?>

Fatma Şahin, engelli Burhan Doğruyol ile bir araya geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, destek verdiği ve hayalini kurduğu kol ile bacak protezlerine kavuşmaya hazırlanan engelli Burhan Doğruyol ile bir araya geldi.

Yerel - 21 saat önce

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, destek verdiği ve hayalini kurduğu kol ile bacak protezlerine kavuşmaya hazırlanan engelli Burhan Doğruyol ile bir araya geldi.

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde yaşayan, 10 yıl önce geçirdiği iş kazasında her iki kolunu dirsek üstü seviyeden, her iki bacağını ise diz altı seviyeden kaybeden 38 yaşındaki, dört çocuk babası Burhan Doğruyol’un bakımını uzun süre eşi üstlendi. Eşinin sağlık sorunları yaşamasının ardından ise bu sorumluluğu 12 yaşındaki kızı Ecrin devraldı. Yaşadığı mağduriyet, kızı Ecrin’in babasına yemek yedirdiği anları sosyal medyada paylaşmasıyla gündeme gelirken, Başkan Fatma Şahin’in talimatıyla Doğruyol’un yıllardır kurduğu protez hayali gerçeğe dönüştü.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından Gaziantep’e getirilen aile için gerekli tüm organizasyon sağlanırken, Burhan Doğruyol’un Buğday Tanesi Ortez ve Protez Yapım ve Uygulama Merkezi’nde uzman ekipler tarafından protez yapımına esas detaylı ölçüleri alındı ve protez üretim süreci başlatıldı. Burhan Doğruyol, eşi ve çocuklarıyla birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret ederek hem süreç hakkında bilgi aldı hem de kendilerine sağlanan destek dolayısıyla teşekkürlerini iletti.

Başkan Fatma Şahin ise, ekiplerin gerekli tüm desteği vermeyi sürdüreceğini belirterek, protez yapımından rehabilitasyon sürecine kadar her aşamada Büyükşehir Belediyesi’nin ailenin yanında olmaya devam edeceğini ifade etti.

“BABAMLA ARTIK GEZEBİLECEĞİZ”

Duygu dolu anların yaşandığı ziyarette Ecrin Doğruyol, Başkan Fatma Şahin’e babasının yeniden ayağa kalkmasına vesile olduğu için teşekkür ederken, heyecanlı olduğunu dile getirerek, “Babamla artık gezebileceğiz” dedi.

Öte yandan, sağlanan destek kapsamında protez kullanımına hazırlık amacıyla Doğruyol’un fizik tedavi ve rehabilitasyon süreci de başlatıldı. Bu kapsamda kas kuvvetinin artırılması, denge ve koordinasyonun geliştirilmesi ile protez kullanımına uyum becerilerinin güçlendirilmesine yönelik kapsamlı bir rehabilitasyon programı oluşturuldu.

Haftanın Öne Çıkanları

Erdoğan da Kılıçdaroğlu gibi 'CHP arınmalı' dedi!

2026-06-27 12:35 - Siyaset

İstanbul programı iptal edilen Kılıçdaroğlu'ndan açıklama

2026-06-25 10:33 - Siyaset

Kılıçdaroğlu, Kadir İnanır'ın cenaze töreninde yuhalandı!

2026-06-28 18:10 - Gündem

Özgür Özel Gaziantep'te: Bir daha kaybetmeye tahammülümüz yok!

2026-06-27 12:00 - Siyaset

Kılıçdaroğlu'nu 'istenmeyen adam' ilan ettiler

2026-06-25 13:33 - Gündem

Özgür Özel Diyarbakır'da davul zurna ve zılgıtlarla karşılandı

2026-06-26 12:10 - Gündem

Erdoğan: Yeni belediye başkanlarımızı bağrımıza basacağız!

2026-06-25 16:21 - Siyaset

Kılıçdaroğlu Meclis'e başvurdu, Özel'in yerine Öztrak'ı atadı

2026-06-28 08:54 - Siyaset

CHP'den 86 milletvekili 74 il başkanı yeni partiye katılacak iddiası...

2026-06-27 14:36 - Siyaset

Özgür Özel: Yolumuz iktidar yoludur, pusulamız millettir...

2026-06-30 16:52 - Siyaset

İlgili Haberler

Baklava satışlarından satın alınan ev, Mehmetçik Vakfı’na bağışlandı

00:00 - Yerel

6 Şubat depremlerinden etkilenen 44 çocuk yeniden sesle buluştu

00:00 - Yerel

Vali Kemal Çeber'den MFF Ortadoğu Gıda Fuarı’na destek

00:00 - Yerel

ExpoSport 2027 Gaziantep Spor Fuarı protokolü imzalandı

00:00 - Yerel

Şehitkamil'de Temmuz ayı Meclis Toplantısı

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ: Hani PKK kayıtsız şartsız silah bırakıyordu?

19:09 - Siyaset

Hüseyin Baş: İtibar, brandanın önünü güzelleştirerek değil brandanın arkasını güçlendirerek elde edilir

19:05 - Siyaset

Tanburoğlu, görevden alma kararını yargıya taşıdı

19:03 - Siyaset

CHP toplantı salonundaki "Türkiye’nin birinci partisi" yazısı kaldırıldı!

16:53 - Siyaset

Gözaltına alınan Deniz Göktaş'a ters kelepçe!

13:41 - Gündem