USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

ÖCALAN'I İDAMDAN KİM KURTARDI?

15-06-2022

Siyaset belden aşağı vurma sanatıdır. İşte görün bakalım. Ecevit tek başına azınlık hükümeti kurmuştu. Öcalan Ecevit'e şartlı verildi. Öcalan'ı yakaladı getirdi diye Ecevit'e oy verildi ve mhp ile ecevit ve anap birlikte koalisyon kurdular.

Öcalan'ın cezası kesinleşmiş oldu. Bahçeli toplantıda ısrarla Öcalan'ın idam edilmesini şart koştu. Bahçeli'yi ikna edebilmek için toplantı 7 saat sürdü. Evevit çok rica etti. Öcalan'ın avukatları AİHM'e başvurmuşlar, bizim devlet olarak AİHM'in kararlarına uymak zorundayız. AİHM'in kararını beklemek zorundayız. Yoksa çok taminat öderiz. Rica ediyorum, karar gelsin idam edelim dedi.

Bahçeli ikna edilince, dosyayı bekletme karararına iki madde konulmasını şart koştu. Ve bu iki maddeyi Ecevit ve Mesut Yılmaz kabul ettiler.

1. AİHM'den karar gelinceye kadar eğer Öcalan cezaevinden PKK'yı yönetmeye kalkarsa, AİHM kararı beklemeksizin, idam kararı uygulanacaktır.

2. Eğer PKK herhangi bir eylem yaparsa yine idamı derhal gerçekleşecektir.

""

 

Bahçeli'nin bu şartları Bozdağ'ın göstermiş olduğu karar metnine girdi.  Ayrıca AİHM ne uyacağımıza dair imzayı atan hükümet erbakan hükümeti idi. O dönem daha AKP falan yoktu. Erbakan'la birlikte idiler. Bu imzaya karşı çıksaydı sayın Bozdağ ve şimdiki AKP'liler.

""

Bu arada AİHM kararı beklenirken, daha karar gelmeden, MHP'nin dışındaki tüm partiler Anap, DSP, DYP, Refah, HDP ve bağımsızlar AB'ye girme şartlarından biri olan idam kararını elbirliği ile kaldırdılar. Bu idam kalkınca tabii ki öç alanın kararı onandı geldi ama idam cezası kalkmıştı.

""

 

Kim Öcalan'ı idamdan kurtarmış görün bakalım. Hem idamdan kurtaracaksın, hem iftira atacaksın. İşte siysetin çirkin yanı burasıdır. Devlet beyin kararnameye koydurduğu iki madde aslında bir diplomasi şaheseridir. Çünkü bu iki madde konulduğu için Öcalan cezaevinden PKK'yı yönetemedi ve PKK da eylem yapamadı. 99'dan 2002'ye kadar bir süre şehit cenazesi gelmedi. Çünkü çatışma olmadı. Terör sıfır eylem yaptı.

İşte bu karar metnini ve partilerden Öcalan'ı kurtaran oylamanın sonucunu yayımlıyorum. Allah rırası için tarafsız ve vicdanı olanlar karar versinler. Peki kendileri asamazsak ipi kendi boynumuza asarız dediler ve asmadılar. Hatta PKK'nın bulaşıkçılarını Habur gümrük kapısında mobil mahkeme çadırında karşıladılar. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?