USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Türklerde Kan Hafızası...

08-03-2022

AT KUYRUĞU DEYİP GEÇMEYELİM!

Türklerde doğuştan gelen "kan hafızası" adını verdiğimiz ayrıcalıkları vardır. Atatürk'ün Gençliğe Hitabe'sinde söylediği; "Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur" dediği güç işte bu 'Kan Hafızası'dır.

Tarihini veya kanbağını bilmesen de, kanın sana son anda o hatayı yaptırmaz, doğruya yönlendirir seni. Türkçü yazarımız merhum Necdet Sevinç ağabeyimiz hainler üzerine konuşurken şunu söyledi; "Bir kişi Türk ise asla milletine, devletine ihanet etmez, edemez. Çünkü onun kanı ona izin vermez" diyordu.

Malazgirt Meydan Muharebesi

Eski Türklerde savaş halinde atın kuyruğunun düğümlenmesi, yani askerin kararlılığını göstermesi bakımından önemlidir. Anlamı: ÖLMEK VAR DÖNMEK YOKTUR. kısacası "Biz gemileri yaktık geri dönmemek üzere geldik. Biz buraya ölmeye geldik" demektir.

Çaldıran savaşında hristiyan Türklerden Peçenekler, Romen Diyojeni destekliyorlardı. Peçenekler, bakıyorlarki Alparslan'ın askerleri atlarının kuyruklarını düğümlemişler. Savaş başlamadan soruyorlar, bu atların kuyruklarını niçin düğümlediklerini. Alparslan'ın Türkmen askerleri "Ölmek var dönmek yoktur" deyince, Peçenekler, bizde de aynı manaya gelir derler ve yakınlaşma başlar, aynı soydan oldukları anlaşılınca, Peçenekler Alparslan'ın tarafına geçerler. Ve sonuç zaferle biter. Mekanları cennet olsun.

""

"Türk kültüründe Savaş Ritüellerinden biri de, 'At Kuyruğu' düğümlemektir. Atın kuyruğu düğümlendiğinde, artık o sıradan bir at olmaktan çıkıp, Savaş atına dönüşmüştür. Savaşta er ölürse, atının düğümü çözülür, ölüm ve yas ritüeli olarak kesilir.

Aynı şekilde eşi de saçlarının beliklerini çözer ve keser. Bu işleme "Dullama" adı verilir. Yani At ve Eş dul kalmış sayılır. Tul ya da Dul sahipsiz, kimsesiz ve yalnız anlamlarını karşılar. Dulat Boyu, bugün Kazak Türklerinin bir boyu olarak varlığını sürdürür.

Atın kuyruğunun düğümlenme nedeni; kuyruğun atın bacaklarına, taşa, çalıya ağaca veya herhangi biryere dolaşıp atı düşürmesin hızını hareketini kesmesin diyedir."(*Mehmet Mısırlı)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?