?>

Mehmet Sevigen'in 'Kılıçdaroğlu' ve 'kurultay' iddiası

Eski CHP'li Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Gürsel Tekin'e On on beş gün bekleyin, kurultay iptal edilebilir dediğini öne sürdü. Gürsel Tekin ise iddiayı kesin bir dille yalanladı.

Siyaset - 1 yıl önce

CHP'nin eski genel başkan yardımcılarından Gürsel Tekin'in parti kuracağını açıklamasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Tekin'e "On, on beş gün bekleyin, kurultay iptal edilebilir" dediği öne sürüldü.

İddiayı ortaya atan isim ise son dönemde sık sık iktidara yakın medya organlarında konuk edilmesiyle bilinen eski Devlet Bakanı Mehmet Sevigen oldu.

"KENDİ AÇIKLAYAMAZ MIYIM?"

Sevigen, katıldığı televizyon programında "Gürsel Tekin, Kılıçdaroğlu’na yeni parti kuracağını söylüyor, Kılıçdaroğlu ise ‘10-15 gün bekle CHP kurultayı belki iptal edilebilir’ diyor" iddiasında bulundu. Ancak Sevigen'in bu iddiası kısa süre içinde yalanlandı.

Sözcü gazetesinin haberine göre Gürsel Tekin, Mehmet Sevigen'in iddiasını "Kesinlikle böyle bir şey yok" diyerek yalanlarken "Böyle bir şey dese ben bunu kendim açıklayamayacak cesarette biri miyim?" ifadelerii kullandı. Habere göre, parti kurmadan önce Kılıçdaroğlu'nu aradığını belirten Tekin, onun da kendisine "Böyle bir şeye gerek yoktu" dediğini aktardı.

"MİLYONLARIN SESİ OLACAK"

CHP'de uzun yıllar önemli görevlerde bulunan ve 2024 Şubat ayında partisinden istifa eden Gürsel Tekin, siyaset sahnesine "Kararsızlar Partisi" ile döneceğini duyurdu. "Ülkemizin geleceği için yeni bir yol açıyoruz. Kararsızlığa mecbur bırakılan milyonların sesi olacak bir hareket doğuyor" diyerek yola çıkan Tekin, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da partiye davet ettiğini ancak olumsuz yanıt aldığını söyledi.

Haftanın Öne Çıkanları

Şahinbey Belediyesi iki zincir marketi kapattı!

2025-03-06 00:00 - Yerel

'Kayda Geçsin' ekibi Halk TV'den ayrıldı!

2025-03-12 11:02 - Gündem

Oba Makarna WEPs imzacısı oldu

2025-03-06 00:00 - Yerel

Mehmet Sevigen'in 'Kılıçdaroğlu' ve 'kurultay' iddiası

2025-03-12 14:00 - Siyaset

Tekirdağ'da ucuz et ve kıyma izdihamı!

2025-03-07 19:21 - Gündem

Birçok etkinlik sanatseverlerle buluşacak... İstanbul'un sanat rotası!

2025-03-11 00:00 - Kültür & Sanat

3 gündür kayıptı: Ece Gürel sağ olarak bulundu!

2025-03-06 02:09 - Gündem

Zorlu Enerji'den İsrail'deki 'santrallerle' bağımız kalmayacak açıklaması!

2025-03-08 05:39 - Ekonomi

Dikkat çeken anket: AKP’ye şok düşüş, ‘üçüncü parti’ de değişti!

2025-03-09 20:09 - Siyaset

‘Onun emaneti’ demişti: Yavaş’tan Özgür Özel’e ‘Adnan Beker’ yanıtı

2025-03-05 20:08 - Gündem

İlgili Haberler

200'den fazla belediye başkanı YENİ Parti'ye katılmak için istifa etti

16:00 - Siyaset

Dervişoğlu: Bu Cumhuriyet'e diz çöktüremeyeceksiniz!

15:01 - Siyaset

Özgür Özel: YENİ Parti kuruluşunu tamamladık

14:40 - Siyaset

YENİ Parti'nin grup yönetimi belli oldu

14:34 - Siyaset

Ak Parti Gaziantep'ten esnaf ve STK ziyaretleri

00:00 - Siyaset

Günün Manşetleri

200'den fazla belediye başkanı YENİ Parti'ye katılmak için istifa etti

16:00 - Siyaset

Üsküdar Belediyesi'ne operasyon: Başkan Sinem Dedetaş gözaltına alındı!

08:01 - Asayiş

YENİ Parti'nin grup yönetimi belli oldu

14:34 - Siyaset

Özgür Özel: Asıl logo kurultayda resmileşecek

11:47 - Siyaset

CHP’ye götürülen bodyguard: Milletvekili koruyacaksınız’ dediler

11:39 - Gündem