USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

SİCİLİ BOZUK İRAN

27-01-2024
-Tarih boyunca iran coğrafyasında Persler ile Türkler arasında bitmeyen hakimiyet savaşları oldu. Dünyanın en kalleş milletidir farslar. Hani parsacı deriz ya, işte bunlar çingeneler gibi parsa toplarlarmış, ondan bunlara parsi, farsi demişler. 15 milyon farsi, 35 milyon Türk'ün dışında Kürtü, Arabı, ve başka ırkları, toplamda 89 milyon nüfusu yönetmektedir. Nasıl yönetiyor derseniz; zulüm ile korku ile halkın gözleri önünde kurduğu idam sehpaları ile yönetiyor. Şöyle parsilerin tarihine bir göz atalım. 
- İran, Saka İskit Türk Devleti ile baş edemeyeceğini anlayınca barış tuzağına başvurur. Alper Tunga'yı adamları ile beraber barış yemeğine davet ederler. İran'da Alper Tunga Afrasiyap olarak bilinir. Hile yaparak Yemeklerine zehir katarlar. Alper Tunga ve adamları zehirin etkisi ile savaşamazlar ve İranlılar tarafından vahişce  öldürülürler. Kızı Tomris Hatun ordunun başına geçer. Birkaç süre hazırlıktan sonra İranın üzerine yürür ve pers kralını öldürür, tacını tahtını darmadağın eder ve babasının intikamını alır. İşte kalleş iran budur. Türklerin karakterinde, kültüründe böyle misafire kalleşlik yapmak asla rastlanılmaz.
- Elegeş Yazıtı'nda: "Men Kürt İlhanı Alp Urungu" diyen, kürtlerin de hakanı (Alpurungu yazan elegeş anıtı 650 yıllarında dikilmiş, Alper Tunga 700 yıllarında hüküm sürmüş. Sağlığında bu kitabeyi diktirdiğini düşünürsek, Alpurungu ve Alper Tunga'nın aynı kişi olduğu ihtimali kuvvetli bir yaklaşım olur) Alp Urungu'nun ölümünden buyana İran kürtleri ile de İranın arası hiç düzelmemiştir. Ve Alper Tunga'nın ardından bir ağıt yakılmıştır:
Alper Tunga öldü mü? 
Issız acun kaldı mı? 
Ödlek öcün aldı mı? 
İmdi ürek yırtılır... 
Bu ağıtta İrandan ödlek olarak söz ediyor. 
- Peygamber efendimiz zamanında Persler henüz müslüman olmamışlardı, ateşe tapıyorlardı. Hristiyan Rumlarla İran arasında savaş başlayınca, peygamber efendimiz, Rumların kazanması için dua etmiştir. Nedenini sorarlar. Neden iran değil de hristiyan rumlar için dua ettiniz? "Çünkü Rumlar kitabidirler" demişti. 
- İran, yani Persler müslüman olduktan bu yana 38 defa savaş yapmışlar, 36 savaşı müslümanlarla yapmışlar, iki savaşı gayrimüslimlerle yapmışlar. Yani hep müslüman kanı dökmüşler, tarih önünde dini açıdan kardeş katilidir Persler. 
- Hz. Hüseyin'e 363 mektup göndererek, onu kerbela tuzağına çekip 200 kişilik Yezidin ordusunu tükrüğü ile boğmayan, korkan, onu yalnız bırakan, şimdi pişmanlık ağıtları yakarak kendini sırtından zincirlerle döven münafık bir ırk ile karşıkarşıyayız. Saatlik, günlük, haftalık, aylık mute nikahı ile kadınlarını yosma yapan, haram yoldan kadınlara yanaşılabileceğine fetva veren. Hz. Aişe'ye fahişe diyen, hayrın Allah'tan, Şer'rin şeytandan geldiğini savunarak "hayrın ve şerrin Allah'tan geldiğini"  bize bildiren ayeti kerimeyi inkar eden protestan bir şia mezheple karşıkarşıyayız. 
- Binlerce farisinin müdahale etmeye korktukları Yezidin ordusu ile Azerbaycan'dan gelen yedi Alperen 200 kişilik Yezidin ordusunu bölmüş, Azerin torunu Hz. Hüseyin'e ulaşarak; "amcaoğlu seni kurtarmaya geldik" demişler. Hz. Hüseyin; "benim yaram çok ağır, yol gidemem. Oğlum Zeynel Abidin çok küçüktür, onu kurtarın" demiş. Azerin torunları yedi Alperen, amcaoğullarının en küçüğünü Zeynel Abidini ve aileleri alıp yola çıkarken, Hz. Hüseyin yedi Alperene dua etmiştir: "Allah size yedi devlet kurmayı nasip etsin" demiş. Bakın şu anda 7 devletimiz vardır. Bu devlet sayısı daha 24 lü Türk Teşkilatlanmasını tamamlayacaktır inşallah. 
- Sümerlerin ataları kengerler, Sümerleri ve Asuri Türklerinden sonra, m.ö. 678 yılında kayani yani Kayı Türkleri tarafından kurulan Med imparatorluğu, daha sonraları Alpertunga ve kızı Tomris hatundan Türklere teberik kalan İran topraklarında hep Türk hakimiyeti vardı. Yani İran ve Turan her zaman Türklerindi. Selçuklu'dan sonra mirası devralan Safevi Türk devletine son veren osmanlı, bu dolandırıcı Farisi devletinin doğumuna zemin hazırlamıştır.  Yavuz zamanında Türkmen Alevilerinin cezalandırılması sonucunda perslere rağmen, Alevi Türkmenlerin gerisingeri osmanlıdan irana, yani şaha doğru gidiş göçleri tam yüz yıl sürmüştür. Yani İran toprakları, turan toprakları gibi sürekli Türklerin yaşam alanı olmuştur. Bugün 35 milyon Azeri Türkü Yavuzun sayesinde iranın esaretinde, bir Türlü Azerbaycan'a bağlanamıyorlar. İran kürtlerini de Türk kabul edersek, 50 milyon Türk Azerbaycana bağlanırsa 58 milyonluk bir Azerbaycan Türk Birliği için bir güç teşkil eder. 
- İran, bugünlerde İsraile roket atacağına, yine Irak ve Pakistan'a roket atmıştır. Yani müslüman kanı dökmüştür. 
- Parsiler Hint Ari ırkından Bizanslılarla, Almanlarla, Ermenikerle akrabalar. Amerika ve İsrail ile düşman görünür ama alttan dostturlar. İran en fazla ithalat ve ihracatı Amerika ile yapmaktadır. Ermeniler de Aridirler diye, din ve mezhep bağı aynı olan azerileri desteklemek yerine her iki Karabağ savaşında da Ermenistana askeri yardım yapmıştır. Almanlar, Amerika'ya misilleme olarak Hint Ari soydaşı İranın istihbarat teşkilatını modernize etmiş ve İrana hibe etmiştir. Hani şeriatçı idi bunlar? Kendileri gibi müslüman ve şia olan Azerbaycan'a karşılık hristiyanı tutuyorlar. İran, 8 yıl ırak ile savaştı, Müslüman kanı döktü. Irak kerkük Türklerini, İran Azeri Türkleri cepheye sürdüler. Dünya iran ırak savaşıyor zannediyordu, ancak Türk'ü Türk'e kırdırıyorlardı. Irak Türkmeni Harun askere gitmemek için Iraktan kaçmıştı. Gaziantep MÇP ye gelmişti. 7 kardeştik, 6 kardeşim cephede öldüler, ben de kaçtım diyordu. Ölüme gönderdikleri Türkmenlerin vebalinden kurtulamazlar. Amerikan ajanı Saddam belasını buldu, İngiliz ajanı Humeyni'nin İran'ı da belasını bulacaktır inşallah. 
- Önünde sonunda İran ile Türkiye arasında kaçınmaz bir savaş bekleniyor. Ama Suriye'deki misakı milli topraklarımızı almadan iran ile bozuşamayız. Biliyorsunuz Türkiye'ye Turan yolu kapalıdır, Zengezor geçidi ile yetinemez. İran Zengezor geçidini bile engellemeye çalışıyor. Ermenistan ve Gürcistan'dan yol açamaz. Hristiyan dünyası ile savaşmış olur. Güney Azerbaycan'daki Azeri Türk soydaşlarımızı destekleyerek, kuzey Azerbaycan'a bağlayabilirsek tebriz bölgesinden karayolumuz açılmış olur. İran bu durumda Güney Azerbaycan'ı vermemek için Azeri Türklerine soykırım uygular. İşte bu durumda Türkiyenin duruma müdahale etmesi kaçınılmaz olur diye düşünüyorum. Ancak ileri bir zamanda bu olabilir. İran bundan korktuğu için, Azerbaycan'a karşı Ermeni ırkdaşlarını destekliyor. Ama korkunun ecele faydası yoktur. Suriye de bölünmemek için zulme başvuruyordu ama bölündü. Sonuç olarak İran ileri bir tarihte bölünecektir. Türkiye şimdiden bunun hesaplarını yapmalıdır ve hazır olmalıdır. 
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?