USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ZOR OYUNU BOZAR

13-03-2022

Evet böyle bir atasözümüz vardır. Bu söz hala geçerliliğini sürdürüyor. Kanun, nizam, hukuk, demokrasi, özgürlük gibi sihirli sözler askıda kalıyor ve zor oyunu bozuyor.

Amerika ile İngiltere BM'den izin almadan Irak'a girdiler. Almanya ve Fransa mırıldanarak, Amerika'ya işgalcisin, çekil dediklerinde, Amerika bozuk çaldı ve sesleri kesildi. BM de bir daha sesini çıkaramadı. Çünkü zor oyunu bozmuştu.

Eee şimdi Rusya kanunsuz güç kullarak batının oyununu bozuyor, ancak Rusya'yı ısıramıyorlar. Güvenemiyorlar. Ancak kınama, yaptırım yolu ile bir yere varmak istiyorlar da varamıyorlar. Bu yaptırım kararları onların acizliğinin ispatıdır. Kısacası yine zor oyunu bozuyor.

Uluslararası ilişkilerde zayıf iseniz, kurallar sizin için işler. Yok eğer güçlü iseniz kural tanımazsınız. Kurallar kağıt üstünde kalırlar.

Türk ordusu, ekonomisi yönünden güçlü olmak zorundadır. Bu güne kadar hep kuralları bize dayattılar ancak şimdi dik duruyoruz. Bu da bizi mutlu ediyor. Ukrayna ve Rusya arasında tarafsız bir politika gütmemiz uzmanlar tarafından da takdir ediliyor. Bu süre içerisinde güçlenmeliyiz. En modern silahlarımızı, uçağımızı arabamızı kendimiz yapmalıyız.

10 yıla kadar bir oyuna gelmez isek, artık kimse bizi tutamaz. Kuralları biz koyarız. Bunu söylerken hükümeti övmüyorum. Övmem de. Bu meseleler hükümetin kapasitesini aşan meseleler. Ülkenin asıl sahibi olan milli devleti kastediyorum. Milli Devlet kim ise, çok başarılı bir strateji uyguluyor. İnşallah böyle devam eder. Onları tanımıyoruz ancak tebrik etmek isterim. Dualarımız kıyamete kadar devam edecek olan devletimiz iledir...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?