USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

Rus - Ukrayna Savaşı...

25-02-2022

Rus Ukrayna Savaşı başladı. Türkiye ne yapmalı? diyenlere cevap...

Önce kaderi kara Hazaraları ele alalım sonra savaşa değinelim.

Nuh'un oğlu Yasefin bir oğlunun adı Hazar'dır. Ukraynalılar Yasef kolundan gelen Hazar Türkleridirler. Bunlara Karaimler veya Aşkenaz Türkleri de denilmektedir. Bir kısmı Hıristiyan, bir kızmı Musevi Hazaralardır. Musevi Hazaraları, Hristiyan Hazaralar barındırmadıkları için Almanya'ya sığındılar.

Sonra Hitler çıktı, bu Türk olan Hazara yahudilerini öldürdü, sürgün etti, fırınlara attı. Azerbaycan'daki Azeriler de Müslüman olan Hazarlardır. Osmanlı döneminde Yahudi zannedip, sürgün ettiğimiz Hazar (musevi) türklerinin bir kısmı Amerika'da, bir kısmı israil'de.

Gerçek Yahudilerin soyu tükeniyor. İsrail'i Hazar Yahudileri yönetmeye başlarlarsa Türkiye ile ilişkileri anlam kazanır. Bu bir hayaldir diyenler olabilir. 4 ay İsrail'de kalan bir arkadaşımız, Türk asıllı Yahudilere sen Türk değilsin derseniz, sizinle kavga ederler diyordu.

Yani adamlarda Türklük şuuru vardır. Yahudilerin amcaoğlulları olan söz de Müslüman Araplar için İsrail'e düşman olmamıza gerek yoktur. İsrail'deki Hazar Yahudileri bugün müslüman olan Azerbaycan'a destek veriyorlar ki, İran'a bağlı 35 milyon Hazar Türkü'nü Azerbaycan'a bağlarlarsa, o zaman bize Orta Asya için karayolu açılabilir.

Bizim İran ve Rusya ile bölge anlaşmalarımız var. Biz İran azerilerini ayaklandırırsak İran'la aramız bozulur. Suriye'deki aldığımız topraklarımız da elimizden gider. Daha da alacak topraklarımız vardır. Bu durumda İsrail'deki Hazaraların İran ile düşman olmaları Türk-İran ilişkilerine zarar vermez ancak amacımıza ulaşmış olacağımıza inanıyoruz görüşündeyim.

Evet Ukraynalılar, aslında Hıristiyanlaştırılmış Hazar Türkleridirler. Doğrusu bizim Ukraynalı soydaşlarımızın tarafını tutmamız lazımdı. Ama Türkiye'nin böyle bir Turan politikası olmadı b ugüne kadar. Ukraynalılar da böyle bir Türklük şuuru kalmamış. Taraf tutmak için geç kalınmış anlaşılan.

Kusura kalma Hazarlı kardaş diyeceğiz. Ukrayna'da vaziyetine bakıp, Amerika'nın gazına gelmemeli, Rusya ile zıtlaşmamalı idi. Bu noktada taraf tutmanın bir anlamı da yoktur. Bu içimizi acıtan buruk savaşın yanında daha Nato'da destek istiyor.

Peki Türkiye ne yapmalı? Suriye'de, Karabağ'da, Libya'da Nato Türkiye'yi yalnız bıraktı. Hatta Türkiye'yi uyardı da. Nato tarafsız değildir. Avrupa Birliği gibi Hıristiyan devletlerin ortak bir ordusudur. Bu güne kadar Türkiyeyi kullandı fakat bir kere Türkiye Nato'nun desteğine ihtiyaç duydu, Nato arkasından işemeye başladı.

Türkiye, Rusya-Ukrayna arasında tarafsız kalmalı. Arabulucu olmalıdır. Nato'yu yalnız bırakmalıdır. Türkiye 2. Dünya Savaşı'na katılmadığı için iyi yapmış diyoruz. Hele Amerika tarafını tutmamalıdır. Amerika hiç bir zaman bize dost olmadı. Antlaşmalarına hiç uymadı. Hep kalleşlik yaptı, ikili oynadı. Bugün bizim karşımızda PKK ve PYD'yi destekliyor.

Ancak Rusya'ya güvenmiyoruz ama önemli işbirliğimiz var. Kayıplarımız çok olur. Mukayese edecek olursak, antlaşmalara sadık kalma konusunda Rusya, Amerika'dan daha sadık kalmıştır. Rusya Suriye'de misak-ı milli topraklarımızı alma konusunda kolaylık sağladı. Karabağ savaşında bizimle işbirliği yaptı, Karabağ'ı Ermenistan'dan alıp Azerbaycan'a hediye etmemize göz yumdu.

Bunlar unutulmamalıdır. Araba güvenip İsrail'e düşman olunmaz. Amerika'ya güvenip Rusya'ya düşman olunmaz. Davutoğlu Türkiye Nato ile beraber hareket etmeli diyor. Nato Türkiye ile birlikte olmadı. Bu ortamda Türkiye taraf olmamalıdır. Kayıplarımız çok olur. Amerika, Avrupa uyuz it gibi Rusya'dan korkuyorlar. Saldıramazlar. Havlayıp havlayıp otururlar...

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?