derece önemsiyoruz. Bu doğrultuda işletmelerimiz ilgili alanlara yönelerek yatırım yapabilir, Gaziantep’in kalkınma sürecine daha güçlü katkılar sunabilirler” dedi.

İymen, Yerel Kalkınma Hamlesi Programı’nın 2026 yılı çağrısı kapsamında ilimize yönelik dört önemli yatırım konusu belirlendiğini ifade ederek, “Bu başlıklar; çevre dostu ambalaj ürünleri üretimi, gıda ve kimya gibi sektörlere yönelik yüksek nitelikli girdi üretimi, orta ve yüksek teknoloji makine ve mekanik sistemler üretimi ile yüksek katma değerli teknik tekstil ve fonksiyonel kumaş üretimi yatırımlarıdır” diye konuştu.

Söz konusu yatırımlara sağlanan desteklere de değinen İymen, “Bu kapsamda yatırımcılara; KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti, sigorta primi desteği, vergi indirimi, makine ve faiz desteği ile çeşitli nakdi destekler sunulmaktadır” ifadelerini kullandı.

İKA GENEL SEKRETERİ AHMET PAKSU

İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksu da toplantıda yaptığı konuşmada, programın bölgesel kalkınma açısından taşıdığı öneme dikkat çekti. Paksu, Gaziantep’in sahip olduğu üretim ve ihracat potansiyelinin artırılmasının, bölge ekonomisinin sürdürülebilir büyümesi açısından kritik olduğunu vurguladı. Bu bağlamda, katma değeri yüksek ve yenilikçi yatırımların desteklenmesinin hedeflendiğini belirten Paksu, programın özellikle stratejik sektörlerde faaliyet gösteren yatırımcılar için önemli fırsatlar sunduğunu ifade etti.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Gaziantep Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Osman Toksin ise bir sunum yaparak Yerel Kalkınma Hamlesi Teşvik Programı’nın başvuru süreçleri, değerlendirme kriterleri, sağlanacak destek unsurları ve uygulama takvimine ilişkin bilgiler paylaştı.

Toplantı, katılımcıların sorularının yanıtlandığı soru-cevap bölümü ile sona erdi.

 

Haftanın Öne Çıkanları

İpek Örs: Arabesk şarkı yorumlamak bir ayrıcalıktır

2026-04-01 00:00 - Magazin

A Milli Takım finale yükseldi, eşleşmeler belli oldu...

2026-03-27 07:50 - Spor

A Milli Takım 24 yıl sonra Dünya Kupası'nda... İşte rakipler...

2026-04-01 06:48 - Spor

Erdoğan: Milletimiz Türkiye'nin kaptan köşkünde bizim olmamızdan dolayı Allah'a hamd ediyor

2026-03-26 17:04 - Siyaset

İBB Davası'nda mütalaa açıklandı: Savcı 7 kişinin tahliyesini talep etti

2026-03-31 13:00 - Gündem

Trump: İran'ın enerji tesislerine yönelik saldırıları 10 gün daha erteledim

2026-03-27 08:11 - Dünya

Trump: Bence Türkiye şahaneydi, Erdoğan harika bir lider...

2026-03-28 07:02 - Dünya

İmamoğlu'ndan mahkemede 'Akın Gürlek' göndermesi

2026-03-26 13:48 - Gündem

İran, ABD ve İsrail’e savaşın sonlandırılması için 5 şart öne sürdü

2026-03-26 07:54 - Dünya

İçişleri Bakanı Çiftçi'den 'Mansur Yavaş' açıklaması

2026-03-29 19:10 - Gündem

İlgili Haberler

GastroAntep Kültür Yolu Festivali başlıyor...

00:00 - Yerel

Yılmaz, Viyana’da düzenlenen konferansa katıldı

00:00 - Yerel

Kamu Sen'den Oğuzeli Belediyesi'nde mobbing iddiası

10:27 - Yerel

SEDDK'dan devrim niteliğinde düzenleme

00:12 - Yerel

Bünyamin Bozgeyik'ten, Beykoz'da yoğun ziyaret programı

00:31 - Yerel

Günün Manşetleri

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer gözaltına alındı

08:02 - Gündem

Mersin’de 3 belediye başkanı dahil 59 kişi gözaltına alındı

07:11 - Asayiş

Tera yöneticileri Erdin Özel ile Emir Münir Sarpyener tutuklandı

07:01 - Asayiş

T24 hakkında kapatma kararı

16:25 - Gündem

Fon soruşturmasında 5'inci dalga: 34 gözaltı kararı

15:26 - Asayiş