?>

Fon soruşturmasında 5'inci dalga: 34 gözaltı kararı

Fon soruşturması kapsamında 5'inci dalga operasyon gerçekleştirildi. 34 şüpheli hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı verildi.

Asayiş - 48 dk. önce

Fon soruşturması kapsamında 5'inci dalga operasyon gerçekleştirildi. 34 şüpheli hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı verildi.

Adalet Bakanı Akın Gürlek, fon soruşturması ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Akın Gürlek'in aktardığına göre, soruşturma kapsamında bugün 5'inci dalga operasyon gerçekleştirildi. 34 şüpheli hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı verildi.

Böylelikle bugüne kadar hakkında işlem yapılan şüpheli sayısı 217’ye ulaşırken, 56 şüpheli tutuklandı, 88 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulandı.

Adalet Bakanı Akın Gürlek'in açıklamaları şöyle:

"İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Aklama Suçları Soruşturma Bürosunca yürütülen fon soruşturmalarında bugün 5’inci dalga operasyon gerçekleştirilmiş; 34 şüpheli hakkında arama, el koyma ve gözaltı kararı verilmiştir. Böylelikle bugüne kadar hakkında işlem yapılan şüpheli sayısı 217’ye ulaşmış; 56 şüpheli tutuklanmış, 88 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmıştır.

Soruşturmaların kapsamı mevcut fonlar ve şüphelilerle de sınırlı değildir. Spekülatif ve manipülatif işlemlere konu olduğu değerlendirilen 26 hisse senedindeki hareketler ayrıntılı şekilde incelenmekte; kısa süre içerisinde olağan dışı oranlarda kazanç sağlayan kişi ve hesapların işlem geçmişleri, para hareketleri ve bağlantıları da araştırılmaktadır.

Piyasaları manipüle ederek vatandaşlarımızın birikimleri üzerinden haksız kazanç sağlamaya çalışanlar bilmelidir ki haksız kazancın izi sonuna kadar sürülecektir. Suçtan elde edildiği tespit edilen mal varlığı değerlerinin, kanunun öngördüğü usuller çerçevesinde TMSF bünyesinde oluşturulacak fona aktarılmasına yönelik hukuki süreçler işletilecektir."

Haftanın Öne Çıkanları

YENİ Parti'den AKP'li eski bakan hakkında 'hisse' iddiası

2026-09-26 15:22 - Gündem

88 gün tutuklu kalan Deniz Göktaş hakkında tahliye kararı!

2026-09-28 13:33 - Gündem

Deniz Yavuzyılmaz'ın eşi hakkında soruşturma başlatıldı

2026-09-29 17:22 - Gündem

AKP'li Tayyar'dan Fatma Betül Sayan açıklaması

2026-09-26 21:23 - Gündem

Doğu ve Güneydoğu illerinde hissedilen deprem oldu!

2026-09-24 10:54 - Gündem

Özgür Özel: AK Parti'nin kara düzenini yerle bir edeceğiz!

2026-09-26 15:29 - Siyaset

Mansur Yavaş'ın ardından 7 belediye başkanı istifa etti!

2026-09-23 16:37 - Siyaset

Akın Gürlek: 46 tüzel kişi, 18 fon ve 42 gerçek kişinin malvarlığı donduruldu

2026-09-26 21:27 - Gündem

Özgür Özel: Sayın Yavaş ve arkadaşlarının alacağı kararlara saygılıyız

2026-09-23 16:41 - Siyaset

Gökhan Günaydın: AKP bağlantılarını açıklayacağız!

2026-09-28 15:05 - Siyaset

İlgili Haberler

Bakan yardımcısının damadı gözaltına alındı

14:59 - Asayiş

Osmaniye'de okul bahçesinde silahlı saldırı, öğretmen hayatını kaybetti!

13:27 - Asayiş

Fon soruşturmasında 7 kişi daha gözaltına alındı!

09:19 - Asayiş

Menderes Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon

10:18 - Asayiş

Manisa'da okula silahlı saldırı: 2'si ağır 11 yaralı...

08:48 - Asayiş

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: Bir açgözlü çete Türk milletine ağır zarar vermiştir

16:01 - Siyaset

Fon soruşturmasında 5'inci dalga: 34 gözaltı kararı

15:26 - Asayiş

AKP’li Nihat Zeybekci de ‘fon’ mağduru çıktı!

10:46 - Gündem

Deniz Yavuzyılmaz'ın eşi hakkında soruşturma başlatıldı

17:22 - Gündem

Zeynel Emre: Siz açıklayın, bize bırakmayın!

16:19 - Siyaset