USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

YAHU ÇÖZÜM GETİREN KARARLAR ALIN

14-08-2022
Güya pahalılığa çözüm buluyorlar. Efendim ikinci el arabaların fiyatını düşürmek için, sıfır arabalar 6 bin km'yi bulmadan satılamazmış. Derhal ikinci el arabaların fiyatı düştü görmediniz mi? Yahu insanın aklı ile dalga geçmeyin. Adam devir vermeden satar, altı bin km. dolarsa gel devrini vereyim der. Bu kadar basit. Kararlar kağıt üstünde kalmamalıdır. Bu alınan karar çözüm getirmiyor. İş olsun torba dolsun babından bir tedbir.
Alınan bütün kararlar böyle tabana yansımıyor. Sıfır araba alan 5 yıl satamayacak de bakalım, uyanıklar nasıl sancılanacaklar gör bakalım. Bu da yine ikinci el arabaya yarar. Yine sıfır arabaya rağbet azalır. Bunlar pansuman tedbirlerdir. Köklü çözüm enflasyonu düşürmektir. 20 yıldır gerçek bir iktisatçı bakan olmadı. Sevmem ama kemal dervişi bulun getirin ekonomiden sorumlu bakan yapın. Zaten ilk 10 yıl kemal dervişin programı ile idare ettiniz. Bakın yine kopya veriyorum. Teşekkür etmelisiniz. 
Bir de efendim pahalılıkla mücadele için tarım kredi marketleri et satacaklarmış... Yahu kocaman illerde birer şube ile ucuzuk olur mu? Kuyruklar gider ta nereyi bulur. Çok kişi marketin yerini bilmez. Eminim yeri de çok uzaktadır. Yaşlılar kuyrukta bekleyemediği için tarım kredinin marketine dahi gitmezler. Bu ucuzluğun olması için önce tarlada ekim sırasında girdilerin fiyatları düşürülmeli. Çiftçi ucuz sattığı için zararda, tüketici pahalı aldığı için zararda, peki bu aradaki uyanığı aradan çıkarsanız da iki taraf da karlı çıksa olmaz mı? Tarım krediler rekabet ortamı yaratmalıdır ki, fiyatlar düşsün. Birer şube ile rekabet olmaz. Tarım krediler şube sayısını artırmalıdır. Et % 30 düşecekmiş. Dolar 8 TL iken 18 TL olmuş. Yahu % 250 devalüasyon olmuş, % 30'da indirim mi yani. Önce pahalılığa alıştır, sonra % 30 düşür, çözüm olmaz, olmaz dedik. Bizden söylemesi.
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?