?>

Akıncı'dan Antep fıstığı hasadı için iş birliği çağrısı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Antep fıstığında hasat döneminin başlamasıyla birlikte ürün güvenliğinin önemine dikkat çekti.

Tarım - 2 gün önce

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, Antep fıstığında hasat döneminin başlamasıyla birlikte ürün güvenliğinin önemine dikkat çekerek, güvenlik güçlerinin kırsal bölgelerde büyük bir hassasiyet ve özveriyle yürüttüğü çalışmalara üreticilerin, tüccarların ve ilgili tüm kesimlerin duyarlı yaklaşımlarıyla destek vermesi gerektiğini belirtti.

Antep fıstığının Gaziantep tarımı, ekonomisi ve istihdamı açısından stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayan Akıncı, boz fıstıkla başlayan ve kırmızı kabuklu ürün hasadıyla devam edecek sürecin üreticiler açısından yılın en önemli dönemlerinden biri olduğunu söyledi.

Akıncı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Antep fıstığı, binlerce üretici ailemizin geçim kaynağı olmasının yanı sıra şehrimizin tarımsal üretimine, ticaretine, ihrocatına ve istihdamına önemli katkılar sağlayan en kıymetli ürünlerimizden biridir. Üreticilerimiz yıl boyunca büyük bir emek ve sabırla bahçelerinin bakımını yapmakta, ürünlerini hasada hazırlamaktadır. Bu emeğin korunması ve üreticilerimizin hasat sürecini huzur içerisinde tamamlaması hepimizin ortak hassasiyetidir.”

GTB 1 No’lu Antep Fıstığı Meslek Komitesi üyeleri ile üreticilerden gelen görüş ve talepleri ilgili güvenlik birimlerine ilettiklerini aktaran Akıncı, “Üreticilerimizin emeğinin korunması için güvenlik güçlerimizle tam bir iş birliği ve sürekli iletişim içerisindeyiz. Sahada titizlikle yürütülen çalışmalara katkı sunmayı sürdürüyoruz” dedi.

Güvenlik güçlerinin kırsal bölgelerde vatandaşların huzurunun ve ürün güvenliğinin sağlanması amacıyla yıl boyunca özveriyle görev yaptığını vurgulayan Akıncı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kırsal alanlarımızda gece gündüz demeden görev yapan Jandarma teşkilatımız ve tüm güvenlik güçlerimiz, hasat dönemlerinde de fıstık üretiminin yoğun olduğu bölgelerde devriye, kontrol ve önleyici güvenlik faaliyetlerini kendi görev planlamaları ve saha değerlendirmeleri doğrultusunda hassasiyetle sürdürüyor. Üreticilerimizin huzuru ve alın terinin korunması için gösterdikleri gayret ve özveriden dolayı sahada görev yapan tüm güvenlik personelimize teşekkür ediyoruz.”

TEKNOLOJİK İMKÂNLAR VE EK TEDBİRLERİN ÖNEMİ

Fıstık bahçelerinin geniş alanlara yayılması nedeniyle teknolojik imkânların güvenlik çalışmalarına hayati katkılar sağladığını belirten Akıncı:

“Foto kapan, dron ve benzeri teknolojik uygulamalar ile mobil denetimler, kırsal alanlardaki önleyici güvenlik çalışmalarını destekleyen en önemli araçlar arasında yer alıyor. Mevcut çalışmalara ilave olarak bu imkânlardan ihtiyaç duyulan stratejik bölgelerde daha geniş ölçekte yararlanılmasının, sahadaki etkinliği daha da artıracağına ve caydırıcılığı pekiştireceğine inanıyoruz. Borsamız geçmiş yıllarda olduğu gibi güvenlik güçlerimize foto kapan desteğinde bulunmuştu; üreticilerimizin emeğinin korunmasına yönelik her türlü iş birliğinde kurumlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ÜRETİCİ VE TÜCCARLARA ÇAĞRI

Ürün güvenliğinin sağlanmasında üreticilere ve Antep fıstığı ticareti yapan esnafa da önemli sorumluluklar düştüğünü hatırlatan Akıncı, çiftçilerin kendi bahçelerinde gerekli tedbirleri almalarını, komşu üreticiler ve muhtarlıklarla sürekli iletişim hâlinde bulunmalarını istedi.

Akıncı, “Şüpheli bir durumla karşılaşılması hâlinde kişisel müdahalede bulunulmadan derhal 112 Acil Çağrı Merkezi aracılığıyla güvenlik güçlerimize bilgi verilmeli. Tüccarlarımız da kaynağı konusunda tereddüt oluşan ürünlere karşı azami dikkat ve hassasiyet göstermeli. Güvenlik güçlerimizin etkin çalışmaları, üreticilerimizin dikkati ve tüccarlarımızın sorumlu yaklaşımıyla bu hasat sezonunu da huzur ve güven içerisinde tamamlayacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

İBB Başkanvekili Nuri Aslan, AKP'ye geçen Eren Ali Bingöl'ün iddialarına yanıt verdi

2026-08-03 11:25 - Gündem

Üsküdar'da AKP'nin adayı kaybetti, CHP’nin adayı Sibel Tan Çetinkaya Başkan Vekili seçildi

2026-08-05 14:01 - Gündem

Veli Ağbaba'nın abisi Hür Ağbaba tutuklandı

2026-08-06 20:08 - Asayiş

Özgür Özel, Le Monde'a yazdı: YENİ Parti olarak farklı bir gelecek öneriyoruz

2026-08-07 15:01 - Siyaset

YENİ Parti'ye 9 günde 138 bin kişi 300 milyon bağış yaptı

2026-08-07 20:18 - Siyaset

Trabzonspor, Mohamed Salah ile anlaşma sağladı!

2026-08-04 00:44 - Spor

Avcılar Belediye Başkanı Utku Caner Çaykara için tahliye kararı

2026-08-06 18:16 - Gündem

Uğur Mumcu’nun ailesi, Adalet Bakanı Akın Gürlek ile görüştü

2026-08-06 14:07 - Gündem

İstifa sayısı 232'yi buldu, 28 ilde CHP'li başkan kalmadı!

2026-08-07 14:58 - Siyaset

YENİ Parti Manisa İl Başkanı İlksen Özalper tutuklandı

2026-08-08 16:00 - Asayiş

İlgili Haberler

Organik üretimle yılda 28 ton hasat

00:00 - Tarım

Antep Fıstığı Lisanslı Depo hasat sezonuna hazır

00:00 - Tarım

Mehmet Akıncı: Toprak, geleceğimizin en kıymetli emanetidir

00:00 - Tarım

TMO 2026 hububat alım ve satış fiyatlarını açıkladı

00:00 - Tarım

GTB'de TİGEM'in 15 bin ton mısır satışı yapıldı

00:00 - Tarım

Günün Manşetleri

Bahçeli'den Özgür Özel'e: Bir gecede 91 milletvekiline nasıl ulaştınız?

19:11 - Siyaset

Etimesgut’ta AKP ve Butlan CHP'sinin ittifakı sonuç verdi!

19:05 - Gündem

Ümit Özdağ’dan ‘Çerçeve Yasa’ya sert tepki: Bu yeni bir Sevr tasarımıdır!

16:46 - Siyaset

Meriç’ten şehit aileleri için çağrı: Bu borcu lafla değil, icraatla ödeme vaktidir

00:40 - Siyaset

Kılıçdaroğlu kararını açıkladı: Bu sürece tereddütsüz katkı vereceğiz!

20:03 - Siyaset