?>

ADD’den Atatürk düşmanı Fatih Tezcan’a suç duyurusu

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhuriyet karşıtı açıklamaları ve Atatürk düşmanlığıyla bilinen Fatih Tezcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Gündem - 1 ay önce

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhuriyet karşıtı açıklamaları ve Atatürk düşmanlığıyla bilinen Fatih Tezcan hakkında suç duyurusunda bulundu.

ADD, Fatih Tezcan'ın Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında yaptığı açıklamaların "iftira ve açık hakaret" olduğunu belirterek Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

Dilekçede Tezcan’ın sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımlardan birinde Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ile İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi'nin yan yana oturduğu ve arkalarında Atatürk portresinin yer aldığı fotoğrafı koyarak “Fotoğrafta 2 hafız ve 1 ateist var" ifadeleri kullandığı devamındaki paylaşımda ise “Kemal’den habersiz Kemalistler ateistti. 1923’e kadar Müslüman’ı oynadı ama sonra inançsızlığı hiç saklamadı. İslam’a özel alerjisi vardı ve zaten bunun için İngilizler Osmanlı’yı ona yıktırdılar, yeni rejimi ona kurdurdular” şekilde ifadeler kullandığı belirtildi.

Dilekçede söz konusu beyanların Cumhuriyetin kurucusu ve O’nun silah arkadaşlarına açıkça bir hakaret ve halka yönelik kışkırtma olduğuna yer verildi. 

Fotoğrafta 2 hafız ve 1 ateist var. pic.twitter.com/YUf2l8ai9k

— Fatih Tezcan (@fatihtezcan) February 14, 2026

Tezcan’ın 5816 sayılı Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun’u ve “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçları kapsamında  cezalandırılması istendi.

ADD'den yapılan açıklamada “Atatürkçü Düşünce Derneği olarak, vatanımızı işgalden, milletimizi esaretten kurtaran Türk Ulusal Bağımsızlık Savaşı’nın muzaffer Başkomutanı, Cumhuriyetimizi yoktan var eden Büyük Devrimci, değişmez Önder’imiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e asılsız ve hadsiz ifadelerle hakaret etmeyi marifet sanan Fatih Tezcan adlı şahıs hakkındaki suç duyurumuzu basınımızın ve aziz milletimizin bilgi ve ilgisine sunarız” denildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Meclis'te 'Akın Gürlek' protestosunda yumruklar konuştu!

2026-02-11 17:22 - Gündem

Erdoğan Özgür Özel'i hedef aldı: Meyhane jargonu...

2026-02-11 14:47 - Siyaset

Özgür Özel'den Akın Gürlek yorumu: Yarın sabah bu sabahtan daha zor olacak

2026-02-11 11:18 - Siyaset

Furkan Torlak, Akın Gürlek'in basın müşaviri oldu!

2026-02-12 20:22 - Gündem

Simge’den Pazar Gecesi Şov!

2026-02-15 00:00 - Magazin

Devir teslim töreninde alçak koltuk krizi...

2026-02-11 15:50 - Gündem

Ali Yerlikaya görevini devretti: Ben özgürlüğe gidiyorum...

2026-02-11 17:02 - Gündem

Özgür Özel 'Mesut Özarslan' dosyasını açtı: İktidara bozuk tohum Mesut'la gidilmez!

2026-02-10 15:08 - Siyaset

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Cem Aydın'a hapis cezası

2026-02-12 14:59 - Gündem

Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'a 'Kent Uzlaşısı'ndan tahliye!

2026-02-11 14:39 - Gündem

İlgili Haberler

Tanju Özcan: Allah bana yaşattıklarını sormadan kimsenin canını almasın!

06:47 - Gündem

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'e yanıt: Mahkeme tapu kayıtlarını getirecektir

15:55 - Gündem

CHP'nin kurultay davasında erteleme kararı

15:31 - Gündem

Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım tutuklandı

06:26 - Gündem

İBB Davası'nda mütalaa açıklandı: Savcı 7 kişinin tahliyesini talep etti

13:00 - Gündem

Günün Manşetleri

Ümit Özdağ’dan CHP’ye birleşme çağrısı

13:40 - Siyaset

Tanju Özcan: Allah bana yaşattıklarını sormadan kimsenin canını almasın!

06:47 - Gündem

Babacan: Türkiye korku siyasetine mahkûm edilmemeli

00:55 - Siyaset

CHP'li Gökhan Günaydın'dan Sözcü'ye: A Haber gibisiniz!

16:05 - Siyaset

Akın Gürlek'ten Özgür Özel'e yanıt: Mahkeme tapu kayıtlarını getirecektir

15:55 - Gündem