?>

Mersin’de 3 belediye başkanı dahil 59 kişi gözaltına alındı

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer gözaltına alındı.

Asayiş - 3 saat önce

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer gözaltına alındı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir ve Mezitli belediyelerine, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında operasyon düzenlendi.

Bu sabah düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in de aralarında bulunduğu 59 kişi gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında Seçer’in evinde de arama yapıldı. Soruşturma, belediyelerdeki "ihale ve doğrudan temin işlemlerine" ilişkin yürütülüyor.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Yenişehir ve Mezitli belediyelerine operasyon düzenlendi. Operasyonda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer’in de aralarında bulunduğu 59 kişi gözaltına alındı.

Başsavcılığın Yenişehir ve Mezitli belediyelerine yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, belediyelerde kamu zararı oluştuğu iddia edildi.

Soruşturma kapsamında Mezitli Belediyesi’nde 1 milyar 10 milyon 914 bin TL, Yenişehir Belediyesi’nde ise 105 milyon TL kamu zararı oluştuğu öne sürüldü.

Mezitli Belediye Başkanı Tuncer hakkında ayrıca ayrı bir soruşturma yürütülüyor. BirGün'deki habere göre, Tuncer’in husumetli olduğu kişilerin iş yerlerine silahlı saldırılar düzenlettiği iddiasıyla “silahlı suç örgütü yöneticiliği” kapsamında soruşturulduğu aktarıldı.

Söz konusu soruşturma kapsamında saldırıların hedefleri arasında Yeni Parti İl Başkanlığı binası ile Çağın Medya adlı medya kuruluşunun da bulunduğu iddia edildi.

Haftanın Öne Çıkanları

YENİ Parti'den AKP'li eski bakan hakkında 'hisse' iddiası

2026-09-26 15:22 - Gündem

88 gün tutuklu kalan Deniz Göktaş hakkında tahliye kararı!

2026-09-28 13:33 - Gündem

Deniz Yavuzyılmaz'ın eşi hakkında soruşturma başlatıldı

2026-09-29 17:22 - Gündem

AKP'li Tayyar'dan Fatma Betül Sayan açıklaması

2026-09-26 21:23 - Gündem

Doğu ve Güneydoğu illerinde hissedilen deprem oldu!

2026-09-24 10:54 - Gündem

Özgür Özel: AK Parti'nin kara düzenini yerle bir edeceğiz!

2026-09-26 15:29 - Siyaset

Akın Gürlek: 46 tüzel kişi, 18 fon ve 42 gerçek kişinin malvarlığı donduruldu

2026-09-26 21:27 - Gündem

Gökhan Günaydın: AKP bağlantılarını açıklayacağız!

2026-09-28 15:05 - Siyaset

AKP’li Nihat Zeybekci de ‘fon’ mağduru çıktı!

2026-09-30 10:46 - Gündem

Özgür Özel: Asrın soygununun maliyeti 90 milyar dolar!

2026-09-30 11:48 - Siyaset

İlgili Haberler

Tera yöneticileri Erdin Özel ile Emir Münir Sarpyener tutuklandı

07:01 - Asayiş

Fon soruşturmasında 5'inci dalga: 34 gözaltı kararı

15:26 - Asayiş

Bakan yardımcısının damadı gözaltına alındı

14:59 - Asayiş

Osmaniye'de okul bahçesinde silahlı saldırı, öğretmen hayatını kaybetti!

13:27 - Asayiş

Fon soruşturmasında 7 kişi daha gözaltına alındı!

09:19 - Asayiş

Günün Manşetleri

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer gözaltına alındı

08:02 - Gündem

Mersin’de 3 belediye başkanı dahil 59 kişi gözaltına alındı

07:11 - Asayiş

Tera yöneticileri Erdin Özel ile Emir Münir Sarpyener tutuklandı

07:01 - Asayiş

T24 hakkında kapatma kararı

16:25 - Gündem

Fon soruşturmasında 5'inci dalga: 34 gözaltı kararı

15:26 - Asayiş