?>

Akın Gürlek: TCK ve infaz sisteminde değişiklikler düşünüyoruz

Adalet Bakanı olarak atanan Akın Gürlek, "12. Yargı Paketi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda ceza adaletini güçlendirmek, infaz ve yargılama süreçlerini daha etkin hale getirmek amacıyla Türk Ceza Kanunu ve infaz sisteminde de bir kısım değişiklikler yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Gündem - 1 saat önce

Adalet Bakanı olarak atanan Akın Gürlek, "12. Yargı Paketi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda ceza adaletini güçlendirmek, infaz ve yargılama süreçlerini daha etkin hale getirmek amacıyla Türk Ceza Kanunu ve infaz sisteminde de bir kısım değişiklikler yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Yılmaz Tunç'un yerine Adalet Bakanı olarak atanan Akın Gürlek, Slovenya Ulusal Meclis Başkanı Klakocar Zupancic başkanlığındaki heyetle Bakanlık'ta bir araya geldi. Gürlek, Slovenya ile siyasi, ekonomik ve kültürel alanlarda yapıcı iş birliği içerisinde olduklarını belirterek, Türkiye ile Slovenya arasındaki dostane bağların her geçen gün daha da arttığını söyledi.

Adalet alanındaki iş birliğinin, iki ülke arasındaki ilişkilerde önemli ve tamamlayıcı boyut oluşturduğunu ifade eden Gürlek, hukukun üstünlüğü, yargı alanındaki karşılıklı tecrübe paylaşımı, adli yardımlaşma ve uluslararası sözleşmeler çerçevesinde işbirliğinin geliştirilmesine büyük önem verdiklerini söyledi.

Son dönemde hukuk sisteminde yapılan bazı çalışmaları anlatan Gürlek, "Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde 2025 ve 2029 yılları arasında 4. Yargı Reformu Strateji Belgesi'ni açıklayarak yargı alanında çok önemli reformlar yaptık. Bu kapsamda 2025 yılı Aralık ayında 11. Yargı Paketi'ni Meclis'e sunduk, 12. Yargı Paketi üzerinde çalışmalarımız devam ediyor. Aynı zamanda ceza adaletini güçlendirmek, infaz ve yargılama süreçlerini daha etkin hale getirmek amacıyla Türk Ceza Kanunu ve infaz sisteminde de bir kısım değişiklikler yapmayı düşünüyoruz" dedi.

Gürlek, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda ülkemizin Slovenya Ulusal Meclisi Genel Kurulunda yapılan oylama sonucunda Filistin Devleti'ni tanımasını çok çok değerli buluyoruz. Özellikle Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan da Slovenya'nın Filistin Devleti'ni tanıma kararından dolayı memnuniyetini her ortamda dile getirmiştir. Türkiye olarak her koşulda insan onurunu, barışı ve adaleti savunmaya devam ediyoruz. Filistin halkının haklı mücadelesini ve Filistinlilerin yanında olmayı her zaman sürdürüyoruz. İki ülke arasındaki dostluğun ve adli anlamdaki işbirliğinin her geçen gün geliştirilmesi arzusu içerisinde olduğumuzu yineliyorum. Adli alanda işbirliği konusunda da her türlü mutabakata ve ilişkilerimizi geliştirmeye rıza gösteriyoruz."

Gürlek, ziyaretlerinden dolayı Klakocar Zupancic'e teşekkürlerini iletti.

ZUPANCİC'TEN FİLİSTİN AÇIKLAMASI

Slovenya Ulusal Meclis Başkanı Klakocar Zupancic de Bakan Gürlek'e kendilerini ağırlamalarından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Ülkede Filistin'in bağımsız bir devlet olarak kabulünün Slovenya Ulusal Meclisinden oylanarak geçen bir karar olduğunu, bu kararın Avrupa Birliği ve diğer Avrupa ülkelerinde genellikle hükümet tarafından alındığını dile getiren Klakocar Zupancic, "Ancak biz ülke ve ulus olarak zaten Filistin'in toprak bütünlüğünden yanayız. Bu bağlamda Ulusal Meclisimizin de bu yönde karar alması son derece örnek teşkil edici" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Özgür Özel'den Erdoğan'a 'deprem turisti' yanıtı: Allah'tan da korkmuyor sizden de utanmıyor!

2026-02-06 15:58 - Siyaset

Meclis'te 'Akın Gürlek' protestosunda yumruklar konuştu!

2026-02-11 17:22 - Gündem

Erdoğan Özgür Özel'i hedef aldı: Meyhane jargonu...

2026-02-11 14:47 - Siyaset

Özgür Özel'den Akın Gürlek yorumu: Yarın sabah bu sabahtan daha zor olacak

2026-02-11 11:18 - Siyaset

Dilek İmamoğlu'nun kardeşi Ali Kaya tutuklandı!

2026-02-07 09:34 - Gündem

Erdoğan: Eserin yoksa CHP Genel Başkanı gibi sadece polemik yaparsın

2026-02-06 17:52 - Siyaset

Özgür Özel 'Mesut Özarslan' dosyasını açtı: İktidara bozuk tohum Mesut'la gidilmez!

2026-02-10 15:08 - Siyaset

Dilek Kaya İmamoğlu'nun babası Fehmi Kaya: Üç tane evladım içeride...

2026-02-08 15:54 - Gündem

Ali Yerlikaya görevini devretti: Ben özgürlüğe gidiyorum...

2026-02-11 17:02 - Gündem

Devir teslim töreninde alçak koltuk krizi...

2026-02-11 15:50 - Gündem

İlgili Haberler

Furkan Torlak, Akın Gürlek'in basın müşaviri oldu!

20:22 - Gündem

Zeydan Karalar hakkında verilen tahliye kararına yapılan itiraz reddedildi

17:46 - Gündem

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'a hapis cezası

14:59 - Gündem

AKP'li Şamil Tayyar'dan dikkat çeken atama paylaşımı...

07:20 - Gündem

CHP'li Yavuzyılmaz: Geçiş ücreti 365 TL'ye çıkabilir!

08:14 - Gündem

Günün Manşetleri

Akın Gürlek: TCK ve infaz sisteminde değişiklikler düşünüyoruz

06:53 - Gündem

Furkan Torlak, Akın Gürlek'in basın müşaviri oldu!

20:22 - Gündem

CHP'li Murat Emir: Akın Gürlek'in yemini tutanaklara geçilmedi

18:02 - Siyaset

Zeydan Karalar hakkında verilen tahliye kararına yapılan itiraz reddedildi

17:46 - Gündem

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'a hapis cezası

14:59 - Gündem