USD 0,0000
EUR 0,0000
USD/EUR 0,00
ALTIN 000,00
BİST 0.000

NEREYE HACI AMCA, NEREYE? 

NEREYE HACI AMCA, NEREYE? 
10-03-2023
NEREYE HACI AMCA, NEREYE? 
GEL HELE BERİYE
BAK BENİ DİNLE! 
ALLAH SANA NEDİYOR? 
-Allah Yuşa Peygamber'e buyurmuş: "senin ümmetinden 40 binini şerlilerden, 20 binini hayırlılardan helak edeceğim" buyurmuş. Yuşa peygamber sormuş: Ey Allahım, şerlileri anladık da, şu hayırlıları anlayamadık? " Allah:" onlar benim öfkemle öfkelenmediler. Onlarla yediler, onlarla, içtiler, onlarla eğlendiler" buyurmuştur.  Demek ki Allah katında her zaman %50 fire veriyoruz. Kurunun yanında yaşı da yakıyormuş. Senin de işin yaş demektir. 
-Eyy haccı amca, sen suudi kralına karşı Allahın öfkesi ile öfkelendin mi ki onun ülkesine gidiyorsun, o hainlere para kazandırıyorsun? 
Şimdi hacc zamanı mı. Memleket kan ağlarken yapılan hacc kabul olur mu? O paralar boşa gitmez mi?
-Hadîs-i şerîfte buyruluyor:
“Müʼminler birbirini sevmekte, birbirine acımakta, birbirini korumakta bir vücut gibidir. Vücudun bir uzvu hasta olduğu zaman, diğer uzuvları da bu sebeple uykusuzluğa ve ateşli hastalığa dûçâr olur.” buyuruyor Allah Rasûlü. (Buhârî, Edeb, 27; Müslim, Birr, 66)
-Yine Âlemlere Rahmet Efendimizʼin şu îkâzını hiçbir zaman unutmamak lâzım:
“Mü’minlerin derdiyle dertlenmeyen bizden değildir.” buyuruyor. (Hâkim, IV, 352; Heysemî, I, 87)
-Peygamberimiz: "komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir.", buyurmaktadır. Depremzedelerin hepsi perişan, zengin 27 saniyede fakirleşti. Önceden aç yaşayanlar hariç. Ey müslüman, dünya seferber olurken, yas ilan ederken, sen ne yüzle enkazın altındaki kardeşini bırakıp hacca gidiyorsun. Dön geriye dön hacı amca! Hiç mi vicdanın sızlamıyor? Cennetlik olmayı umuyorsun. Peygamber senin gibilere, yani sana, bizden değilsin diyor. Diyanet başkanın neden seni uyarmıyor? Hem Türkiye'nin inadına Kudüs'ü başkent yapmak isteyen israil ile işbirliği yapan suudi kralını protesto etmek için dahi olsa bu sene hacca gitmemelisin. Sende o şuur yoksa, mal müdürü ne yapsın. İnsanı hayvandan ayıran şuurdur. Hani nerde şuurun. Necip Fazıl, senin gibi şuursuzlara "mutfakla tuvalet arasındaki hamal" diyor.
"Mutfakta yiyip tuvalete taşıyorsun.
Sonra enseni, göbeğini kaşıyorsun.
Helal haram demeden yaşıyorsun.
Günahını silmek için kutsal topraklara taşıyorsun.
Vay uyanık vay ki vaayyy."
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?