?>

CHP'den Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne siyah çelenk

CHP Gaziantep İl Başkanlığı tarafından, Halep ve Şam ile "kardeş şehir" protokolü için Fatma Şahin’e yetki veren AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde protesto eylemi gerçekleştirerek basın açıklamasında bulundu.

Siyaset - 1 yıl önce

CHP Gaziantep İl Başkanlığı tarafından, Halep ve Şam ile "kardeş şehir" protokolü için Fatma Şahin’e yetki veren AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde protesto eylemi gerçekleştirerek basın açıklamasında bulundu.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı meclis toplantısında Halep ve Şam ile kardeş şehir protokolü imzalanması için Fatma Şahin’e yetki vermiş ve CHP’li meclis üyelerinin itirazına rağmen teklif kabul edilmişti.

Suriye’de yaşanan Alevi katliamı devam ederken alınan bu karara sert tepki gösteren CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, Şehitkamil İlçe Başkanı H. Hurşit Yıldırım, Şahinbey İlçe Başkanı Zeki Gürsel, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve partililer, AKP’li Fatma Şahin yönetimindeki Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünde toplanarak siyah çelenk bıraktılar. 

CHP Gaziantep İl Başkanı Reis Reisoğlu, burada yaptığı konuşmada Fatma Şahin’e ve alınan karara tepki göstererek şunları söyledi: “Bugün burada insanlığın onurunu, vicdanını ve adaleti savunmak için toplandık! 

Çünkü yanı başımızda, Suriye'de emperyalist güçlerin kuklası olan zalim yönetim tarafından masum insanlar katledilirken, kadınlar, çocuklar ve siviller hunharca öldürülürken, AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin bu zulme karşı çıkmak yerine Halep ve Şam kentleri ile "kardeş şehir" protokolü imzalıyor!

Şimdi buradan Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önünden Fatma Şahin’e soruyoruz;

Katliamın sorumluları ile “kardeş şehir” olmak Gazi şehrimize yakışıyor mu?

Katliamların yaşandığı bir bölgeyle kardeş şehir protokolü imzalamak ne anlama geliyor?

Sivil insanları vahşice öldürmek hangi dinde, hangi ahlakta yer alır?

Sizde hiç Allah korkusu yok mu? 

Nasıl bir vicdan taşıyorsunuz? 

Sivil insanları öldürmek, soykırım yapmak, bir insanlık suçudur! Bu suçlar dünyanın gözü önünde işlenirken, zulme karşı sessiz kalmak da bu suça ortak olmak değil midir? 

Fatma Şahin ve AKP zihniyeti, aldıkları bu kararla ve katliama sessiz kalarak hangi safta yer aldıklarını açıkça göstermiş oldular. 

Ama unutulmasın ki, tarih zulme göz yumanları asla affetmez! Biz adaleti savunmaya ve mazlumların yanında olmaya devam edeceğiz!

Fatma Şahin ve AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yönetimini aldıkları bu karardan dolayı kınıyor ve bu siyah çelengi katledilen insanlar anısına buraya bırakıyoruz. Bir an önce aldıkları bu vicdansız ve akıl dışı karardan dönmeye, katliama ses yükseltmeye davet ediyoruz. 

Söz veriyoruz, CHP iktidarında bu katliamı yapanlardan da, seyirci kalanlardan da hukuk önünde hep birlikte hesap soracağız.”

Basın açıklamasının ardından Gaziantep Büyükşehir Belediyesi önüne siyah çelenk bırakıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

'Kayda Geçsin' ekibi Halk TV'den ayrıldı!

2025-03-12 11:02 - Gündem

Mehmet Sevigen'in 'Kılıçdaroğlu' ve 'kurultay' iddiası

2025-03-12 14:00 - Siyaset

Tekirdağ'da ucuz et ve kıyma izdihamı!

2025-03-07 19:21 - Gündem

Zorlu Enerji'den İsrail'deki 'santrallerle' bağımız kalmayacak açıklaması!

2025-03-08 05:39 - Ekonomi

Dikkat çeken anket: AKP’ye şok düşüş, ‘üçüncü parti’ de değişti!

2025-03-09 20:09 - Siyaset

8 Mart eylemlerine Ankara'dan engelleme, İstanbul'da dokuz gözaltı: Susmuyoruz

2025-03-09 04:39 - Gündem

Özgür Özel: Benim muhatabım Sayın Bahçeli

2025-03-12 21:23 - Siyaset

Birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak... İstanbul'un sanat rotası!

2025-03-11 00:00 - Kültür & Sanat

Kaybolduktan 4 gün sonra bulunan Ece Gürel yaşamını yitirdi!

2025-03-07 07:17 - Gündem

Ekrem İmamoğlu’na Erzincan’da da salon verilmedi!

2025-03-12 18:30 - Gündem

İlgili Haberler

Özgür Özel TBMM önünde partililere seslendi: Darbeyi TBMM'nin önünde püskürttünüz!

14:22 - Siyaset

Kılıçdaroğlu grup toplantısını Genel Merkez'e taşıdı...

11:10 - Siyaset

Bahçeli: CHP'deki süreç idari iflasın vesikasıdır!

11:06 - Siyaset

Mansur Yavaş'tan Kılıçdaroğlu'na sağduyu çağrısı, Kılıçdaroğlu'ndan yanıt...

10:57 - Siyaset

Kılıçdaroğlu: Kurultay sürecimizi başlatıyoruz...

20:45 - Siyaset

Günün Manşetleri

AKP'lilerin köçekli, içkili, silahlı eğlenceleri gündem oldu

10:37 - Gündem

Fenerbahçe'de ikinci Aziz Yıldırım dönemi başladı

22:12 - Spor

Kılıçdaroğlu’na beyaz güvercinleri getiren ismin kalaşnikofla fotoğrafları ortaya çıktı!

17:54 - Gündem

CHP lideri Özgür Özel MYK’yi TBMM’de toplayacak...

00:27 - Siyaset

Numan Kurtulmuş: Kılıçdaroğlu grupta konuşabilir!

16:36 - Gündem