?>

Antep fıstığında yılın ilk ürününe GTB'den ödül

Gaziantep’in en önemli tarım ürünlerinin başında gelen Antep fıstığında yılının ilk ürünü hasat edildi.

Tarım - 3 yıl önce

Gaziantep’in en önemli tarım ürünlerinin başında gelen Antep fıstığında yılının ilk ürünü hasat edildi. Karkamış ilçesine bağlı Teketaşı köyünde çiftçilik yapan Abdurrahman Açıkgöz tarafından yetiştirilen 2023 yılının ilk mahsul kırmızı kabuklu Antep Fıstığı, Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) tarafından ödüllendirildi. 

Gaziantep ve bölge ekonomisi için büyük önem taşıyan ‘Yeşil Altın’ Antep Fıstığında yılın ilk erkenci hasadı gerçekleştirildi. 

Hasat mevsiminden yaklaşık bir ay önce olgunlaşarak doğal rengine ve tadına kavuşan sezonun ilk fıstığı için GTB’de ödül töreni düzenlendi. 

GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, GTB Meclis Üyeleri Mehmet Özmen, Ahmet Ulu ve Genel Sekreter Özgür Bayram’ın katılımıyla gerçekleştirilen törende, Gaziantep’in Karkamış ilçesine bağlı Teketaşı köyünde sezonun ilk fıstığını yetiştiren çiftçi Abdurrahman Açıkgöz yarım altınla ödüllendirildi. 

Törende konuşan GTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Antep fıstığının ismini aldığı ata yurdu Gaziantep başta olmak üzere üretiminin yapıldığı diğer tüm illerde çiftçilerin en önemli geçim kaynaklarının başında geldiğini söyledi. 

Antep fıstığının kök saldığı bu topraklarda asırlardır bolluk ve bereketin simgesi olarak kabul edildiğini kaydeden Akıncı,” Antep fıstığı Gaziantep’imizin göz bebeği marka değerlerinin başında gelmektedir. Ata yadigarı olarak gördüğümüz Antep fıstığı, sosyal, ekonomik ve kültürel etkileşiminin yüksek olmasından dolayı bölgemizde en fazla üretimi yapılan tarımsal üründür.  Bu nedenle yılın ilk ben fıstığını yetiştiren üreticilerimizi geleneksel olarak her yıl borsa olarak ödüllendirmekteyiz. Buradaki temel gayemiz hem yıllardır süre gelen bir geleneği yaşatmak hem ürünümüze dikkat çekmek hem de üreticilerimizi küçük de olsa bir hediyeyle onura etmek" dedi. 

Yılın ilk Antep fıstığı üreticisi Abdurrahman Açıkgöz’ü tebrik eden Akıncı, yeni sezonun bereketli ve bol kazançlı geçmesi temennisinde bulundu.  

BARAK YILDIZI ANTEP FISTIĞI

Yılın ilk Antep fıstığını yetiştiren çiftçi Açıkgöz ise yaptığı konuşmada ilk mahsul Antep fıstığını yetiştirmekten duyduğu mutluluğu ifade etti. 

Karkamış’ın Teketaşı köyünde Antep fıstığı yetiştiriciliği yaptığını belirten Açıkgöz, yaklaşık 150 dönüm arazide yetiştirdiği Antep fıstığı ağaçlarının ‘Barak Yıldızı’ olarak adlandırılan özel cins Antep fıstığı olduğunu açıkladı. 

Bu fıstık cinsinin diğer fıstıklara oranla yaklaşık 25-30 gün önce olgunlaşarak doğal rengine kavuştuğunu dile getiren Açıkgöz, “Geçen seneki ilk fıstıkla bu seneki ilk fıstık arasında yaklaşık 3 günlük bir gecikme farkı var. Yeni hasat sezonunun bir ay içinde başlamasını bekliyoruz. Bizim ağaçlarımızdaki tüm ürünlerimiz ben olarak tabir ettiğimiz gerçek olgunluğuna ve rengine kavuşmuş durumda. Bugün dalından kopardığımız yılın ilk mahsul Antep fıstıklarını bereketli geçecek bir sezonun müjdeleyicisi olarak borsaya getirdim. Tüm çiftçilerimiz adına verimli bir hasat yılı olmasını diliyor, Gaziantep Borsamıza fıstık üreticilerimize gösterdiği ilgi ve destekten dolayı teşekkür ediyorum " dedi

Haftanın Öne Çıkanları

Sinan Oğan'ın bedelli askerlik yaptığı ortaya çıktı!

2023-07-17 08:12 - Gündem

RTÜK Başkanı Şahin'e mahkemeden kötü haber!

2023-07-15 19:39 - Gündem

Soylu'nun ekibine Yerlikaya'dan operasyon!

2023-07-15 17:48 - Gündem

Antep fıstığında yılın ilk ürününe GTB'den ödül

2023-07-17 17:54 - Tarım

Hatay, Çanakkale ve Mersin'de orman yangını...

2023-07-17 09:47 - Gündem

Zamlar avukatı şair yaptı: Allah belamızı verdikçe veriyor!

2023-07-16 10:00 - Gündem

Ümit Özdağ: Yeni provokasyon girişimleri olabilir!

2023-07-16 18:39 - Siyaset

KontakKapat hashtag'i sosyal medyada gündem oldu

2023-07-16 18:53 - Gündem

Filenin Sultanları Milletler Ligi’nde şampiyon oldu

2023-07-17 09:11 - Spor

Avukat istifa etti, dava yine ertelendi!

2023-07-17 12:03 - Gündem

İlgili Haberler

Yıldırım: Tarım, bağımsızlığın, güvenliğin ve geleceğin teminatıdır

00:00 - Tarım

Akıncı: Kadın çiftçiler gerçek kahramanlardır

00:27 - Tarım

Nurdağı ve İslahiye'de akıllı basınçlı sulama sistemi

00:00 - Tarım

Adana'da hasat sürüyor: En iyisi tarlada 2,5 TL!

00:45 - Tarım

Prof. Dr. Mücahit Taha Özkaya: Zeytin ağaçları doğru koşullarda...

00:38 - Tarım

Günün Manşetleri

CHP’li Deniz Yavuzyılmaz: Vatandaşa ihanettir

08:23 - Siyaset

AKP'li vekilden emeklileri çileden çıkaran skandal sözler...

21:48 - Gündem

Binlerce Adanalı, Zeydan Karalar’a destek için Silivri’de buluştu

20:53 - Gündem

Aziz İhsan Aktaş davasında ikinci gün

14:23 - Gündem

CHP’li Meriç, çiftçilerin borç ve kredi sorunlarını Meclis gündemine taşıdı

00:50 - Siyaset