?>

Berhan Şimşek, 'CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi' iddiası

CHP'nin pazar günü gerçekleşen olağanüstü kurultayında aday olamayan eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek, 'CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi' iddiasını yalanladı.

Siyaset - 8 ay önce

CHP'nin pazar günü gerçekleşen olağanüstü kurultayında aday olamayan eski CHP Milletvekili Berhan Şimşek, 'CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi' iddiasını yalanladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) 6 Nisan'da yapılan olağanüstü kurultayda adaylık için gerekli şartları sağlayamadığı için seçime giremeyen eski CHP Milletvekili ve oyuncu Berhan Şimşek, hakkında çıkan 'CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi' haberlerini yalanladı.

Gazeteci Nuray Başaran, TGRT'de kurultaya ilişkin Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) itiraz başvurusu yapıldığı iddiasını duyurdu.

Berhan Şimşek, bu iddiaları sosyal medya hesabından şu sözlerle yalanladı: "Kamuoyuna; Bazı televizyon kanallarında ve sosyal medyada benim de genel başkan adayı olduğum 21. olan üstü kurultay’la ilgili çıkan haberler asılsızdır. İptal için herhangi bir başvurum olmadı. Bu konuda asparagas haber yapan gazeteci kılıklı trollere itibar etmemenizi rica ederim. Saygılarımla."

NE OLMUŞTU?

Eski CHP Milletvekili ve oyuncu Berhan Şimşek, CHP'nin 21. Olağanüstü Kurultayı'nda genel başkan adaylığı için yeterli imzaya ulaştığını ancak divanın başvurusunu kabul etmediğini söylemişti.

Delegelerin kararıyla genel başkanlık için aday olmaya karar verdiğini belirten Şimşek, "İmzaları topluyoruz, aradan bir saat geçiyor, 5 imza, 6 imza geri çekiliyor. Büyük baskı altında, büyük bir uğraşla, bir saatlik uykuyla ve konuşma metnini yazarak salona geldim. Partililer de delegeler de şahit, salondan içeriye girebiliyor musunuz? Arkadaşlar içeriye 5 dakika geç girdi. İnanılır gibi değil" diye konuştu.

Genel başkan adaylığı için 97 imza topladığını ancak adaylık başvurusu yapamadıklarını belirten Şimşek, 4-5 Kasım 2023'te gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultayı'nda listelerin Başkanlık Divanı'na 4 saat sonra verildiğini iddia etmişti.

Haftanın Öne Çıkanları

Şehitkamil Belediyesi'nde CHP’li 3 başkan yardımcısı istifa etti!

2025-04-08 17:24 - Gündem

Umut Yılmaz CHP'den istifa etti!

2025-04-07 19:45 - Siyaset

Umut Yılmaz ve 5 meclis üyesi CHP'den istifa etti!

2025-04-08 11:50 - Siyaset

Bahçeli, 66 gün sonra kameralar karşısında!

2025-04-04 11:42 - Gündem

Bahçeli de 'yapay zeka fotoğraf' akımına katıldı!

2025-04-07 13:54 - Gündem

Volkan Konak'ı hedef almıştı: Çatalca Müftüsü Ahmet Mehmetalioğlu hakkında suç duyurusu

2025-04-02 19:09 - Gündem

Berhan Şimşek, 'CHP kurultayının iptali için dilekçe verdi' iddiası

2025-04-09 10:32 - Siyaset

Aday olamayan Berhan Şimşek ve Özgür Özel tartıştı!

2025-04-06 15:04 - Siyaset

AKP'li Şamil Tayyar'dan Umut Yılmaz yorumu

2025-04-08 19:15 - Siyaset

AKP'li Şamil Tayyar'dan dikkat çeken 'boykot' çıkışı

2025-04-02 19:39 - Siyaset

İlgili Haberler

Bünyamin Bozgeyik: 2026 bütçesi Türkiye Yüzyılı vizyonunun güçlü bir yansımasıdır

20:31 - Siyaset

Bahçeli'den DEM'in 'Öcalan'a özgürlük' mitingine onay

16:21 - Siyaset

Özgür Özel, Brüksel'de konuştu: İngiliz İşçi Partisi Erdoğan ile dayanışma gösteriyor!

14:44 - Siyaset

AKP’li Lütfi Bayraktar’ın “çift maaş” savunması...

06:45 - Siyaset

Öztürkmen: Güneydoğu Birlik yeniden kurulmalı

00:05 - Siyaset

Günün Manşetleri

Bünyamin Bozgeyik: 2026 bütçesi Türkiye Yüzyılı vizyonunun güçlü bir yansımasıdır

20:31 - Siyaset

Oyuncu Ezgi Eyüboğlu ve 8 kişi gözaltında!

13:12 - Asayiş

Gazeteci Levent Gültekin gözaltına alındı!

08:39 - Asayiş

26 şirkete mali müşavir operasyonu... 43 kişi hakkında gözaltı kararı!

08:34 - Asayiş

Aleyna Tilki, Danla Bilic ve İrem Sak serbest bırakıldı

18:00 - Asayiş