USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ŞAŞKIN ÖRDEK... 

11-03-2023
Şaşkın ördeğin şaşkınlığını teyit eden davranışlara birlikte bakalım. Önce Kılıçdaoğlu ile cumhurbaşkanlığı seçimini kazanamayız deyip kendi adaylarından Ekrem İmamoğlu'nun ve Mansur Yavaş'ın isimlerini şart koşar ve kabul görmeyince masayı terk eder. Buraya kadar doğal bir davranış göstermiştir. Ancak terkettiği masaya neden döner insan. Ya ileri sürdüğü adayın adaylığı kabul edilmiştir, ya da başka tavizler verilmiştir anlamına gelir.
Sonradan öğrendik ki, İmamoğlu ve yavaşın cumhurbaşkanı yardımcısı olmaları  kabul edilmiştir. Peki bu iki belediye başkanının cumhurbaşkanı yardımcı olmaları kılıçdaroğlunun cumhurbaşkanı olmasında ne faydası olacaktır. Ayrıca iki belediye başkanının cCumhurbaşkanı Yardımcısı olmalarının Meral hanıma faydası ne olacak? Kocaman bir hiiiiççç. Peki neden masayı terk etti, neden tavır koydu bilinmez. Altılı masaya geri dönmesi de işini bitirdi. Eski oyunu alamayacak demektir bu. Kılıçdaroğlu ile bu seçimin kazanılamayacağını söyleyen Meral hanıma ne oldu da tükürdüğünü yaladı. Bir ülküdaşım, Meral hanımın beyine soruyor: "Ne oldu da masaya geri döndünüz? Pensilvanyadan telefon mu geldi?" demiş ancak henüz cevap alamamış. 
-Ağa ve azabı köyden şehre gidiyorlarmış. Ağa cins atına binmiş, azap yaya gidiyormuş.
-Ağa yolda azaba sormuş: "Ben atlıyım sen yaya gidiyorsun. Aslında bu atın sahibi olabilirsin" demiş. -Azap isterim tabi ama nasıl olacak bu?
-Ağa: "bu atın pisliğinden birazcık yersen at senin olur" demiş. Ancak ağa azabın atın pisliğini yiyemeyeceğini düşünerek bu şartı koşmuştur. Ancak azap atın pisliğini afiyetle yemiş ve ata sahip olmuş. Bu defa, azap atlı, ağa yaya yola devam etmişler. Ancak ağa üzüntüden çatlayacakmış, ben nasıl hata yaptım da atımı kaptırdım demiş. Azap ağanın üzüldüğünü anlamış ve: "ağa, istersen bu ata tekrar sahip olabilirsin" demiş. Ağa bunun nasıl olcağını sormuş.
-Azap: "ağa bunun cevabı çok basit. Sen de atın pisliğinden yersen at senin olur" demiş. Tabii ki azap da kocaman ağanın atın pisliğini yiyeceğini hiç düşünenemiş bu sözü söylemiş. Ağa da pisliği yemiş ve atına tekrar sahip olmuş. Köye dönüş yolunda yine ağa atlı, azap yaya imiş. Azap ağaya sormuş:
-"Ağa, şehre giderken sen atlı ben yaya idim. Sonra bir ara ben atlı sen yaya oldun. Şimdi dönüşte yine sen atlısın ben yayayım. Peki biz bu boku neden yedik" demiş. 
-Meral hanım neden masadan kalktı, neden masaya geri döndü?  Cevabını bilen var mı?
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?