?>

Büyükşehir'den “Turizm Ekonomisi Geliştirme ve Yol Haritası 2030 Arama Konferansı”

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Turizm Ekonomisi Geliştirme ve Yol Haritası 2030 Arama Konferansı” düzenlendi.

Yerel - 11 ay önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından “Turizm Ekonomisi Geliştirme ve Yol Haritası 2030 Arama Konferansı” düzenlendi.

Programa Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Funda Aktan, KÜN Sosyal ve Stratejik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Halil Burak Sakal katıldı.

ŞAHİN: İNSANA YATIRIM YAPIP, GELECEĞİ PLANLAMAMIZ LAZIM

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin yaptığı açılış konuşmasında şehrin dünyanın göz bebeği olduğunu ifade ederek, “Gençlere zor bir dönemde dünyayı emanet ediyoruz. Böyle baktığınız zaman yapmamız gereken çok iş var. Unutulmayacak işler yapacağız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bize bıraktığı çok önemli bir miras var. Gaziantep Lisesi ve kent planlaması. Cumhurbaşkanımızın Ankara’daki Millet Kütüphanesine baktığınız zaman çok önemli bir eser görüyorsunuz. Bütün gençler orada. Böyle baktığınız yerde insana yatırım yapıp, geleceği planlamamız lazım. Zor bir dönemden geçtik. Bu şehir için çok ciddi aşkımız var, sevdamız var.”

“ÖNÜMÜZDE ÇOK ÖNEMLİ BİR FIRSAT VAR”

Kentte turizm geliştirmeye ilişkin yorum yapan Başkan Şahin konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“Biz ayrımcılık yapamayız, kutuplaştıramayız. Gençler bizim geleceğimiz. 65 milyon turist 65 milyar para. Bu istihdam, ihracat demek. Hedef 100 milyon. Avrupa artık yaşlanmış durumda. Şu şehrin ayağına tekerlek koyup Paris’e götürelim 100 milyon. Bizim eksiğimiz nedir? Güvenlikti. Şu anda çok daha güvenliyiz. Biz Paris’ten de Londra’dan da daha güvenliyiz. En kötüsü geride kaldı. Önümüzde çok önemli bir fırsat var. Kapadokya’da bir şey başarılmış. Şehir iç içe. Teori ve pratik iç içe. Kapadokya-Gaziantep arası turizmi artıracağız. Bu şehrin milli gelirini artıracağız.”

ÇEBER: BİZDE BU HEYECANI OLUŞTURACAK ŞEHİR POTANSİYELİ VAR

Gaziantep Valisi Kemal Çeber şehir dışından tüm katılımcılara teşekkür ederek, “Bu ihracat bizde de var. Bizde bu heyecanı oluşturacak şehir potansiyeli var. Burası çok önemli bir turizm potansiyeli olacak. Neyi ne kadar doğru yapacağız, nasıl yapacağız. Bu toplantının bize bunu öğreteceğinden eminiz. Bu kentte hali hazırda kazısı devam 5 tane arkeolojik kentimiz var. Bu şehrin birikimden kaynaklı 107 adet coğrafi işaretli ürünü var. 30’a yakında coğrafi işaret tescili almak üzere olan ürünü var.” ifadelerini kullandı.

AKTAN: GAZİANTEP’İN DÜNYA TURİZMİNDE ARANAN BİR DESTİNASYON OLMASINA KATKI VERECEK OLMAKTAN ONUR DUYUYORUM

Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Funda Aktan açılış konuşmasında Kapadokya Üniversitesi ve Turizm sektörü hakkında bilgi vererek “Pek çok açıdan eşsiz Gaziantep’in tüm turizm potansiyelini değerlendirerek dünya turizminde aranan bir destinasyon olmasına katkı verecek olmaktan onur duyuyorum. 2025 yılı içesinde tüm illerimize ilişkin çalışmalar tamamlanacak. Türkiye’nin 81 ilinin yol haritası bitirilmiş ve turizm geliştirme ajansı teslim edilmiş olacak. Gaziantep turizm ekonomisi geliştirme ve yol haritası 2030 arama konferansının verimli ve başarılı geçmesini diliyorum” açıklamasında bulundu.

KÜN Sosyal ve Stratejik Çalışmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Halil Burak Sakal Gaziantep ile ilgili yapılan ön araştırmayı barındıran sunum paylaştı.

Haftanın Öne Çıkanları

Umut Yılmaz CHP'den istifa etti!

2025-04-07 19:45 - Siyaset

Şehitkamil Belediyesi'nde CHP’li 3 başkan yardımcısı istifa etti!

2025-04-08 17:24 - Gündem

Umut Yılmaz ve 5 meclis üyesi CHP'den istifa etti!

2025-04-08 11:50 - Siyaset

Bahçeli, 66 gün sonra kameralar karşısında!

2025-04-04 11:42 - Gündem

Bahçeli de 'yapay zeka fotoğraf' akımına katıldı!

2025-04-07 13:54 - Gündem

Berhan Şimşek, 'CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi' iddiası

2025-04-09 10:32 - Siyaset

Aday olamayan Berhan Şimşek ve Özgür Özel tartıştı!

2025-04-06 15:04 - Siyaset

İmamoğlu'ndan sert çıkış: Ailemizi taciz etmeyi bırakın!

2025-04-09 14:09 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan Umut Yılmaz yorumu

2025-04-08 19:15 - Siyaset

Bahçeli'den, Özgür Özel'e 'cunta' tepkisi

2025-04-07 17:30 - Siyaset

İlgili Haberler

Gazeteciler, Nurdağı’nda çocuklara bayram sevinci yaşattı

00:00 - Yerel

“Haremeyn Hatıraları, Kutsal Yolculuğun İzleri Sergisi” açıldı

00:00 - Yerel

Yılmaz'dan Kur’an-ı Kerim tilavetine davet

00:00 - Yerel

Fedaioğlu’ndan Kadir Gecesi mesajı

00:00 - Yerel

Şahinbey, Sakal-ı Şerif’i vatandaşlarla buluşturuyor

00:00 - Yerel

Günün Manşetleri

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel tutuklandı!

22:17 - Gündem

Ümit Özdağ: PKK terörü Güney Azerbaycan'a yayılmadan müdahale edilmesi gerekiyor

18:27 - Siyaset

Hüseyin Baş: AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz

18:24 - Siyaset

Dilek İmamoğlu: Bir tiyatro sahnesi oynanıyor gibi...

14:01 - Gündem

BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı!

13:56 - Gündem