?>

Erdoğan: 20-25 yıl önce bir toplu iğne üretebiliyor muyduk?

Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Erdoğan, "Şöyle sizleri bir 20 yıl, 25 yıl geriye götürmek istiyorum. Ülkemizde bir toplu iğne üretebiliyor muyduk? Toplu iğne... Silahtan bahsetmiyorum. Hayır. Ama şu anda hamdolsun silahlarını üreten bir Türkiye var" dedi.

Siyaset - 3 ay önce

Cumhurbaşkanı ve AKP Lideri Erdoğan, "Şöyle sizleri bir 20 yıl, 25 yıl geriye götürmek istiyorum. Ülkemizde bir toplu iğne üretebiliyor muyduk? Toplu iğne... Silahtan bahsetmiyorum. Hayır. Ama şu anda hamdolsun silahlarını üreten bir Türkiye var" dedi.

Erdoğan: Şöyle sizleri 20-25 yıl geriye götürmek istiyorum. Ülkemizde bir toplu iğne üretebiliyor muyduk? Toplu iğne!https://t.co/UqxGRmlETD pic.twitter.com/VIvL7zlVW4

— Gazikent27 (@Herdaim_Haber) October 28, 2025

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, BMC Ankara Tank ve Yeni Nesil Zırhlı Araçlar Üretim Tesisi açılışına katıldı.

Erdoğan, BMC fabrikasına özel üretim limuzin model TOGG ile geldi. Erdoğan BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'nın direksiyonuna geçtiği aracın en ön koltuğuna oturdu.

Fabrikayı araçla gezdikten sonra Erdoğan, konuşma gerçekleştirdi.

Erdoğan, Türkiye'nin 25 yıl önce bir topluı iğne bile üretemediğini iddia etti. Toplu iğneyi de bilerek kastettiğini vurgulamak için, "Silahtan bahsetmiyorum" dedi.

Erdoğan şunları ifade etti:

"Bununla birlikte muannete muhtaç olmamak için de kendi teknolojimizi kendimiz üretmeye başladık. Savunma sanayinde devletimizin desteği özel sektörün dinamizmi ile birleşince hamdolsun son yıllarda büyük bir ivme yakaladık.

Şöyle sizleri bir 20 yıl, 25 yıl geriye götürmek istiyorum. Ülkemizde bir toplu iğne üretebiliyor muyduk? Toplu iğne. Silahtan bahsetmiyorum. Hayır. Ama şu anda hamdolsun silahlarını üreten bir Türkiye var. Savunma sanayinde yüzde 20'yi bile üretemiyorduk. Ama şimdi yüzde 80'i yakaladık."

Dünya çapın yeni bir teknoloji olan İHA'lara ilişkin de Erdoğan şunları söyledi:

"İnsansız hava araçları nerede... böyle bir imkanımız var mıydı? Yok. Ama şimdi insansız hava araçlarını üreten silahlı insansız hava araçlarını üreten Akıncısını üreten bir Türkiye var.

Son teknolojiye sahip hava, kara, deniz araçlarımızla destan yazmaya devam ediyoruz. Artık yalnızca takip eden değil takip edilen bir devletiz.

Modern silah sistemlerinden kompleks koruma paketlerine, sürüş destek modüllerinden elektronik harp altyapısına kadar her hamlesi her ürünü merakla beklenen bir ülkeyiz. "

Erdoğan, konuşmasında CHP'yi de şu sözlerle hedef aldı:

"Ambargolara maruz kalmış bir ülke olarak kaybettiğimiz zamanı telafi etmeyi başardık. Bunu da ana muhalefetin temsilcisi olduğu komplekslerini bir türlü yenemeyen kifayetsizlerin engelleme girişimlerine rağmen yaptık.

Ne diyorlardı? Onlar yapamazsınız diyorlardı. Biz yaparsa bu ülkenin evlatları yapar dedik ve yola koyuldu. Genç mühendislerimize, genç kardeşlerimize, bu ülkenin genç beyinlerine inandık. onlara güvendik. Boyunuzdan büyük işlere kalkışmayın. Başımızı belaya sokmayın diyenlere rağmen yaptık.

Siz teknolojiden ne anlarsınız? Oturun oturduğunuz yerde diyenlere rağmen bütün bunları başardık. Yoksa biz de bizden öncekiler gibi davranabilir, hiçbir riske girmeden statükonun konforlu alanında iktidarımızı rahatça sürdürebilirdik. Ama biz bu düzene itiraz ettik. Bu bağımlılık ilişkisine baş kaldırdık.

Kelimenin tam anlamıyla kelle koltukta bir mücadeleyle hamdolsun sadece 23 yılda dünyanın gıptayla baktığı, kimilerinin sevinçle, kimilerinin de endişeyle takip ettiği bir savunma ekosistemini ülkemizde inşa ettik."

Haftanın Öne Çıkanları

Okullarda Erdoğan'ın posterinin asılması talimatı!

2025-10-28 19:11 - Eğitim

CHP’den istifa edip, AKP’ye geçen meclis üyelerinen ‘Kahkaha dolu’ pozları tepki topladı!

2025-10-28 03:57 - Siyaset

Erbakan: Kılıçdaroğlu'nu getirelim kontrollü bir seçim yapalım derdindeler...

2025-10-22 13:33 - Siyaset

Erdoğan'dan Tamer Karadağlı talimatı!

2025-10-25 10:11 - Magazin

TELE1'e operasyon! Merdan Yanardağ gözaltına alındı!

2025-10-24 07:09 - Asayiş

İstanbul Valiliği gece yarısından sonra eylem yasağı ilan etti!

2025-10-26 09:02 - Asayiş

Kaymakam Tuğçe Orhan'ı Cindy bebeğe benzettiler!

2025-10-28 03:07 - Gündem

Kayyum Gürsel Tekin'in gitmeye niyeti yok!

2025-10-24 14:18 - Siyaset

Lütfü Savaş, CHP il kongrelerinin seçimlerinin iptalini için dilekçe verdi!

2025-10-22 13:23 - Siyaset

Ahmet Kaya, Kardeş Türküler ile sahnede...

2025-10-24 00:05 - Magazin

İlgili Haberler

CHP Genel Başkanı Özgür Özel depremzedeler için geliyor…

20:29 - Siyaset

Özgür Özel: İstanbul seçimlerini tekrarlayalım, kazanırsak erken seçim yapalım!

15:51 - Siyaset

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: Vatandaşa ihanettir

08:23 - Siyaset

Özgür Özel'den Erdoğan'a '29 Mart' teklifi

21:29 - Siyaset

CHP’li Meriç, çiftçilerin borç ve kredi sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

00:50 - Siyaset

Günün Manşetleri

AKP'li Özlem Çerçioğlu'ndan Özgür Özel hakkında suç duyurusu

20:40 - Gündem

CHP Genel Başkanı Özgür Özel depremzedeler için geliyor…

20:29 - Siyaset

Gençlerden Bilal Erdoğan'a 'Nasıl para kazanıyorsunuz?' sorusu...

15:11 - Gündem

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: Vatandaşa ihanettir

08:23 - Siyaset

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem